به گزارش ایرنا از اعلام روز پنجشنبه روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، مهناز مدیریان با بیان اینکه در راستای گشت و پایش های انجام شده، کارشناسان این اداره موفق به شناسایی یک واحد زغال گیری آلاینده و غیرمجاز با ۱۲ دهنه کوره سنتی در روستای حسین آباد علیزاده شدند، افزود: با پیگیری های بعمل آمده، از ادامه فعالیت آلاینده این واحد جلوگیری و بطور کامل جمع آوری شد.
وی با اشاره به اینکه واحدهای زغال گیری با انتشار گازهای خطرناک سهم بسزایی در آلودگی هوا داشته و بویژه در فصل سرما باعث افزایش آلاینده های هوا می شوند، از شهروندان خواست به منظور جلوگیری از آسیب به محیط زیست شهرستان و حفظ سلامت عموم مردم، در صورت مشاهده هر گونه آلودگی و تخریب محیط زیست، ضمن تماس با سامانه ۱۵۴۰، موارد را به کارشناسان این اداره اطلاع رسانی کنند تا پیگیری های لازم مطابق قوانین و مقررات زیست محیطی صورت پذیرد.
این مسئول با اشاره به انجام پایش های ویژه محیط زیستی با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و احتمال افزایش آلودگی هوا در نیمه دوم سالجاری، اظهار داشت: بر این اساس تشدید پایش و بررسی وضعیت محیط زیستی واحدهای دارای پتانسیل آلودگی هوا به صورت مستمر توسط کارشناسان و ماموران یگان حفاظت این اداره در دستور کار قرار دارد.
تخریب کوره های زغالگیری آلاینده غیر مجاز در اسلامشهر
براساس این گزارش، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسلامشهر نیز در این باره گفت: هفت دهنه کوره زغالگیری آلاینده و غیر مجاز در این شهرستان تخریب شد.
حمیده خدنگی اظهار داشت: باتوجه به گشت و پایش زیست محیطی کارشناسان این اداره و شناسایی تعداد هفت دهنه کوره زغال آلاینده و غیر مجاز واقع در گلدسته منطقه چهاردانگه، پس از پیگیری های به عمل آمده و انجام مراحل قانونی، کوره های مذکور امروز بر حسب دستور قضایی و با همکاری عوامل فرماندهی نیروی انتظامی اسلامشهر وکلانتری گلدسته تخریب شدند.
وی افزود: فعالیت آلاینده و غیر اصولی کوره های تولید زغال در این زمین ها، علاوه بر تهدید سلامت و بهداشت شهروندان، موجب تخریب خاک و آلودگی های زیست محیطی از جمله آلودگی هوا در منطقه شده بود.
خدنگی با تاکید بر لزوم همکاری و هم افزایی بین ارگانهای مرتبط به منظور جلوگیری از فعالیت واحدهای آلاینده و غیر مجاز تولید زغال که آسیب جدی به محیط زیست شهرستان وارد می کنند، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه آلودگی و تخریب محیط زیست، ضمن تماس با سامانه ۱۵۴۰، موارد را به کارشناسان اطلاع رسانی کنند تا پیگیری های لازم مطابق قوانین و مقررات محیط زیستی صورت پذیرد.