شهرکرد- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها افزود: تاکنون پنج هزار و ۶۰۹ هکتار از باغات استان شناسنامه‌دار شده‌اند که بیشترین سطح آن با ۲ هزار و ۶۹۱ هکتار مختص شهرستان سامان است.

به‌گزارش ایرنا، سیروس بیک‌بکان روز یکشنبه در خصوص بهسازی باغات استان تاکید کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات این استان با هدف حفظ منابع‌طبیعی، افزایش بهره‌وری کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه اصلاح و نوسازی شده است.

به گفته وی، از مجموع ۵۱ هزار هکتار باغ موجود در استان ۲۲ هزار هکتار مختص بادام، هشت هزار هکتار ویژه گردو، ۱۳ هزار هکتار مربوط به سیب، انگور و هلو و بقیه مختص سایر محصولات است.

وی اصلاح و نوسازی باغ‌ها را باعث ارتقای بهره‌وری و افزایش کمی و کیفی تولید محصولات باغی دانست و افزود: از ابتدای سال‌جاری تاکنون علاوه بر اصلاح و نوسازی ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال و بختیاری ۱۷۴ هکتار از باغ‌های استان حذف و جایگزینی شد.

بیک‌بکان تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری با برخورداری از شرایط آب و هوایی مناسب و منابع‌طبیعی غنی یکی از مناطق مستعد کشاورزی و باغ‌داری در کشور است.

وی یادآور شد: باغات این منطقه به‌علت تنوع محصولات از جمله گردو، بادام، انگور، هلو، سیب و زردآلو جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد استان دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در شرایط کنونی فرسودگی باغ‌ها، کاهش بهره‌وری، وجود آفات و بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی چالش‌های جدی برای بخش باغبانی استان ایجاد و این موضوع اهمیت نوسازی و احیای این باغ‌ها را دوچندان کرده است.

وی گفت: باغ‌های قدیمی بیشتر به دلیل استفاده از روش‌های سنتی و نبود مدیریت مناسب، عملکرد پایین‌تری از ظرفیت واقعی خود دارند به‌همین علت جایگزینی درختان فرسوده با ارقام مقاوم و پُربازده می‌تواند تأثیر چشم‌گیری بر افزایش تولیدات باغی داشته باشد.

بیک‌بکان تاکید کرد: افزایش تولید و بهره‌وری با استفاده از ارقام مقاوم‌تر و پُربازده، حفظ منابع آبی با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری، مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی و تنش‌های محیطی از جمله خشکسالی و یا سرمازدگی، کاهش شیوع آفت‌ها و بیماری‌ها با حذف درختان قدیمی و کاهش رقم‌های مقاوم به بیماری و ایجاد اشتغال پایدار از مهم‌ترین مزیت‌های احیای باغ‌ها است.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمین‌های استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.