قزوین - ایرنا - تولیدکنندگان و مسوولان حوزه صنعت قزوین معتقدند که قطعی‌های برق در سال جاری باعث از دست رفتن فرصت‌های تولید شده و خسارت‌‎های زیان باری به بخش اقتصاد استان وارد ساخته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعی برق برای واحدهای تولیدی طی ۲ سال گذشته به یکی از اصلی ترین معضلات اقتصادی استان قزوین تبدیل شده و تقریبا برای تمام تولیدکنندگان و فعالان عرصه صنعت خسارت‌های زیانباری به بار آورده است.

نشستی در استان قزوین نبوده که مسوولان ارشد کشوری و استانی در آن حضور داشته باشند و تولیدکنندگان با آه و ناله صحبتی از تامین برق مورد نیاز خود به میان نیاورند، تا جایی که ناترازی های برق حتی صدای تشکل‌های تخصصی حوزه اقتصادی را نیز درآورده و در عین حال به عنوان یک مطالبه اصلی مطرح می‌شود.

نخستین شهر صنعتی کشور در شهرستان البرز (یکی از شهرستان‌های استان قزوین) احداث شد و هم اکنون این استان با دارا بودن چهار هزار واحد صنعتی و معدنی و اشتغال ۱۵۳ هزار نیروی کار به عنوان یک از قطب های مهم و حیاتی صنعت کشور محسوب می‌شود.

متاسفانه سال گذشته نیز تولیدکنندگان استان قزوین با مشکل قطعی برق روبرو بودند و همین موضوع با شدت بیشتر در سال جاری تدوام یافت، اما تابستان امسال بیش از ۹۰ درصد صنایع استان قزوین تحت تاثیر منفی قطعی‌های برق در سطح استان قرار گرفتند.

طرح تولید ظروف اوپال با سرمایه گذاری خارجی از ۲ سال قبل تاکنون لنگ برق است

محسن خیرخواه، تولید کننده ظروف اوپال در شهرک صنعتی آراسنج در خصوص مشکلات تامین برق می‌گوید: ما سه سال پیش طرح تولید ظروف اوپال را آغاز کردیم، در همان ابتدا برای کوره های برقی، ۶ مگاوات برق خریداری کردیم و تمامی تعهداتمان را نیز انجام دادیم، اتفاقا مصوبه استانی نیز داشتیم، اما تا به امروز برق شهرک صنعتی برای ما وصل نشده و تمام ماشین آلات شرکت هم در گمرک بلاتکلیف مانده است.

خیرخواه: شرکت شهرک‌های صنعتی نیز پول را به شرکت برق منطقه‌ای زنجان پرداخت کرده، اما الان زنجان کوتاهی می‌کند و باید مسوولان استان به دنبال مطالبه برق این شهرک صنعتی باشند.

وی اضافه کرد: برای راه اندازی این شرکت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو ماشین آلات خریداری شد، همچنین برای کارهای عمرانی شرکت نیز سه هزار میلیارد ریال هزینه به عمل آمد، اما چون زیرساخت ها آماده نبود، شرکت به تولید نرسید، با این نکته که به همه دستگاه‌های ذیربط استان مراجعه کردیم تا بتوانیم این گره را باز کنیم، اما موفق نشدیم.

خیرخواه با بیان اینکه ۷۳ میلیارد ریال هزینه تامین برق از سوی ما پرداخت شده است، ادامه داد: ما همان ابتدا هزینه برق واحد صنعتی در حال ساخت خود را پرداخت کردیم، اما ای کاش همان ۲ سال قبل اجازه می دادند که از پست برق بویین زهرا برق رسانی به شرکت را انجام دهیم، در این صورت با ۸۰ میلیارد ریال کار تمام شده بود و این معطلی به ضرر شرکت تمام نمی‌شد.

به گفته این تولیدکننده، شرکت شهرک‌های صنعتی نیز پول را به شرکت برق منطقه‌ای زنجان پرداخت کرده، اما الان زنجان کوتاهی می‌کند و باید مسوولان استان به دنبال مطالبه برق این شهرک صنعتی باشند.

خیرخواه با انتقاد از طرح توسعه شهرک صنعتی آراسنج، اظهار کرد: چندی پیش مطلع شدم که برای این شهرک صنعتی ۸۰ هکتار طرح توسعه مصوب شده است، سوال من این است که چرا تا مادامی که زیرساخت‌های قبلی ناقص است، طرح توسعه جدید مطرح می‌شود؟ در حالی که صنایع قبلی هنوز نتوانسته اند برق مورد نیاز خود را تامین کنند.

برق استان قزوین نباید وابسته به زنجان باشد/قطع ۲ روزه برق به واحدهای تولیدی صدها میلیارد خسارت زد

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت قزوین نیز در این رابطه اظهار کرد: قزوین یک استان صنعتی است، در حالی که بیشتر استان‌های کشور صنعتی نیستند، متاسفانه در حوزه ناترازی انرژی، طبق قانون بهبود فضای کسب و کار، موضوع قطع برق نباید صنعت را در اولویت قرار دهد، چون دقیقا جایی است که تولید ثروت می‌کند، اما متاسفانه سیاست‌های غلط اجرایی در استان قزوین باعث شده که صدها میلیارد ریال خسارت به واحدهای صنعتی وارد شود.

علی اصغر آهنی‌ها اضافه کرد: زیان واحدهای صنعتی به لحاظ خرابی قطعات به هنگام قطعی برق و فرصت از دست رفته تولید بود و این درحالی است که در استان ما و سایر استان‌ها همجوار، منازل مسکونی دارای برق در پیک مصرف تابستان کولرهای خودشان را تا صبح روشن می گذاشتند.

وی با بیان اینکه نگاه به تولید غلط است و باید اصلاح شود، ادامه داد: قزوین نباید به لحاظ برق به استان زنجان وابسته باشد، موضوعی که حتی پیش از اینها نیز در استان همواره مورد تاکید مدیران ارشد قرار می گرفت، اما اجرایی نشد، جالب‌تر آن که وضعیت برق در استان‌های دیگر به مراتب بهتر از استان قزوین است.

آهنی‌ها: متاسفانه در بحث تامین انرژی، سهم برق واحدهای صنعتی قزوین به خوبی لحاظ نشده و نگاه به برق ایتان از نوع مسکونی است.

آهنی‌ها با تاکید بر اینکه اولویت استان قزوین باید استقلال در حوزه تامین برق باشد، تصریح کرد: این استان صنعتی در بحث زیرساخت ها مشکل دارد، متاسفانه در بحث تامین انرژی، سهم برق برای واحدهای صنعتی قزوین به خوبی لحاظ نشده و نگاه به قزوین از نوع مسکونی است، در حالی که میزان برق استان در حوزه صنایع خیلی کم است.

این فعال صنعتی بیان کرد: در استان قزوین ۲ تا سه روز در هفته برق صنایع را قطع می‌کردند و این در حالی است که دستگاه‌های خدمات رسان مثل بیمه و دارایی پول خودشان را مطالبه می‌کنند و هیچ کسی هم به فکر تولید کننده و صنایع قزوین نیست.

آهنی‌ها خاطرنشان کرد: ما یک نامه به ریاست جمهوری نوشتیم و دستوری دادند که وزرای صمت و نیرو موضوع را پیگیری کنند، ما پیگیر نامه رییس جمهور هستیم تا قطعی برق برای واحدهای صنعتی قزوین در اولویت قرار نگیرد.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت قزوین یادآور شد: باید شرایطی ایجاد کنیم که سرمایه گذار رغبت پیدا کند و وارد عرصه تولید شود، اما در دولت قبل وزیر نیرو عملا کاری کرد که باعث ورشکستگی برخی تولیدکننده ها شد و اگر این اصلاحات انجام نشود مشکل صنایع باقی می ماند.

۹۰ درصد صنایع قزوین از قطعی برق آسیب جدی دیدند/هرچه سریع تر استاندار جدید قزوین تعیین تکلیف شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: ۹۰ درصد واحدهای صنعتی استان قزوین به دلیل قطعی برق آسیب جدی دیدند، بر همین اساس سوددهی واحدهای تولیدی پایین آمد و صرفه اقتصادی نداشت، چون هنگامی که در هفته ۲ روز برق قطع شده و حتی در طول روز نیز با قطعی چهار ساعته برق مواجه هستیم، واحد تولیدی خسارت‌های جبران ناپذیری را متحمل می‌شود.

مهدی عبدیان اضافه کرد: به عنوان مثال در شرکتی که محصولات پلیمری تولید می شود یک دستگاه برای گرم شدن نیاز به ۱۰ تا ۱۵ ساعت فعالیت اولیه دارد، اگر برق قطع شود باید مجددا ۱۵ ساعت صبر کنیم تا دستگاه آماده شود و همین فرصت سوزی برای تولید کننده زیان بار است.

وی تصریح کرد: گاهی اوقات مواردی داشتیم که قطعی برق به خود دستگاه تولیدی نیز آسیب زده است، متاسفانه از این نوع واحدها در استان چندین مورد گزارش شده که خط تولید به محض قطعی برق دچار خسارت شده است.

عبدیان با انتقاد از فروش برق در بخش صنایع استان قزوین، یادآور شد: اگر ما واقعا به اندازه کافی برق نداریم، چرا به برخی صنایع مجوز بالای هشت مگاوات برق می‌دهیم؟ در حالی که این میزان برق، تمام کمبود شهرک‌های کاسپین یک و ۲ استان را برطرف می‌کند، متاسفانه برخی مسوولان با توجیهاتی اظهار می‌کنند که همه چیز سیستمی بوده و دست استان نیست، اما در همین حال شاهدیم که محیط زیست یا بهداشت از طریق همین سیستم جلوی فعالیت تولیدی را به بهانه‌های مختلف می‌گیرد که نشان می‌دهد استان در حوزه برق نیز دارای اختیار است، اما کاری انجام نمی‌دهد.

عبدیان: اگر ما واقعا به اندازه کافی برق نداریم، چرا به برخی صنایع مجوز بالای هشت مگاوات برق می‌دهیم؟ درحالی که این میزان برق، تمام کمبود شهرک‌های کاسپین یک و ۲ را برطرف می‌کند.

این فعال صنعتی در استان قزوین ادامه داد: نهادهای صدور مجوز باید شرایطی را ایجاد کنند که واحد صنعتی قبل از دریافت پروانه روی سوله‌های خودش پنل خورشیدی نصب کنند، در این صورت تولیدکننده از همان ابتدا اگر توان کار داشته باشد، وارد عرصه تولید خواهد شد و این چنین پس از گذشت زمان با قطعی برق و هزینه‌های اضافی روبرو نمی‌شود.

عبدیان خاطرنشان کرد: استانداری باید مصوبه بدهد که در صورت کسری برق، مجوز برق با توان بالا داده نشود، چون در این صورت واحدهای جدید وارد عرصه تولید شده و واحدهای قدیمی با توان برق پایین با قطعی برق و تعطیلی روبرو خواهند شد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین یادآور شد: در آخرین نشست شورای دولت و بخش خصوصی استان قزوین در حوزه انرژی موضوعاتی را مصوب کردیم، اما متاسفانه الان حوزه مدیریت عالی استان با چالش جدی روبرو بوده و کسی نمی داند چه کسی هست و چه کسی نیست؛ به عنوان مثال مجریان این طرح شرکت توزیع نیروی برق، صمت، شهرک‌های صنعتی و استانداری هستند که مدیران آن هیچکدام نمی‌دانند در دولت جدید ماندگار هستند یا نه، اگر دولت می‌خواهد مدیران استان را عوض کند، باید هرچه سریع تر این اتفاق بیافتد تا تکلیف همه معلوم شود.

عبدیان اضافه کرد: مهمتر از تعیین وزرا، تعیین استاندار است تا تکلیف مدیران دستگاه ها نیز هرچه سریع تر معلوم شود، بنابراین الان مهمترین موضوع استاندار است که باید هرچه سریع تر در دولت جدید نسبت به موضوع تعیین تکلیف شود تا سایر دستگاه‌ها نیز پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه نامه‌ای به رییس جمهور نیز برای تعیین هرچه سریع تر استاندار قزوین ارسال شده است، تشریح کرد: در این نامه به رییس جمهور تاکید کرده ایم که قزوین استانی صنعتی و کشاورزی بوده و تامین کننده بخش عمده ای از نیازهای کشور است، بنابراین باید در این رابطه هرچه سریع تر تعیین تکلیف صورت پذیرد، این نامه یک ماه قبل ارسال شد، اما هنوز کاری انجام نشده است.

عبدیان، استاندار فعلی قزوین را سیاسی ارزیابی کرد و گفت: قزوین استاندار سیاسی نمی‌خواهد و باید از جنس اقتصاد و تولید باشد تا بتواند هرچه سریع تر مشکلات اقتصادی را از پیش رو برداریم.

مطالبه عمده واحدهای تولیدی قزوین، تامین انرژی برق است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قزوین نیز در خصوص قطعی برق صنایع، اظهار کرد: همان ابتدای سال جاری یک نشست با حضور محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین در خصوص قطعی برق برگزار شد، سپس نشست‌هایی با معاونت اقتصادی استانداری برگزار کردیم تا هرچه سریع تر مشکل کمبود برق را مرتفع سازیم.

رستمی: مواردی داشتیم که یک شرکت و واحد تولیدی احداث شده و آماده بهره برداری است، اما به دلیل نبود زیرساخت مناسب انرژی نتوانسته راه اندازی شود.

محسن رستمی اضافه کرد: ناترازی برق گریبانگیر صنایع کشور شده و استان قزوین نیز متاثر از این موضوع بود و در این راستا نیز شاهد خسارت به واحدهای تولیدی هم بودیم، حتی مواردی داشتیم که یک شرکت و یا واحد تولیدی احداث شده و آماده بهره برداری است، اما به دلیل نبود زیرساخت مناسب انرژی نتوانسته راه اندازی شود.

وی، مهمترین مشکل صنایع استان قزوین را تامین برق دانست و تاکید کرد: شهرک صنعتی کاسپین سال گذشته همین مشکلات را داشت و نشستی با شرکت توزیع برق برگزار کردیم تا سریعا مشکلات را برطرف سازد، الان نیز شرکت برق منطقه ای زنجان باید همتی به خرج دهد که توسعه صنایع قزوین به تعویق نیافتد.

رستمی خاطرنشان کرد: رفع ناترازی برق در حوزه صنایع یکی اولویت‌های اصلی سازمان صمت استان قزوین است که پیگیر مطالبات تولیدکنندگان هستیم.

قزوین در هیات مدیره برق منطقه‌ای زنجان یک نماینده دارد

سیده پروانه برهانی، مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان در خصوص مطالبات تولیدکنندگان قزوین در حوزه تامین انرژی برق، گفت: شهرک صنعتی کاسپین اوایل شهریور سال جاری به پست برق با کد "عارف قزوینی" مجهز شد و خوشبختانه مدیرعامل شهرک صنعتی قزوین نیز پیگیر تامین برق صنایع است.

وی اضافه کرد: اینکه گفته می‌شود سهم صنعت قزوین در تامین برق دیده نشده است، باید از مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان پیگیری کرد، با این نکته که یکی از اعضای هیات مدیره شرکت برق منطقه‌ای زنجان به نام آقای دیلمی مسوولیت کارهای تامین برق قزوین را برعهده داشته و پیگیر موضوعات است.

صنایع قزوین باید برق مورد نیاز را خودشان تولید کنند

اینانلو: محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود، بر اساس تصمیم گیری کلان کشوری بوده و ما نیز مجری آن هستیم تا برق پایدار بماند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قزوین در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل برق شهرک صنعتی آراسنج هم اکنون از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی و برق منطقه‌ای زنجان در حال پیگیری است و ارتباطی به شرکت توزیع نیروی برق قزوین ندارد.

یوسف اینانلو اضافه کرد: به طور حتم محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود، براساس تصمیم گیری های کلان کشور بوده و ما نیز مجری آن هستیم تا برق پایدار بماند، در نتیجه نشست‌هایی با اتاق بازرگانی و صمت برگزار کردیم و در مورد این محدودیت‌ها توضیح داده ایم.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز این محدودیت‌ها وجود داشت، تصریح کرد: قانون داریم که صنایع باید برق مورد نیاز خود را تولید کنند که متاسفانه هیچکدام تاکنون کاری انجام نداده اند، در حالی که قانونگذار برای تولید انرژی‌های تجدید پذیر مشوق‌های خوبی قرار داده است.

نیم نگاه:

مشکل تامین برق در صنایع استان قزوین که هر روز در مسیر توسعه قرار دارد و مدیریت استان و دستگاه ذیربط یعنی شرکت توزیع نیروی برق نیز هیچ چاره اندیشی و مدیریتی برای آن به عمل نیاورده، امروز در حال تبدیل شدن به یک معضل بزرگ اقتصادی است که اگر خیلی تدبیر و چاره اندیشی برای آن نشود، حجم عظیمی از واحدهای تولیدی در تابستان ۱۴۰۴ را درگیر کرده و خسارت مضاعفی به بخش تولید وارد می‌سازد.