یاسر قندهاری روز پنجشنبه به مناسبت آغاز هفته گردشگری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سالهای اخیر از این استان در نشستهای ستاد سفر کشوری نام برده میشود که نشان میدهد گلستان جزو استانهای در حال رشد برای جذب، اقامت و ماندگاری مسافر و گردشگر قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری حوزه بسیار وسیعی دارد، گفت: هرچقدر برای تقویت زیرساختهای این حوزه در استان گلستان کار شود باز هم با توجه به ظرفیتهای بالای گردشگری جای کار وجود دارد.
قندهاری گلستان را جزو چهار استان دارای مرز آبی و خشکی کشور دانست و بیان کرد: بهره مندی از وسیعترین بافت تاریخی شهری زنده (گرگان)، برخورداری از آثار طبیعی و تاریخی منحصر به فرد در گردشگری مانند آبشار کبودوال به عنوان مهمترین آبشار خزهای، برج قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان، دیوار دفاعی گرگان به عنوان طولانیترین دیوار دست ساخت بشر بعد از دیوار چین، جنگلهای هیرکانی، پارک ملی گلستان و همچنین برخورداری از تنها جزیره ایرانی (آشوراده) با یک ساحل بکر در کنار دریای خزر و خلیج گرگان و وجود منطقه آزاد تجاری صنعتی اینچه برون از جمله ظرفیتهای گردشگری این استان است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با اشاره به اینکه گردشگری ورزشی از دیگر ظرفیتهای استان محسوب میشود، گفت: گلستان جزو پنج استان نخست کشور در رشتههای مهم و پرمخاطب ورزشی مانند والیبال، فوتبال، بسکتبال و کبدی است و سهم بسیار خوبی در تیمهای ملی دارد و میزبانی مسابقات کشوری را نیز برعهده میگیرد که میتواند به معرفی ظرفیتهای گردشگری استان در این حوزه کمک کند.
وی افزود: سکونت اقوام مختلف از دیگر فرصتهای گردشگری گلستان است به طوری که معرفی تنوع آداب، رسوم و غذا، پوشاک، لباس و موسیقی هر کدام از این اقوام میتواند باعث جذب و ماندگاری بیشتر مسافران و گردشگران شود.
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان، از اول تیر تا ۳۱ شهریورماه امسال ۷۶۶ هزار و ۹۵۱ نفر اقامت در واحدهای اقامتی رسمی استان ثبت شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است و همچنین ثبت سه میلیون و ۸۶۴ هزار و ۵۹۱ بازدید از جاذبههای گردشگری استان در مقایسه با سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی گردشگری «گردشگری و صلح» تعیین شده است، گفت: بر اساس این شعار گردشگری به نوعی میتواند پیوند دهنده ارتباطات فرهنگهای مختلف باشد به عبارتی تقویت این مساله در سطح جهان خود عاملی برای نزدیک شدن ملتها و شکل گیری دنیایی عاری از جنگ و خونریزی خواهد بود.
وی از تعیین بیش از ۵۰ برنامه به مناسبت هفته گردشگری در استان گلستان خبر داد و بیان کرد: افتتاح ۱۲ پروژه شامل اقامتگاه بومگردی، خانه مسافر، مزرعه گردشگری و سفرخانه سنتی در سطح شهرستانها، نمایشگاه صنایع دستی در کنار مسابقات و جشنوارههای مختلف و برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و توانمندسازی از جمله این برنامهها محسوب میشود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان افزود: جشنواره تاثیر صنعت قهوه بر صنعت گردشگری برای نخستین بار در کشور توسط متخصصان امر با همکاری این اداره کل در یکی از مجموعههای پذیرایی ناهارخوران گرگان برگزار میشود و اجرای شب فرهنگی گلستان و قزاقستان با توجه به زندگی قومیت قزاق در استان از دیگر برنامههای ویژه هفته گردشگری است.
وی در خصوص توانمندیها و ظرفیتهای موجود در گلستان در حوزه واحدهای اقامتی و پذیرایی، بیان کرد: ۳۲ هتل، چهار متل، ۱۴ هتل آپارتمان، ۱۴ مهمانپذیر، چهار پانسیون اقامتی، ۲۰۱ اقامتگاه بومگردی، ۳۴۳ خانه مسافر، یک زائرسرا و پنج مجتمع گردشگری در استان به مسافران خدمات میدهند.
به گزارش ایرنا، استان مرزی گلستان بین ۲ قطب گردشگری شمال کشور و زیارتی مشهد قرار دارد و هر ساله در ایام تعطیلات نوروز و تابستان مسافران و گردشگران بیشماری از این مسیر گذر و یا بیتوته میکنند.
این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در شمال کشور قرار دارد و از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از جنوب با سمنان و از غرب با مازندران همسایه است.
تپهها، قلعهها، مساجد زیبا، زیارتگاهها، برجها، کانونهای شهری و روستایی تاریخی، کاخها، پلها، معابر و گذرگاههای تاریخی، امام زادهها و آرامگاه، دیوار دفاعی و آداب و رسوم، گوشههایی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی استان گلستان است.