واگذاری منابع زیرزمینی به جوامع محلی، راهکار جلوگیری از کاهش آب سفره‌های زیرزمینی است

یزد - ایرنا - مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد گفت: واگذاری منابع آب زیرزمینی به دست جوامع محلی و مردم، بهترین راه جلوگیری از کاهش آب سفره های زیرزمینی است زیرا این افراد می توانند در این زمینه ناجی باشند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این شرکت " جواد محجوبی" در نشست مدیریت مشارکتی که با حضور" غلامرضا ممدوحی " معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی برگزار شد افزود: برای حفظ منابع آب موجود در استان باید مدیریت این منابع به دست جوامع محلی واگذار شود.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت مشارکتی باید مطالبه گری آگاهانه صورت پذیرد اظهار کرد: تنها جوامع و افراد می توانند ناجی سفره های آب زیرزمینی باشند.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد با اشاره به اینکه حدود سه هزار و ۹۰۰ حلقه چاه فعال در استان وجود دارد تصریح کرد: در مجموع از منابع آب زیرزمینی حدود ۸۴۵ میلیون متر مکعب آب برداشت می شود.

محجوبی گفت: ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی، ۵۵ میلیون متر مکعب آب در بخش صنعت و خدمات و ۹۰ میلیون متر مکعب آب در بخش شرب و بهداشت از منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنوات برداشت می شود.

وی به برنامه سازگاری با کم آبی هم اشاره کرد و افزود: از طریق نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی و صنعتی، طرح تحویل حجمی در استان یزد در حال اجراست.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد پیش از این با بیان اینکه در تمام دشت‌های استان میزان بهره برداری از منابع آب زیرزمینی بیش از ورودی آب است ، گفت: به همین علت وضعیت آبخوان های استان بحرانی است.

وی افزود: از ۱۹ دشت استان که دارای آب باکیفیت هستند، ۱۶ دشت به علت برداشت اضافه از آبهای زیرزمینی در شرایط ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد و سه دشت آزاد باقی مانده نیز از نظر کیفی دارای آب شور هستند.

وی بیان اینکه بیشتر دشت‌های استان به علت اضافه برداشت آب با افت سالانه سطح آب مواجه هستند گفت: همین امر موجب فرو نشست زمین در دشت های استان شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha