به گزارش خبرنگار ایرنا، اجرای طرحهای آبخیزداری طی سالهای گذشته نقش زیادی در حفاظت از خاک، کنترل سرعت و خسارتهای ناشی از سیلاب و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، چاه و قناتهای موجود در منطقه داشته است.
ابراهیم صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بند سنگ و ملاتی در حوضه آبخیز دشت دانیال به حجم یکهزار و ۹۰۰ مترمکعب و با هزینه ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی طی نیمه نخست امسال ساخته شد.
وی از ساخت بند خاکی، سنگ و ملاتی در حوضه آبخیز ابراهیم آباد خبرداد و گفت: این بند به حجم ۲ هزار مترمکعب با هزینه ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی به بهرهبرداری رسید.
آبیاری ۱۲۵ هکتار نهال تاغ
صادقی با اشاره به انجام آبیاری سنواتی نهالهای گونه تاغ، ابراز کرد: عملیات آبیاری این نهالها به مساحت ۱۲۵ هکتار در منطقه فیروزآباد با هزینه ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی انجام شد.
وی به آبیاری نهالهای کاشته شده در شرایط سخت محیطی مناطق بیابانی اشاره کرد و گفت: عملیات آبیاری توسط پیمانکار بخش خصوصی طی ۶ ماهه نخست امسال به اجرا درآمد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میامی با اشاره به اقدامهای واحد مرتع، اظهار کرد: اجرای عملیات بیولوژیک ذخیره نزولات به مساحت ۲۵۰ هکتار در منطقه «قلعه سقر» با هزینه ۱۲ میلیارد ریال که از محل اعتبارات استانی تامین شد.
به گفته وی، عملیات احیا و اصلاح مراتع به مساحت ۳۵۰ هکتار با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال اجرا شد.
رفع تصرف ۷۷۸ هزار مترمربع از زمینهای ملی
صادقی از ثبت اطلاعات ۲۰۰ دامدار منطقه در سامانه سمطا (استعلامات منابع طبیعی) خبر داد و گفت: هشت پلاک از زمینهای ملی به مساحت ۷۷۸ هزار مترمربع توسط یگان حفاظت اداره منابع طبیعی طی این بازه زمانی شناسایی و رفع تصرف شد.
وی با اشاره به تشکیل ۲۱ پرونده تخلف قطع و حمل چوب تاغ، افزود: هفت تن چوب تاغ به ارزش حدود ۲۰ میلیارد ریال کشف و ضبط شد.
این مسوول درباره اقدامهای واحد آموزش و ترویج گفت: این اداره در راستای اشاعه فرهنگ حفظ منابع طبیعی نسبت به آموزش مستمر مهارتها ویژه مجریان و بهرهبرداران عرصههای منابع طبیعی اقدام میکند.
وی به پاسخگویی ۶۲۲ مورد استعلامات منابع طبیعی ارسالی از طریق سامانه «سامط» توسط واحد امور زمین و ممیزی اشاره کرد و افزود: ۱۰۰ مورد صورت وضعیت جهت واگذاری زمینهای ملی طی این بازه زمانی تکمیل شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میامی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ مورد استعلام فرآیند بهرهبرداری از معادن طی نیمه نخست امسال پاسخ داده شد.
میامی ۸۵۰ هزار هکتار اراضی ملی دارد. شهرستان ۴۰ هزار نفری میامی در شرق استان سمنان واقع شده است و ۸۰ درصد جمعیت آن در روستاهای بخشهای مرکزی و کالپوش ساکن هستند که به دامداری و کشاورزی اشتغال دارند.
این شهرستان به عنوان قطب کشاورزی استان سمنان دارای ۶۷۰ هکتار اراضی کشاورزی دیم و آبی است.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
نظر شما