مشهد-ایرنا- سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: هم‌اکنون تنها یک پژوهشکده مرکزی محیط زیست در کشور فعالیت دارد که راه‌اندازی پژوهشکده استانی می‌تواند در پیگیری موضوعات محیط زیستی شمال شرق کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.

سعید محمودی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت و ضرورت پژوهش‌های کاربردی در حوزه محیط زیست افزود: راه‌اندازی پژوهشکده محیط زیست در خراسان رضوی نقش مهمی در جهت توسعه پایدار شرق کشور دارد و ضرورتی برای بهبود و ارتقای وضعیت محیط زیست استان است.

وی بیان کرد: برنامه ریزی های لازم در جهت راه‌اندازی پژوهشکده محیط زیست استان خراسان رضوی در دستور کار است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به ایجاد یک برنامه منسجم برای تشکیل پژوهشکده محیط زیست ادامه داد: این پژوهشکده جهت کمک به‌ ‌رفع‌ نیازهای ‌پژوهشی حوزه محیط زیست راه اندازی می شود و باید در این مسیر از تمامی ظرفیت ها و توان کارشناسان این حوزه استفاده کرد.

وی اظهار کرد: در گام نخست باید شورای پژوهشی در اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تشکیل شود و در ذیل این شورا، گروه های تخصصی برای بررسی و پژوهش در مورد مسائل آب، خاک، هوا، زیستگاه‌ها ایجاد و سازماندهی شوند.

محمودی گفت: مهمترین اهداف تشکیل پژوهشکده استانی محیط زیست شامل بهبود و ارتقای وضعیت محیط زیست، توسعه و گسترش پژوهش در زمینه محیط زیست، توسعه پایدار و زمینه‌سازی مناسب برای ارتقای فعالیت‌های پژوهشی و رفع نیازهای پژوهشی از طریق انجام طرح‌های پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای است.

۲۰ درصد گستره ۱۱۷ هزار و ۷۶۹ کیلومتر مربعی خراسان رضوی زیر پوشش اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی قرار دارد.

مساحت زیستگاه های طبیعی و وحوش در خراسان رضوی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.

خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.

حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.

گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.