صادرات ۴۴۰ تن نارنگی پیش رس از میاندورود به خارج از کشور

ساری- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندورود از صادرات ۴۴۰ تن نارنگی پیش رس از این شهرستان به کشورهای همسایه خبر داد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، محمدباقر اسفندیاری روز چهارشنبه با اشاره به وجود سه هزار و ۵۰۰ هکتار باغ نارنگی در این شهرستان که عمده محصول جنبه صادراتی دارد، افزود: باید حفاظت های لازم برای تولید محصول سالم انجام شود و با آفت مگس میوه مدیترانه ای مبارزه شود تا تولید و صادرات دچار اختلال نشود.

وی گفت:‌ صادرات نارنگی پیش رس از این شهرستان به کشورهای روسیه، عراق و گرجستان در حال انجام است که می‌توان از آن به‌عنوان یک اتفاق خوب یاد کرد چراکه زنجیره تولید بدون صادرات تکمیل نخواهد شد و باید از این فرصت برای بهینه‌سازی تولید و بسته‌بندی استفاده کنیم.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان میاندورود تصریح کرد: برای توسعه صادرات باید دستورالعمل های بهداشتی و پروتکل های صادراتی کشورهای هدف را رعایت کنیم تا روند صادرات تداوم داشته باشد.

اسفندیاری با اشاره به اینکه درجه بندی مناسب مرکبات برای عرضه به بازار یکی از شرایط فروش بهتر این میوه‌ و حفظ کیفیت آن‌ها است، گفت: واحدهای سورتینگ فعال این شهرستان بر اساس مصوبه شورای مرکبات جهاد کشاورزی استان، سبززدایی نارنگی‌های پیش‌رس را ممنوع دانسته و خودداری می‌کنند.

نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ های مازندران هستند و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت و روانه بازار می شوند. در میان نارنگی ها ارقام ایواساکی، میاگاوا، اکتیو و هوشیموتو در باغ های مرکبات مازندران زودرس محسوب می شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می شود.

طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان، ۲۵ هزار هکتار نارنگی است که پنج هزار هکتار آن را ارقام مختلف زودرس تشکیل می دهد.

کارشناسان از باغداران مازندران خواستند تا از چیدن نارنگی های غیر زودرس که قند آن کامل نشده است، خودداری کنند. "انشو "، "پیج"، "کلمانتین "، "یافا" و "یونسی" از انواغ نارنگی هایی دیررس باغ های مازندران هستند که برداشت آنها با گونه های مختلف پرتقال مانند " تامسون " از نیمه آبان شروع می شود.

زمان برداشت پرتقال هم که " تامسون " مهم ترین رقم آن محسوب می شود از نیمه آبان شروع می شود.

به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha