بجنورد- ایرنا- مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: ۶۵ درصد جمعیت میانسال (۳۰ تا ۵۹ سال) استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند که این مشکل عاملی برای افزایش بیماری های غیرواگیر است.

به گزارش ایرنا، نسرین علیزاده روز چهارشنبه در جلسه کمیسیون سلامت و تغذیه خراسان‌شمالی اظهار کرد: اضافه‌ وزن زنگ خطری برای سلامتی افراد است زیرا که افراد دارای این مشکل در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت هستند.

وی افزود: با تغییر شیوه های زندگی و غالب شدن زندگی شهرنشینی شاهد بروز چنین مشکلاتی در بخش سلامت استان هستیم.

علیزاده از برنامه‌های اجرایی برای بهبود وضعیت تغذیه در استان خبر داد و گفت: اکنون به ازای هر ۲۰ هزار نفر، یک کارشناس تغذیه در جامعه فعالیت می‌کند و با دریافت مجوزهای جدید ۱۲ کارشناس تغذیه روستایی به مجموعه بهداشت خراسان شمالی افزوده می شود.

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی ادامه داد: خدمات کارشناسان تغذیه نیز در قالب نظام ارجاع و به‌ شکل رایگان به مردم ارایه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در بخش تغذیه، گفت: دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های هدف؛ سربازان و سایر اقشار جامعه و پویش‌های ملی برای افزایش آگاهی مردم در زمینه تغذیه سالم هر سال برگزار می شود.

علیزاده خاطرنشان کرد: باورهای غلط تغذیه‌ای در خراسان شمالی شناسایی و مجموعه‌ای آموزشی در این زمینه تدوین و منتشر شده است.

وی ادامه داد: کتابی نیز درباره چربی‌ها و روغن‌ها تهیه شده که هدف آن آموزش اصول تغذیه سالم به جامعه است.

اگر شاخص توده بدنی (BMI) بین ۲۴.۹ تا ۲۹.۹ باشد شخص دارای اضافه وزن است اما اگر این شاخص برابر با ۳۰ و بیشتر از آن باشد شخص چاق محسوب می شود.

شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید.

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور که ۴۴ درصد از آن در نواحی روستایی سکونت دارند.