به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، نادر علیدادی سلیمانی روز سه شنبه گفت: با تخصیص اعتبارات ملی به میزان بیشاز ۱۹ میلیارد ریال مرمت قسمتی از تپه باستانی کنارصندل و توسعه زیرساختهای گردشگری این منطقه در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در حوزه مرمت کنارصندل حفاظت اضطراری، مرمت با خشت، عایقکاری سنتی، اندودکاری، بندکشی و در بخش زیرساخت گردشگری فراهم کردن شرایط بهتر بازدید و حضور گردشگران در این محوطه باستانی و منطقه نمونه گردشگری انجام خواهد شد.
رییس اداره ثبت آثار میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان بیان کرد: تپهها و محوطه باستانی کنارصندل بقایای یکی از کهنترین مراکز شهرنشینی دنیای باستان به شمار میرود، کاوشهای باستان شناسی این تمدن شهر دنیای باستان طی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ انجام شده و پساز یک وقفه چندین ساله مجدد این کاوشها از بهمنماه ۱۴۰۲ از سر گرفته شد.
وی اظهار داشت: طی این کاوشها بخشهای قابلتوجهی از دژ حاکمنشین که در مرکز این شهر باستانی قرار داشته است، فضاهای مسکونی و کارگاهی، کورههای ذوب مس و یک معبد آشکار شده است.
علیدادی سلیمانی خاطرنشان کرد: از مهمترین دستاوردهای این کاوشها میتوان به کشف الواحی از جنس آجر (آجرنوشته) اشاره کرد، که از اولین نمونههای خط و نگارش در دنیا به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، محوطههای تاریخی جیرفت که در طول هزارههای سوم پیش از میلاد آثار ارزشمندی را در خود جای داده جزو غنی ترین محوطههای تاریخی جهان محسوب میشود.
یکی از بقایای این تمدن عظیم تپه کنارصندل است که در ۳۰ کیلومتری شهر جیرفت قرار دارد و با نام تپه کنارصندل جنوبی و شمالی شناخته می شود. این ۲ تپه در فاصله چند کیلومتر از هم قرار دارند و ارتفاعشان به ترتیب ۱۳ و ۲۱ متر است.
قدمت این منطقه باستانی در نزدیکی شهر جیرفت واقع در جنوب استان کرمان تا چهار هزار و ۶۰۰ سال پیش تخمین زده میشود و از ارزش بالایی از نظر میراث فرهنگی برخوردار است.
از تپه کنارصندل آثار تاریخی متعددی یافت شده است که همه این آثار شامل مجسمه هایی از جنس مفرغ، سفالهای منقوش، ساده و زیورآلات در موزه باستان شناسی جیرفت نگهداری میشود.