ساری- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت انجام سرشماری عمومی کشاورزی در آبان ماه سال جاری گفت: همکاری صادقانه تولید کنندگان با ماموران سرشماری، مدیریت بازار محصولات کشاورزی استان را از گمراهی خارج می کند.

به گزارش ایرنا، معاون اول رئیس جمهور تصویب‌نامه ۱۸ شهریور امسال هیأت وزیران در خصوص سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ را به سازمان های برنامه و بودجه و صداوسیما، مرکز آمار ایران، وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، کشور، ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، عملیات میدانی سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ در آبان ماه امسال توسط مرکز آمار با همکاری وزارت جهاد کشاورزی به مدت ۳۰ روز اجرا می شود. دستگاه های اجرایی تابعه وزارت جهاد و کشور مکلفند برای تأمین نیروی تمام یا پاره وقت جهت اجرای این فرآیند با مرکز آمار همکاری کنند.

سازمان صداوسیما و خبرگزاری ایرنا نیز مکلف شده اند با مرکز آمار در خصوص اطلاع رسانی و تبلیغات اجرای این طرح همکاری کنند.

بابک مومنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ذکر این نکته که برخی از تولید کنندگان تصور غلطی از دادن آمار و اطلاعات دقیق نسبت به سطح زیر کشت، مقدار تولید، نوع زراعت و ارقام کشت، ‌ وضعیت مالکیت زمین، تجهیزات و ادوات کشاورزی و مصرف سموم دارند، ادامه داد:‌ به طور یقین آمار درست و واقعی از آخرین وضعیت کشاورزی در مازندران، منافع هر یک از تولید کنندگان را در پی دارد.

وی با بیان این که نظام برنامه ریزی و نقشه راه کشاورزی مازندران به وجود بانک اطلاعاتی صحیح نیازمند است که در سرشماری عمومی کشاورزی آبان ماه امسال بدست می آید، ادامه داد:‌ همکاری صادقانه با ماموران سرشماری کشاورزی و ارایه آمار واقعی بانک اطلاعاتی کشاورزی استان را ایجاد و با آمایش سرزمینی کشاورزی واقعی استان می توان برنامه ریزی صحیحی را عملیاتی کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به وجود انواع محصولات کشاورزی مازاد زراعی، باغی و دامی و مشکلات مدیریت بر مصرف بازار این محصولات اشاره کرد و گفت: اگر آمار واقعی از تولید و مصرف در استان وجود داشته باشد، مدیریت بازار داخلی و خارجی با واردات و صادرات تنظیم می شود.

مومنی بر لزوم استفاده از فناوری های نوین در انجام سرشماری عمومی کشاورزی کشور تاکید کرد و اظهار داشت: با پایش مستمر بانک اطلاعاتی کشاورزی علاوه بر افزایش تولید، صیانت از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی نیز تضمین می شود.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.