دکتر سارا شاه آبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مردم نباید از تست های تشخیصی بیماری اچ آی وی بترسند چراکه همکاران ما برای تشخیص این بیماری حتی نام و کدملی اشخاص را هم دریافت نمی کنند و ما حتی در مراکز اسم یک بیمار با نتیجه آزمایش مثبت را هم نمی دانیم.
وی تشخیص سریع این بیماری برای درمان کامل آن را ضروری دانست و افزود : افراد مبتلا بعد از تشخیص، درمان را به صورت رایگان دنبال می کنند و بعد از رفع خطر می توانند مانند سایر افراد به زندگی عادی خود ادامه دهند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت کرمانشاه با بیان اینکه از سال ۱۳۸۰ تاکنون طرح پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به جنین در سطح استان اجرایی شده است گفت: این طرح با موفقیت کامل اجرا شده است به نحوی که تا به امروز هیچ فرزند مبتلایی به دنیا نیامده است و این دستاورد بزرگی است.
دکتر شاه آبادی با تاکید بر اینکه افراد با رفتار پرخطر باید هرچه سریعتر تست های ایدز را انجام دهند گفت: این تست ها در ۲۰ دقیقه کامل می شود و بدون اینکه نام و یا کد ملی اشخاص پرسیده شود فقط یک کد در اختیار آنها قرار می گیرد تا بتوانند کیفیت سلامت و در صورت نیاز ادامه روند درمانی خود را طی کنند.
وی انجام تست تشخیص ایدز را برای همه افراد ضروی دانست و افزود: حتی همکاران مرکز بهداشت که رفتارهای پرخطر هم ندارند این تست را انجام می دهند و جوانان هم باید این تست را انجام دهند تا در صورت ابتلا زمان طلایی درمان را از دست ندهند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه درصد بالایی از موارد مبتلا به بیماری ایدز شناسایی نشده و از بیماری خود مطلع نیستند گفت : مهمترین علتهای آن ترس، انگ و تبعیض مرتبط با بیماری است که مانع می شود بیماران برای تشخیص و مراقبت و درمان اقدام کنند.
دکتر شاه آبادی ارائه خدمت به مردم درخصوص آموزش، تشخیص، مراقبت و درمان در مراکز مشاوره بیماری های رفتاری در استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: متقاضیان می توانند برای دریافت این خدمات به مرکز شماره یک واقع در میدان فاطمیه کرمانشاه، مرکز شماره ۲ واقع در شهرک تعاون کرمانشاه و مرکز مشاوره در بیمارستان شهدای شهرستان هرسین و همچنین به تمام پایگاه های سلامت در مناطق شهری و مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.