به گزارش ایرنا، این وضعیت موجب شده است که برخی از جوانان این شهرستان با انگیزه استفاده از استخرهای شنا، حتی زحمت سفر به مشهد در ۱۵۰ کیلومتری آن را بر خود هموار کنند، که این سفرها برای آنان خالی از خطر نیست.
گروهی از جوانان نیز در فصول گرم سال برای شنا کردن به استخرهای کشاورزی روی میآورند که این اقدام نیز مخاطرهآمیز است و در بسیاری موارد ممکن است به قیمت جان آنان تمام شود.
با توجه به این کمبود، دستاندرکاران حوزه ورزش، به خصوص هیات شنای شهرستان تربتحیدریه، با همراهی بخش خصوصی و البته تعامل بین بخشی دیگر دستگاههای دولتی، اقدام به ساخت و تجهیز پنج استخر استاندارد کرده اند که قرار است به زودی با حضور وزیر ورزش و جوانان به بهره برداری برسد.
خبر خوش تکمیل سرانه ورزش آبی تربت حیدریه
به گزارش ایرنا، رییس هیات شنا، شیرجه و واترپلوی تربت حیدریه اخیرا در نشستی خبری اظهار کرد: با بهرهبرداری از پنج مجموعه آبی در ماه جاری، دیگر این شهرستان کمبودی در زمینه ورزشهای آبی نخواهد داشت.
هادی مرادزاده افزود: امسال پنج مجموعه آبی شهدای غواص شهرک ولیعصر(عج)، عادل کدکن، آبشار پیشکوه و امیرالمومنین (ع) افتتاح میشود.
وی افزود: استخر امیرالمومنین (ع) متعلق به آموزش و پرورش، نوسازی و بازسازی و استخر کودکان نیز به آن اضافه شده و تمام تأسیسات مورد نیاز آن خریداری شده و حتی اتاق ماساژ و حمام ترکی و سونای بخار و خشک نیز به مجموعه اضافه شدهاست.
مرادزاده اضافه کرد: مجموعه آبی آبشار پیشکوه متعلق به بخش خصوصی است که از سال ۱۳۹۳ کلنگ زنی شده بود، آماده بهره برداری شده که هر نوبت آن گنجایش ۲۸۰ نفر را دارد و البته فعلا تنها پذیرای آقایان است و با جذب پرسنل نجات غریق خانم، پذیرش بانوان را نیز آغاز خواهد کرد.
وی ادامه داد: همچنین مجموعه آبی شهدای غواص در شهرک ولیعصر (عج) تربت حیدریه، متعلق به اداره ورزش و جوانان با ظرفیت ۱۳۰ نفر در هر نوبت فعال می شود که تا یک سال به هیات نجات غریق و غواصی واگذار شدهاست.
رییس هیات شنا و شیرجه تربتحیدریه بیان کرد: مجموعه آبی "کدکن" نیز که پارسال توسط بخش خصوصی کلنگزنی و در مدت هشت ماه ساخته شد، دارای سونای خشک و بخار، جکوزی ۱۲ نفره و استخر کودکان است.
مرادزاده افزود: مجموعه آبی متعلق به سپاه نیز با پیگیریهایی که در حال انجام است و البته با مشارکت بخش خصوصی امسال شروع به کار میکند و این استخر استاندارد دارای استخر کودکان، سونای بخار و خشک، کاسه مخصوص جانبازان با گنجایش هر نوبت ۱۵۰ نفر است که حتی امکان نصب سرسره و چاله غواصی را نیز دارد.
استخرهای تربتحیدریه دارای مجوز آب درمانی نیستند
بازرس هیات شنا، شیرجه و واترپلوی خراسان رضوی با بیان اینکه هیچکدام از استخرهای تربتحیدریه دارای مجوز آب درمانی نیستند، گفت: در سطح استان نیز غالب استخرها فاقد چنین مجوزی هستند و در صورت مشاهده با آنها برخورد میشود.
مرادزاده از دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی صدور مجوز آب درمانی یاد کرد و گفت: تمام مجموعههای آبی باید پروانه بهرهبرداری را از اداره ورزش و جوانان دریافت کنند، در عین حال صدور این پروانهها مستلزم رعایت نکات مهم و استانداردهای لازم است که بعد از ارزیابیهای لازم و تأیید توسط کارشناسان، این مجوزها صادر خواهد شد.
رییس هیات شنای تربتحیدریه افزود: آموزش شنا نیاز به مربیان دارای گواهینامه دارد که اکنون هشت نفر مربی آقا و ۱۴ مربی خانم شناسنامه دار داریم که البته نیازمند ارتقا هستند.
مزادزاده با اشاره به خطراتی که از ناحیه استخرهای ذخیره آب کشاورزی متوجه جوانان و استفاده کنندگان از آن برای شنا می شود، گفت: عمده کشاورزان هنگام ساخت این اماکن، نه تنها اصول ایمنی را رعایت نمیکنند، بلکه حتی جهاد کشاورزی نیز تاکنون از ما نخواسته است تا برای آنان دوره آموزشی برگزار کنیم.
استخر ذخیره آب، معضل کنونی بخش کشاورزی
رییس هیات نجات غریق و غواصی تربت حیدریه گفت: متاسفانه وجود استخرهای کشاورزی به یک معضل جدی تبدیل شده و دلیل اصلی آن بیتوجهی به نکات ایمنی و رعایت نکردن استانداردهای لازم در زمان ساخت است.
حمید رضایی افزود: هر چند امسال شاهد کاهش تلفات ناشی از غرقشدگی در استخرهای ذخیره آب بودیم، اما وقوع مرگ ناشی از غرق شدگی چهار نفر از ابتدای امسال نیز، برای ما بسیار دردناک و آمار زیادی است.
وی گفت: متأسفانه بیشتر استخرهای ذخیره آب کشاورزی فنسکشی نشده و علامت هشداردهنده و نیز پله و امکانات ایمنی لازم را ندارند، در عین حال برای ممانعت از حوادث تلخ آماده هرگونه همکاری با جهاد کشاورزی برای ایمنسازی و ساماندهی این استخرها هستیم.
رییس هیات نجات غریق و غواصی تربتحیدریه در ادامه به عملکرد فنی هیات پرداخت و گفت: هیات نجات غریق و غواصی از سال ۱۴۰۰، ۲ دوره بازآموزی برگزار کرد و همچنین سال ۱۴۰۱ برای نخستین بار دوره غواصی تک ستاره برگزار شد که چهار نفر از هلال احمر و آتشنشانی نیز در این دوره شرکت کرده و مدرک گرفتند.
رضایی با اشاره به اینکه تیم غریق نجات و غواصی شهرستان با حضور پنج نفر فعالیت دارد، گفت: البته این تیم هم از حیث تعداد و هم از لحاظ تجهیزات نیاز به ارتقا دارد زیرا اکنون تنها سه دست لباس غواصی داریم و شارژ کپسول اکسیژن نیز هزینه بالایی دارد و از آنجا که قیمت هر دست لباس غواصی ۲ میلیارد ریال است، فعلاً امکان تجهیز نداریم.
وی مجموع ناجیان این منطقه را ۳۲ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۹ نفر نجات غریق مرد و ۱۳ نفر زن هستند و با توجه به افتتاح همزمان پنج مجموعه آبی، موضوع وجود نیروی انسانی و آمادگی ناجیان غریق و مربیان ضروری به نظر میرسد که این مهم با همکاری هیات شنا در حال انجام است.
ضرورت وجود استخر ذخیره آب برای کشاورزان
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد استخرهای ذخیره آب شهرستان در دست نیست، گفت: با توجه به خشکسالیهای چندین ساله اخیر و کمبود منابع آبی، وجود این تأسیسات برای کشاورزان حیاتی است و به لحاظ قانونی نمیتوان جلو این ساخت و سازها را گرفت.
علیرضا قادری افزود: البته همکاران ما نکات ایمنی را به کشاورزان متذکر میشوند، اما برای ساخت استخر نیاز به دریافت مجوزی از جهاد کشاورزی نیست.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.