عباس پواسکندر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، از ثبت اطلاعات عمومی کشاورزی ۵۲ هزار بهره بردار خبر داد و افزود: یک هزار و ۳۵ نفر مأمور اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی هستند.
وی از کشاورزان خواست تا با ارائه اطلاعات با مأموران سرشماری همکاری کنند و اظهار کرد: این اطلاعات برای برنامه ریزی استفاده میشود و سطح اراضی و یا شمار دامهای سبک و سنگین و غیره از آنان پرسش میشود.
پوراسکندر با تاکید بر اینکه هدف از سرشماری قطع رایانه یا اخذ مالیات نیست، گفت: این اطلاعات در مرکز آمار ایران ثبت میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران گفت: سرشماری در برخی شهرهای منتخب به صورت تلفنی انجام میشود.
پنجمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری آغاز شد.
طبق بررسی سابقه سرشماری کشاورزی ۱۰ سال گذشته مازندران، اطلاعات ۳۲۲هزار بهره بردار بخش کشاورزی به ثبت رسیده است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
نظر شما