تبریز - ایرنا - مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنجان گفت: تجربه زیستی موجب ماندگاری شاعر می شود و استاد شهریار جزو شاعرانی است که به خوبی از تجربه زیسته خود در ماندگاری خود استفاده کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان شرقی، «قربان ولیئی» در اولین نشست از سلسله نشست های شعر و زندگی با عنوان کارگاه شعر و تجربه زیسته در دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: استفاده از این تجربه زیستی از سوی برخی شاعران موجب شده تا بعد از قرن ها همچنان نامشان بر سر زبان ها بماند اما بسیاری از شاعران تنها نامشان در کتاب های تاریخ ادبیات مانده است.

وی اظهار کرد: انسان چون جمع بین ۲ جنس حیوان و ملک استT تجربه زیسته از بی نهایت منفی تا بی نهایت مثبت دارد و خوشا به حال شاعری که بتواند این تجارب را در شعر خود منعکس کند.

مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنجان گفت: شاعر ملک سخن استاد شهریار از این تجربه که بسیاری از شاعران فاقد آن هستند و یا از آن غفلت می کنند به درستی استفاده کرده است.

ولیئی، ادامه داد: شعر بنیادش بر تجربه است و عبارت است از سازماندهی زبان برای القای تجربه ای شخصی است متاسفانه بسیاری از شاعران روزگار ما تنها تجربه شان خواندن آثار شاعران دیگر است.

وی با بیان اینکه این شاعران، شعر عاشقانه می گویند اما عشق را تجربه نکرده اند، یادآور شد: شعر مذهبی می گویند اما از مذهب چیزی نمی دانند و به این خاطر است که شاعران عنصر بنیادین شعر را فراموش کرده اند.

مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زنجان، با اشاره به اهمیت تنوع تجربه زیسته شاعر، گفت: شهریار در جاهایی بیشتر ماندگار شده است که تجربه های زیسته اش را به کار شعر آورده است و این ها او را جاودانه کرده است.

ولیئی، افزود: اگر تجربه شخصی نباشد، اشعار ما نه برای مخاطب تاثیرگذار خواهد بود نه فرد را به استیلا و کمال خواهد رساند.

کارگاه شعر و تجربه زیسته به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار، توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی برگزار شد.

سالروز درگذشت استاد محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ملی شعر و ادب ایران نامیده شده است.

استاد سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، سال ١٢٨٥ هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست.