به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد راستین روز یکشنبه در جریان بازدید از طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری پس از بارندگی روز جمعه چهارم آبان گفت: در پی بارندگی ها اخیر ۱۰ میلیون و ۷۵۲ هزارمترمکعب از سازههای آبخیزداری در شهرستان های استان سمنان آبگیری شد.
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد از حجم سازههای آبخیزداری دارای ظرفیت درچهار شهرستان آبگیری شد، افزود: این سازهها علاوه بر مدیریت سیلاب در مناطق مختلف حجم قابل توجهی از روانابهای سطحی را جمع آوری کرد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان بیان کرد: هدف از احداث سازههای آبخیزداری کنترل فرسایش و رسوب، حفظ منابع آب و خاک، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، کاهش خطرات سیلگیری در مناطق پایین دست و افزایش آبدهی قنوات در فصل برداشت است.
ثبت بارش ۵۹ میلیمتری باران و ۱۴ سانتیمتری برف
به گزارش ایرنا، طبق اعلام هواشناسی استان سمنان، حسینآباد کالپوش با ۵۹ و رضوان با ۵۲ میلیمتر در میامی رکوردار بیشترین بارش باران و تاش شاهرود با ۱۴ سانتیمتر رکوردار بیشترین بارش برف در استان بودند.
میزان بارندگی در سمنان طی روزهای ابتدایی آبان ۱۰ میلیمتر، در شاهرود و مهدیشهر ۱۵ میلیمتر، در دامغان ۲۰ ملیمتر، در سرخه هفت و در آرادان هشت میلیمتر بود. همچنین در پنج نقطه استان سمنان شامل چاشم و ملاده در مهدیشهر، طزره و لرد در دامغان، و تاش در شاهرود میزبان بارش برف بودند.
فعالیت سامانه جدید بارشی امروز نیز در ارتفاعات استان سمنان پیشبینی میشود و از دوشنبه دمای کمی افزایشی خواهد بود، اما دمای هوا به گونهای خواهد بود که نیاز به استفاده از وسایل گرمایشی است.
طبق بررسی و تحلیلها، وضعیت بارش در پاییز ۱۴۰۳ در مقایسه با بلندمدت عادی و معمولی خواهد بود و بارش زیاد و فرتر از انتظار پیشبینی نمیشود.