قشم - ایرنا - معاون حمایت، سلامت و توانمندسازی کمیته امداد امام خمینی قشم با بیان اینکه ظرفیت های جمع آوری فرضیه الهی زکات در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس بسیار بالاست، بر لزوم استفاده بیشتر از این ظرفیت ها تاکید کرد.

علی گلشواری روز دوشنبه در حاشیه برگزاری همایش تجلیل از فعالان عرصه زکات در شهرستان قشم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: به رغم رشد جمع آوری زکات در سال های اخیر در این جزیره هنوز ظرفیت های زیادی در خصوص عمل به این فریضه واجب الهی وجود دارد که باید آنان را احیا کرد.

وی ادامه داد: زکات از ارکان اسلام است و در واقع انجام دهنده زکات، ستونی از واجبات اسلام را سر پا نگه داشته است، از این رو فرضیه الهی زکات مایه دوام و بقای دین و جامعه اسلامی محسوب می شود.

معاون حمایت، سلامت و توانمندسازی کمیته امداد امام خمینی قشم با اشاره به مصادیق زکات در فقه شیعه و اهل سنت، توضیح داد: در فقه شیعه به زکات از مال التجاره، زکات مستحب گفته می شود و اهل سنت نیز معتقد است به هر نوع روییدنی از زمین و مال التجاره نیز زکات تعلق می گیرد.

گلشواری اضافه کرد: فلسفه مهم وضع زکات در اسلام توجه به فقرا و نیازمندان است.

همایش علمی، ترویجی و تکریمی فرضیه الهی زکات شهرستان قشم با حضور حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم، شیخ عبدالرحیم خطیبی امام جمعه اهل سنت، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان هرمزگان، جمعی از مسئولین و مدیران دستگاه‌های اجرایی این شهرستان، مبلغین، مودیان و عاملین به فریضه زکات در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس در حال برگزاری است.

قرار است در پایان این همایش از ۲۷ مودی، عامل، مبلغ، موثر، شورای برتر، زکات دهندگان منتخب، مراکز نیکوکاری و رسانه موثر در امر ترویج فرضیه الهی زکات این شهرستان مرزی تجلیل شود.

زکات، مقدار معینی از ۹ قلم کالا برای مصرف در زندگی فقرا و سایر امور اجتماعی است.

این ۹ کالا شامل طلا و نقره، گاو، گوسفند و شتر، گندم، جو، کشمش و خرماست که مقدار پرداختی هر یک از این کالاها متفاوت است.

کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان مرزی قشم سه هزار و ۶۴۴ هزار خانوار (هفت هزار و ۵۰۰ نفر) تحت پوشش دارد که خانواده‌ های تحت پوشش ماهیانه در مجموع ۵۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می‌ کنند.

خانوارهای تحت حمایت این اداره شامل ۲ هزار و ۵۸۸ زن سرپرست خانوار (۷۱ درصد) و هزار و ۵۶ مرد سرپرست خانوار (۲۹ درصد) است که ۲ هزار و ۶۹۸ خانوار (۷۴ درصد) از آنان ساکن روستاها و ۹۴۶ خانوار (۲۶ درصد) آنها ساکن در مناطق شهری جزیره قشم هستند.

از این تعداد مددجو ۲ هزار و ۹۸۳ خانوار (۸۲ درصد) اهل سنت و ۶۶۱ خانوار (۱۸ درصد) اهل تشیع هستند. فوت شوهر (هزار و ۶۶۹ خانوار - ۴۶ درصد)، مرد سرپرست سالمند (۹۴۴ خانوار - ۲۶ درصد) و بانوان مطلقه (۶۶۴ خانوار - ۱۸ درصد) سه دلیل وابستگی خانوارهای تحت حمایت به اداره کمیته امداد این شهرستان مرزی است که سه هزار و ۲۷۷ خانوار معادل ۹۰ درصد به‌ واسطه این سه دلیل تحت حمایت این اداره قرار دارند.

این اداره حمایت از هزار و ۵۰ نفر فرزند یتیم و محسنین را بر عهده دارد که از این تعداد ۵۷۴ نفر از فرزندان ایتام و ۴۷۶ نفر از فرزندان محسنین (۵۴۶ فرزند دختر و ۵۰۴ فرزند پسر) هستند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.