کیش- ایرنا- صنعت گردشگری بزرگترین صنعت خدماتی جهان از نظر درآمدزایی شناخته می‌شود و رشد این صنعت برای کشورهای درحال توسعه که با معضلاتی چون نرخ بیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک‌محصولی مواجه هستند، از اهمیت فراوانی برخوردار است.

به گزارش ایرنا، جزیره مرجانی کیش به عنوان پیشانی صنعت گردشگری ایران، سالانه حدود ۵۰ برابر بیشتر از جمعیت خود،‌ گردشگر می‌پذیرد و این صنعت نقش بسزایی در افزایش تراز اقتصادی این منطقه بر عهده دارد.

صنعت توریسم در دنیای کنونی می‌تواند در صورت بهره مندی صحیح از آن به یک عاملی بی نظیر برای توسعه اقتصادی منجر شود؛ در همین راستا جزیره کیش به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و ظرفیت‌های کم نظیر گردشگری همواره به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری در منطقه محسوب می‌شود.

امروز دیپلماسی موفق دولت چهاردهم در احیای روابط با کشورهای منطقه به ویژه حوزه خلیج فارس فرصتی فراهم آورده تا با بازنگری در سیاست‌های گردشگری یک تحول توسعه ساز را در این حوزه شاهد باشیم.

در همین راستا محمد کبیری مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش در همان روزهای نخست حضور خود در جزیره و برگزاری نشست‌های مشترک با سفرای کشورهای خارجی نشان داد که هم راستا با سیاست‌های دولت و برخلاف دوره‌های گذشته، یک نگاه توسعه محور و واقع بینانه به صنعت جذب گردشگر خارجی در منطقه دارد.

سازمان منطقه آزاد کیش به فرصت فراهم شده از گشایش‌های دیپلماسی واقف است و با بهره‌مندی از هرگونه رویداد ملی و بین‌المللی، سعی بر آن دارد تا از ظرفیت‌های تجاری و گردشگری برای جذب سرمایه گذار و توسعه اقتصادی منطقه بهره ببرد.

کیش امروز در آستانه قرار گیری در مسیری است که در صورت تحقق آن، نه تنها چرخ‌های به گل نشسته صنعت گردشگری به حرکت در خواهد آمد، بلکه با توسعه این صنعت و تلاش برای جذب گردشگر خارجی سعی بر آن می‌شود تا آداب و رسوم ملی، دینی و مذهبی کشور را در عرصه ملی و بین المللی به نمایش بگذارد.

سفیر کوبا: کیش‌ می‌تواند قطب صنعت سازگار با محیط زیست در جهان باشد

«آلبرتو گونزالس کاسالس» سفیر کوبا در جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با ایرنا مدعی شد که کیش می‌تواند قطب صنعت سازگاز با محیط زیست در منطقه باشد و به عنوان یک الگو در سطح جهانی مطرح شود.

وی در اولین سفرش به کیش این جزیره را یک جزیره زیبا و منحصر به فرد توصیف و اظهار کرد: مدت کمی در کیش بودم اما آب و هوای پاک و طبیعت جذاب این جزیره به قدری زیبا است که با سواحل کارائیب برابری می‌کند؛ ما شگفت زده و علاقه مند به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری کیش هستیم.

وی اضافه کرد: ما می‌توانیم در طرح‌های مشترک بزرگ در کیش همکاری کنیم و این همکاری بسیاری استقبال می‌کنیم.

سفیر تاجیکستان: از راه اندازی خطوط پروازی به کیش حمایت می‌کنیم

سفیر تاجیکستان در دیدار با محمد کبیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت:‌ بین دو کشور ایران و تاجیکستان امکانات و ظرفیت های گردشگری بسیار زیادی وجود دارد و امروز به واسطه ارتباطات خوب سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری میان دو کشور، فضای بسیار رو به رشدی در زمینه همکاری های مشترک فراهم است.

زاهدی نظام الدین شمس الدین زاده گردشگری را پل دوستی وصداقت بین کشورها ومولفه مهمی در توسعه اقتصادی توصیف کرد و افزود:صنعت گردشگری زمینه ساز شناخت کشورها و ملت های دیگر و فرصت شناساندن ظرفیت های کشور خود به دیگران استو ما از همکاری‌ها با ایران به خصوص جزیره زیبای کیش در توسعه صنعت گردشگری استقبال می‌کنیم.

وی وجود خط پروازی از ضروریات برقراری و توسعه روابط گردشگری بین دو کشور دانست و اضافه کرد: و درحال حاضر چهار پرواز بین ایران و تاجیکستان تردد می کنند و پرواز کیش دوشنبه وبالعکس پنجمین خط پروازی بین ۲ کشور ایران وتاجیکستان است که به همت شرکت هواپیمایی کاسپین برقرار می‌شود.

سفیر تاجیکستان در ادامه ضمن ابراز خرسندی از گشایش مسیرهای جدید تعامل با کشور ایران وجزیره کیش تصریح کرد: ما با ایران زبان، تاریخ و فرهنگ مشترک داریم و این بسترها کمک می کنند دو طرف ظرفیت های جدیدی را به یکدیگر معرفی کنند.

زاهدی نظام الدین شمس الدین زاده در پایان گفت: باید تلاش کنیم امکانات و ظرفیت های جزیره کیش را به مردم و سرمایه گذاران تاجیکستان معرفی کرده و همچنین امکان سفر گردشگران ایرانی را به تاجیکستان که وطن دومشان است تسهیل کنیم.

لغو روادید و ازدیاد پروازها از دیگر موارد تسهیل کننده سفر و پیشنهادات سفیر تاجیکستان در این نشست بود.

سفیر برزیل: امکانات جذاب کیش، شگفت‌آور است

«ادواردو گرادیلونه» سفیر برزیل در جمهوری اسلامی ایران نیز از زیبایی‌ها و امکانات جزیره کیش شگفت زده شده و به خبرنگار ایرنا می‌گوید: ما مخالف تحریم ایران هستیم و همواره هر دو کشور ارتباط خوبی با یکدیگر دارند، اما باید اذعان کنم که حتی تحریم هم نتوانسته مانع پیشرفت و زیبایی کیش شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جزیره کیش بیان کرد که این جزیره می‌تواند قطب سرمایه گذاری خارجی در منطقه شود.

سفیر برزیل در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: برای اولین بار به کیش آمده‌ام و امیدوارم به زودی با هیاتی از برزیل جهت بررسی طرح‌های سرمایه گذاری بار دیگر در این جزیره حضور یابم.

وی تحریم‌های اعمال شده به ایران را ناجوانمردانه خواند و بیان کرد: ایران به پشتوانه مردم خود توانسته با وجود تحریم‌های کمرشکن مسیر توسعه را طی کند؛ برزیل با اعمال تحریم‌ها مخالف است به خصوص با تحریم‌هایی که برخلاف خواسته شورای امنیت سازمان ملل اعمال شده است.

گرادیلونه تحریم برخی صنایع خاص را ظلم بر ملت‌ها دانست و گفت: تحریم صنعت هواپیمایی کشور یکی از آنان است که به دلیل سهم بزرگ امریکایی‌ها در شرکت‌های هوایپما سازی به آسانی رخ می‌دهد؛ ما معتقدیم که با رفع تحریم‌ها و شکوفایی صنایعی همچون هواپیمایی در ایران، جزیره کیش می‌تواند بیشترین بهره برداری را در جذب گردشگر خارجی داشته باشد.

همانطور که در اظهارات سفرای کشورهای مختلف مطرح شد، افزایش پروازهای خارجی به جزیره کیش یک بخش کلیدی است که باید در کنار نگاه تخصصی به صنعت هتلینگ و پذیرایی برای جذب گردشگر خارجی مورد توجه قرار گیرد.

اولین قدم برای جذب گردشگر خارجی به جزیره؛ پرواز اربیل به کیش برقرار شد

برای نخستین بار، با برقراری خط پروازی در مسیر اربیل به کیش ۲۵۰ گردشگر وارد جزیره شدند.

این مسافران با یک فروند هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی ماهان ۲۹ آذرماه وارد جزیره کیش شدند مورد استقبال قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه های کیش با اشاره به زیرساخت‌های مناسب در جزیره کیش و در حوزه فرودگاهی گفت: توجیه این حجم سرمایه گذاری انجام شده در حوزه زیرساخت های حمل و نقل و توسعه اقتصادی کیش می طلبد که ما به فکر توسعه شبکه پروازی باشیم.

عزت الله محمدی با بیان این که یکی از اولویت های اصلی ما امسال توسعه شبکه پروازی بین المللی هوایی است؛ افزود: امسال علاوه بر این که پرواز شرکت هواپیمایی فلای دبی برای اولین بار پروازش را در فرودگاه کیش آغاز کرد، پروازهای شرکت‌های هواپیمایی العراقیه، سپهران، کیش و معراج نیز پروازشان را از مسیر بغداد آغاز کردند که نخستین پرواز از اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق به کیش توسط شرکت هواپیمایی ماهان انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده، پرواز اربیل به کیش هر هفته پنج شنبه شب دایر خواهد بود و گردشگران می توانند بلیت این پرواز را از دفاتر خدمات مسافرتی طرف قرارداد با شرکت هواپیمایی ماهان تهیه کنند .

ورود چهار هزار و ۷۰۰ گردشگر عراقی طی ۴۵ روز به کیش

مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه های منطقه آزاد کیش، از انجام ۴٨ سورتی پرواز ورودی و خروجی در مسیر بغداد به کیش، خبر داد.

وی ادامه داد: از ١۶ آبان تا ٣٠ آذر ماه امسال با انجام تعداد ۴٨ سورتی پرواز، تعداد ۴ هزار و ۷۷۸ مسافر عراقی در مسیر جزیره کیش جابجا شدند.

به گفته محمدی، این پروازها با توجه به استقبال چشم گیر مسافران عراقی برای سفر به جزیره کیش، روزانه در حال افزایش است.

وی اظهار کرد: در این بازه زمانی ۶۷ هزار و ۴۱۳ کیلوگرم بار مسافری جابجا شده است.

کبیری: با دیپلماسی اقتصادی به دنبال جذب سرمایه گذاران خارجی هستیم

محمد کبیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به تفاهم نامه مشتر امضا شده با سفیر تاجیکستان،‌ گفت: در دوره جدید با توسعه دیپلماسی اقتصادی به دنبال جذب سرمایه گذاران از کشورهای همسایه هستیم و محور اصلی این سرمایه گذاری توسعه گردشگری خواهد بود.

وی افزود: با تهیه بسته های تشویقی سرمایه گذاری از سرمایه گذاران تاجیکستان برای بازدید از ظرفیت های جزیره کیش دعوت کردیم؛ زمینه کارهای مشترک از جمله برگزاری جشنواره‌های مختلف فرهنگی، موسیقی و دیگر رویدادهای گردشگری در کیش فراوان است که می توانند درادامه اجرایی شدن این تفاهمنامه با میزبانی جزیره کیش برنامه ریزی و برگزار شوند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش برقراری پروازهای مستقیم از شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برای روزهای دوشنبه به جزیره را نقطه آغازی برای تسهیل روابط دوطرف توصیف و بیان کرد:علاوه بر حوزه گردشگری، در زمینه دانشگاهی وتبادل دانشجو نیز با توجه به فعالیت پردیس‌های بین الملل دانشگاهی در جزیره کیش، می توانیم اقدامات خوبی بین تاجیکستان و جزیره کیش انجام دهیم.

شرکت‌های هواپیمایی فعال در خطوط پرواز بین المللی حمایت می‌شوند

محمد کبیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در دیدار با سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به بررسی راهکارهای توسعه گردشگری و افزایش ورود گردشگران خارجی به جزیره کیش پرداخت.

در این نشست موضوعاتی از جمله تخصیص تسهیلات ویژه به بخش گردشگری، تقویت شرکت های هواپیمایی برای توسعه مسیرهای پروازی و ایجاد تسهیلات برای ورود گردشگران بین‌المللی به کیش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محمد کبیری با تأکید بر ظرفیت‌های کم‌نظیر کیش در حوزه گردشگری داخلی و بین‌المللی، از وزیر میراث فرهنگی دعوت کرد تا با حضور در جزیره کیش، از نزدیک روند توسعه زیرساخت‌ها و پروژه‌های گردشگری را ارزیابی کنند.

به گزارش ایرنا، امروز با شرایط فراهم شده، کیش به عنوان جزیره زیبای مرجانی توانسته مورد توجه گردشگران کشورهای خارجی به خصوص کشورهای منطقه قرار بگیرد و زیر ذره بین رسانه‌های بین المللی به عنوان یک مقصد گردشگری اسلامی باشد.

رصد اتفاقات رخ داده نشان می‌دهد که دولت چهاردهم به دور از هیاهو به دنبال توسعه تجاری و گردشگری در مناطق آزاد به ویژه کیش است؛‌ این جزیره به دلیل موقعیت جغرایایی و ژئوپلیتیک خود اهمیت ویژه‌ای در توسعه تجاری و گردشگری کشور ایفا می‌کند که دیپلماسی موفق دولت وفاق در احیای روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌تواند محرکی بزرگ برای شتاب بخشی به توسعه آن باشد.

برچسب‌ها