به گزارش ایرنا، براساس اعلام روز سهشنبه سازمان زیباسازی شهر تهران، مهمترین آثارهای فاخر دیوارنگاری چهار قسمتی مفاخر خوشنویسی ایران با مجریگری رضا پتگر، سجاد همتی، علیرضا پاغر و عباس برزگر گنجی است.
یادمان سعدی شیرازی به طراحی رضا دالوند و مجریگری نیلوفر سبزهپرور از دیگر آثار فاخر شعر ادب فارسی بر دیوارهای پایتخت است که سعدی را در جمعی از یاران و دوستان خود نشان میدهد و از مصرع معروف «سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز» از آن استفاده شده است.
دیگر اثر شاخص دیوارنگاری در سطح پایتخت، پرتره استاد محمدحسین شهریار است که ۲۷ شهریورماه به یاد این شاعر بزرگ و روز بزرگداشت شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
آخرین اثر فاخر «شاهکارهای نگارگری ایران» است که برگرفته از شاهنامه شاهطهماسبی و داستان «سام زال را ترک میکند» و «تولد زال» است که به مجریگری عباس برزگر گنجی در معرض نمایش عموم درآمده است.
اکران پویش «فارسی شکر است» در مترو تهران
شرکت بهرهبرداری متروی تهران به مناسبت روز شعر و ادب پارسی و بزرگداشت استاد شهریار، پویش ادبی و فرهنگی «فارسی شکر است» در متروی پایتخت به صورت کتیبههای فرهنگی اکران کرد. در این پویش ادبی و فرهنگی که با هدف پاسداشت زبان پارسی و ارج نهادن به مقام شاعران بزرگ شعر و ادبیات این زبان کهن برگزار شده، برخی از موضوعات اجتماعی مانند عشق، دلتنگی و نگرانی به زبان عامیانه و امروزی مطرح و سپس در قالب یک مصرع یا یک بیت از اشعار شاعران معروف به عنوان جایگزین مطرح شده است.
این طرح با هدف استفاده مسافران از ادبیات غنی و شعرهای زیبای زبان فارسی در مکالمات روزانه طراحی شده است. به عنوان نمونه در طرحی با موضوع دلتنگی این بیت از استاد شهریار به مسافران پیشنهاد شده است؛ «گاه به گاه پرسشی کن که زکات زندگی، پرسش حال دوستان گاه به گاه کردن است».
در این پویش از اشعار بزرگان شعر و ادب فارسی همچون، حافظ، سعدی، شهریار و وحشی بافقی استفاده شده است و از مسافران دعوت میکند در بیان و گفتوگوهای روزانه خود از شعر و ادبیات شیرین پارسی نیز استفاده کنند.
نظر شما