محمد اسلامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور میانگین در هر جشنواره ۶ هزار بازدید کننده شرکت کردند و در مجموع حدود ۴۰۰ هزار نفر جشنواره های شهرستان را دیدند که رقمی بسیار قابل تامل است.
وی تاکید کرد: ما از نخستین شهرستان ها در کشور هستیم که از سالها قبل در اواخر هر سال رویدادهای گردشگری سال جدید را طی یک تقویم با عنوان زرند شهرِجشنواره های ایران تنظیم ، رونمایی می کنیم و در اختیار مردم قرار می دهیم که با لحاظ تمامی مناسبت های مذهبی، ملی، تاریخی، طبیعی و نیز بر مبنای شاخصه ها و قابلیت های هر منطقه از شهر و روستاها است.
یک ریال اعتبار دولتی نگذاشتم
دبیر ستاد زرند شهرجشنواره های ایران با بیان اینکه جشنواره ها را در نقاط مختلف شهرستان برگزار کردیم اظهار داشت: حتی یک ریال هم از اعتبارات دولتی برای این جشنواره ها استفاده نشده چون اجرای آنها مردمی است.
وی تصریح کرد: در برخی مواقع بنا به بروز برخی اتفاقات و حوادث طبیعی یا غیر طبیعی و بعضی رخدادهای پیش بینی نشده تعدادی از جشنواره ها برگزار نمی شود، اما هیچگاه قطار جشنواره های زرند متوقف نشده است.
رییس میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی زرند خاطرنشان کرد: از متولیان امور رویدادها در پایتخت تقاضا داریم با بررسی سوابقِ تمام اخبارِجشنواره هایی که سالیان اخیر در شهرستان زرند برگزار شده، این شهرستان را به عنوان پایتختِ جشنواره های ایران به رسمیت بشناسند تا این امر در سابقه و تاریخ برای این شهرستان کویری و دور افتاده از تهران ثبت و ضبط شود.
توسعه مشاغل خرد
وی بیان کرد: برپایی این جشنوارهها علاوه بر رضایت نسبی شهروندان باعث خوشحالی اهالی روستاها و فعالان حوزههای کشاورزی، صنایعدستی و مشاغل خرد نیز شده است و ثمره آن قابل مشاهده است.
اسلامی ادامه داد: جشنواره های پسته، کُماچ زرندی، عشایر میراث بانان ایران، زعفران دشتخاک، انار خانوک و آب درمانی سیریز از جمله جشنواره های برگزار شده شهرستان زرند محسوب می شود و نخستین جشنواره شهابسنگ، زمینشناسی و نجوم نیز در این منطقه قرار است برگزار شود.
زرند در فاصله ۷۵ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان قرار دارد.