"جواد محجوبی" روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال آبی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ میزان کسری مخزن استان ۳۶۱.۵ میلیون مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه این استان از نظر کسری مخازن در میان ۳۱ استان کشور در جایگاه پنجم قرار دارد، اظهار کرد: مجموعا طی سالیان گذشته کسری مخزن تجمعی سفره های زیرزمینی استان ۹ میلیارد و ۸۷۵ میلیون مترمکعب می باشد که این یک هشدار جدی است.
محجوبی با اشاره به وجود ۲ هزار و ۳۰۰ حلقه چاه کشاورزی در استان تصریح کرد: در تمامی دشتهای استان بیش از میزان آب ورودی به منابع آب های زیرزمینی بهره برداری می شود و به همین علت وضعیت آبخوان های استان بحرانی است.
وی با بیان اینکه بیشتر دشتهای استان به علت اضافه برداشت آب با افت سالانه مواجه هستند گفت: همین امر موجب فرو نشست زمین در دشت های استان شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از هرگونه اضافه برداشت از منابع آب، بر ارائه راهکارهای مدیریتی و انجام اقدامات فوریتی تا افق ۱۴۱۱ برای رسیدن به اهداف سند سازگاری با کم آبی استان تاکید کرد.
وی با اشاره به افت آبخوان های استان خاطرنشان کرد: ۷۰۰ حلقه چاه معادل حدود ۳۰ درصد از چاههای کشاورزی استان به دلیل کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی توانایی برداشت پروانه های اصلاح و تعدیل شده خود را نیز ندارند.
محجوبی تصریح کرد: استفاده از سامانه های نوین آبیاری، اصلاح الگوی کشت ، شناسایی و انسداد چاه های غیر مجاز و جلوگیری از اضافه برداشت چاه های مجاز از راهکارهایی است که باید در راستای جلوگیری از خسارت به آبخوان ها و کشاورزان در دستور کار قرار گیرد.