اراک - ایرنا - مدیر بازاریابی امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور گفت: توزیع سه میلیون تن کود یارانه‌ای ویژه بهره‌برداران بخش کشاورزی در کشور آغاز شده و تا پایان امسال ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمدمهدی سعیدی » روز پنجشنبه در هجدهمین همایش آموزشی، ترویجی و معرفی محصولات سبد کودی که با حضور ۱۹ شرکت تولید کننده کشور در اراک برگزار شد، افزود: عمده کودهایی که امسال در دستور کار قرار دارد، شامل ازت، فسفات و پتاس است.

وی تصریح کرد : ۹۰ درصد کودهای کشاورزی در داخل کشور تولید و مابقی از خارج وارد و در اختیار بهره‌وران قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: سه‌هزار و ۵۰۰ کارگزار فعال در سراسر کشور در حوزه تولید کودهای کشاورزی فعالیت دارند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم در این همایش گفت: وظیفه است امنیت غذایی ایجاد شود تا نیاز جامعه در بخش کشاورزی تامین شود که یکی از راهها در این مسیر، افزایش بهره‌وری است.

علی صفری افزود: اگر در برخی حوزه‌های تولید بخش کشاورزی بهره‌وری در سطح پایین قرار دارد به علت کمبود اعتبارات است.

وی بیان کرد: استفاده از کودهای غیرشیمیایی موجب تغذیه مناسب گیاهان در مزارع و در نتیجه باعث افزایش راندمان تولید می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: رکورد استان در تولید گندم در نتیجه استفاده بهره‌وران از کودهای مناسب است.

صفری افزود: کشاورزان باید استفاده از کودهای یارانه‌ای فاصله بگیرند و استفاده از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های خصوصی را مورد اهتمام قرار داد.

وی بیان کرد: شرکت‌های تولیدکننده کودهای غیریارانه‌ای، با افزایش کیفیت و رقابت سالم، اعتماد بهره‌وران را تامین و هرگز کیفیت را فدای سود نکنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: مصرف کود شیمیایی در ایران ۲۲۰ کیلوگرم در هر هکتار است و این میزان در دنیا ۳۳۰ کیلوگرم در هر هکتار است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی هم در ادامه این همایش گفت: دولت نمی‌تواند تمام نیاز کشاورزان در کود را تامین کند و در این مهم با محدودیت‌هایی مواجه است.

محمد زاهدی افزود: بنابراین کشاورزان باید استفاده از مواد مغذی با بهره‌وری بالا را در دستور کار قرار دهند.

وی بیان کرد: شرکت‌های تولیدکننده بخش خصوصی باید اعتماد کشاورزان را جلب کنند و این اعتماد را از دست ندهند.

نوزدهمین همایش آموزشی ترویجی و معرفی سبد محصولات کودی در کرمان برگزار می‌شود.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است و ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.