به گزارش ایرنا از خبرگزاری بینالمللی آسیا، سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند در آستانه سفر به پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای، اظهار داشت: تروریسم فرامرزی بزرگترین مانع پیشرفت اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا (سارک) است.
وی به فعالیتهای پاکستان در این زمینه اشاره کرد و افزود: این اقدامات تروریستی غیرقابل قبول است و به همین دلیل، سالهاست که نشست سارک برگزار نشده است اما این به معنای توقف کامل فعالیتهای منطقهای نیست.
جایشانکار همچنین بر همکاریهای بیشتر هند با کشورهای همسایه مانند بنگلادش، نپال، بوتان، میانمار و سریلانکا تاکید کرد و اظهار داشت: در سالهای اخیر، شاهد یکپارچگی بیشتر منطقهای به دلیل اجرای سیاست اولویت با همسایگان دولت هند بودهایم که از بازسازی جادهها تا خدمات حملونقل دریایی را در بر میگیرد.
جایشانکار درباره تنشهای غرب آسیا نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: درگیریهای خاورمیانه، از حملات تروریستی تا واکنشها و درگیریهای اخیر میان لبنان، (رژیم) اسرائیل و ایران، به سرعت در حال گسترش است و تاثیرات منفی زیادی بر تجارت جهانی از جمله افزایش هزینههای حملونقل، بیمه و قیمت نفت داشته است.
وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که هرگونه درگیری در جهان میتواند در سطح جهانی مشکلاتی ایجاد کند و بر تجارت و اقتصاد کشورهای دیگر تاثیر بگذارد.
«اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا» (SAARC) یک سازمان سیاسی و اقتصادی متشکل از هشت کشور در جنوب آسیاست. مجموع جمعیت کشورهای عضو آن بیش از ۱.۷ میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل میدهد که از نظر جمعیت، حوزه تاثیر آن از هر سازمان منطقهای دیگر بیشتر است. این سازمان در ۸ دسامبر ۱۹۸۵ توسط هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال، مالدیو و بوتان تأسیس شد. در آوریل ۲۰۰۷ (فروردین ۱۳۸۶)، در خلال چهاردهمین نشست اتحادیه، افغانستان هشتمین عضو آن شد. کشورهای ایران و چین نیز که از اعضای ناظر این سازمان هستند، درخواست عضویت در این سازمان را دارند.
دبیرخانه دائمی سارک، در کاتماندو پایتخت کشور نپال واقع شده و هدف از تشکیل این اتحادیه، افزایش همکاریهای متقابل، میان کشورهای عضو است.