علی افشانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد، ۲ مرکز در ارومیه و یک مرکز در ۱۶ شهرستان دیگر استان فعال است.
وی اضافه کرد: ۲ مرکز فعال در ارومیه شامل مرکز بهداشتی درمانی شماره ۶ در خیابان کاشانی و پایگاه مشاوره ایثار در مرکز خدمات جامع سلامت ایثار هستند.
وی اظهار کرد: پذیرش رایگان و ارائه خدمات مشاوره ای با رعایت اصل محرمانه بودن به مراجعه کنندگان، انجام آزمایش های لازم به صورت رایگان، ارائه خدمات کاهش آسیب به افراد واجد شرایط و ارائه خدمات مراقبتی و پزشکی به افراد آلوده به ویروس HIV یا مبتلا به ایدز به صورت رایگان از جمله خدمات این مراکز است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: دریافت مشاوره از این مراکز بهترین راه آشنا شدن با این بیماری ها، عواقب آن، پیشگیری از بروز بیماری های رفتاری و همچنین کنترل آنهاست که در مراکز مشاوره این دانشگاه انجام می شود.
به گزارش ایرنا، ایدز و بیماری های خونی از جمله بیماری های رفتاری به شمار می رود که پیشگیری مهمترین راه مبارزه با این بیماری هاست.
هفته منتهی به ۱۰ آذر در کشورمان به عنوان هفته ملی ایدز نامگذاری شده که اطلاع رسانی در خصوص این بیماری و همچنین راه های پیشگیری و حتی درمان از جمله برنامه های این هفته به شمار می رود.
همچنین در کشورمان از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر با برگزاری پویش های مختلف، سعی در جلب توجه و حمایت همگان برای مقابله با این بیماری می شود؛ در این ایام جوامع با یکدیگر همپیمان می شوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند.
در حالی که جهان در مبارزه با HIV و ایدز پیشرفتهای قابل توجهی داشته است، هنوز هم نیاز به تلاشهای مستمر برای کاهش شیوع بیماری، بهبود دسترسی به درمان و پیشگیری، و مبارزه با انگ و تبعیض وجود دارد.