به گزارش ایرنا، جزیره زیبای کیش که در بسیاری از شاخصهای کشوری جایگاه برجستهای به خود اختصاص داده، نتوانسته در توسعه فضای آموزشی همگام با سایر حوزهها ارتقاء یابد و همین امر به یک پاشنه آشیل برای ساکنین آن تبدیل شده است.
مدرسه و محیط آموزشی یک محرک بسیار موثر در آموزش، تعلیم و تربیت دانش آموزان است؛ کارشناسان این حوزه معتقدند که محیط و فضای آموزشی خود نقش یک معلم را در تعلیم و تربیت دارد و نمی توان نقش این فضا را در بهبود و کیفیت آموزش نادیده گرفت.
در حالی که مناطقی هم تراز با کیش در تلاش برای کیفی کردن محیط آموزشی و تطبیق آن با استانداردهای روز دنیا هستند و در مسیر هوشمند سازی مدارس به دستاوردهای ارزشمندی رسیدند، این جزیره زیبا به عنوان یکی از قطبهای گردشگری ایران، هنوز درگیر مباحث کمیتی فضای آموزشی است که در سایه بی توجهی دورههای گذشته رفته رفته به یک چالش در منطقه تبدیل شد.
اختصاص بخشی از خطبههای نماز جمعه کیش به ضرورت توسعه فضای آموزشی
چالش کمبود فضای آموزشی در کیش به اندازهای دربرگیری عمومی در این جزیره دارد که امام جمعه کیش نیز به این موضوع ورود کرد.
حجت الاسلام «علیرضا بینیاز» در خطبههای نماز جمعه خواستار توجه ویژه برای حل این مشکل شد و به رویکرد مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش در برگزاری جلسات تخصصی برای توسعه فضای آموزشی در این جزیره ابراز امیدواری کرد.
وی همچنین گفت: دانش آموزان نیمی از ساکنان جزیره کیش و آینده سازان این کشور هستند که باید زمینه لازم برای شکوفایی آنان فراهم شود.
سرانه فضای آموزشی در کیش نصف استاندار کشوری است
طبق آمار رسمی منتشر شده، سرانه فضای آموزشی در کیش ۳.۹ متر مربع است که با لحاظ استاندارد کشوری ۸.۳۹ متر مربع، به این معنا میباشد که سرانه فضای آموزشی در کیش کمتر از نصف استاندارد کشوری است!
چالش کمبود فضای آموزشی در کیش به اندازهای جدی است که در دورههای گذشته برخی نمازخانهها، کتابخانهها و حتی آزمایشگاههای مدارس به کلاس درس تبدیل شدهاند.
چالش کمبود فضای آموزشی کیش پایان مییابد
هرچند به نظر میرسد منطقه آزاد بودن کیش، توسعه فضای آموزشی در خارج از سرزمین اصلی را با یک بلاتکلیفی بین دستگاهی روبه رو کرده است، اما قطع یقین عزم سازمان منطقه آزاد کیش و ایجاد یک هم افزایی همه جانبه برای توسعه فضای آموزشی توانسته راه گشای این مشکل اساسی باشد؛ به گونهای که مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش بارها به کمبودها در این حوزه اشاره و خواستار ورود جدی برای رفع آن شد.
در همین راستا مدیر فنی و عمران شهری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به احداث هفت مدرسه جدید در این جزیره گفت: ۱۱۵ کلاس درسی به فضای آموزشی کیش افزوده میشود.
به گزارش ایرنا، امین صفایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اعلام اینکه مراحل احداث هر هفت مدرسه در حال اجرایی است، اظهار کرد: برای احداث هر باب مدرسه ۱۲ کلاسه در مجموع ۹۰۰ میلیارد ریال هزینه میشود.
وی ادامه داد: سه باب مدرسه با ظرفیت ۴۲ کلاس تا آغاز سال آتی تحصیلی به بهره برداری خواهد رسید و مابقی نیز تا پایان سال ۱۴۰۵ تکمیل خواهد شد.
مدیر فنی و عمران شهری سازمان منطقه آزاد کیش اضافه کرد: دو مدرسه در منطقه مسکونی فاز هفت صدف که با مشارکت خیران در حال احداث است به پیشرفت فیزیکی ۵۰ و ۳۰ درصدی رسیدند و برای سال آتی تحصیلی به بهره برداری خواهند رسید.
به گزارش ایرنا، با بهره برداری از ۱۱۵ کلاس درسی در کیش تا پایان سال ۱۴۰۵، این جزیره عملا تا پایان این دهه مشکلی در فضای آموزشی نخواهد داشت.
از سویی نیز جزیره کیش دارای بخش خصوصی فعال و خیرین مطرحی است که بعید به نظر میرسد تمایلی به مشارکت در مدرسه سازی نداشته باشند؛ موضوعی که طی سالهای گذشته توجهی به این ظرفیت نشده و میتواند محرکی برای شتاب بخشی به توسعه فضای آموزشی باشد.
کیش با حدود ۱۱ هزار دانش آموز در کنار چابهار بالاترین تراکم دانش آموزشی را در بین مناطق آزاد دارد.
نظر شما