به گزارش ایرنا، حبیب الله آسوده عصر چهارشنبه در همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات استان هرمزگان اظهار کرد: ۵۳.۳ درصد از زکات جمعآوری شده زکات مستحبی و ۴۷ درصد نیز زکات واجب بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۸.۵ درصد از این میزان زکات توسط کمیته امداد جمعآوری شده است، اظهار کرد: ۱۰ درصد از مبالغ زکات برای کارهای عمرانی در روستاها و مناطق محروم و بقیه برای خدمات اجتماعی و رفع نیازهای محرومان است.
معاون کمیته امداد کشور هدف از برگزاری همایش زکات را تجلیل از مودیان دانست و گفت: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب باید در حوزه معرفتی زکات کار ویژهای انجام شود و در این راستا دغدغه مسئولان و نخبگان بر ترویج این فریضه باشد.
رییس هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور نیز با اشاره به نقش زکات در پایدارسازی اقتصاد جامعه، گفت: سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر در کمیته امداد خودکفا شدند و امسال نیز ۱۱۰ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد خودکفا خواهند شد که بخشی از این اتفاقات مبارک حاصل، زکات است.
آیت الله محسن کازرونی با اشاره به نهضت احیای زکات در کشور اظهار کرد: برگزاری همایشهای علمی و ترویجی برای کمک به گسترش و احیای زکات در جامعه است.
وی ادامه داد: پرداخت زکات موجب همبستگی، تقویت جامعه و کاهش شکاف بین فقرا و ثروتمندان و جلوگیری از طغیان مستمندان علیه نظم و امنیت میشود.
استاندار هرمزگان نیز در این آیین با تاکید بر لزوم تبدیل پرداخت زکات به فرهنگ عمومی گفت: ظرفیت زکات میتواند به ناترازیهای درآمد هزینهای مردم پایان دهد.
محمد آشوری اظهار کرد: باید بسیج اجتماعی شکل گیرد و مجموعه دستگاهها در زمینه احیای فریضه زکات پای کار باشند؛ چرا که اگر این مهم تبدیل به گفتمان عمومی شود در توانمندسازی جامعه هدف موثر خواهد بود.
وی با تاکید بر لزوم افزایش انسجام جهت ظرفیت سازیهای جدید در حوزه زکات، گفت: در استان هرمزگان پیشنهاد دادهایم تا با ظرفیت بنگاههای اقتصادی، صندوق طرحهای توسعهای استان را ایجاد کنیم و از این مدل برای حل مشکلات استان در ابعاد مختلف استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در هرمزگان یادآور شد: امروز اشتغال پایدار، انجام مسئولیت اجتماعی و پرداخت مالیات در استان محل فعالیت به گفتمان عمومی بین بنگاههای اقتصادی تبدیل شده است و از این طریق هم میتوان برای رفع نابرابریها در جامعه کمک گرفت.
استاندار هرمزگان توانمندسازی مددجویان کمیته امداد را امری حائز اهمیت معرفی کرد و گفت: در هر جامعه محلی که ناترازیها کاهش یابد توانمندسازیها نیز افزایش خواهد یافت.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه نیز در این همایش گفت: در هرمزگان باید نهضت توزیع کردن زکات با استفاده از ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی ایجاد شود و تا رسیدن به این نقطه هنوز فاصله زیادی است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده ادامه داد: شورای زکات در هرمزگان با حضور علمای اهل سنت مرتب برگزار میشود.
وی همچنین به لزوم ایجاد نهضت زکات در کشور اشاره و اظهار کرد: برنامهریزی لازم باید انجام گیرد تا نهضت زکات با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای ملی و استانی آغاز شود؛ این امر یکی از توصیههای رهبرمعظم انقلاب است که میتواند نقشی کلیدی در تحقق عدالت اجتماعی و تقویت همبستگی در جامعه ایفا کند.
امام جمعه بندرعباس به نقش حمایتی زکات در رفع محرومیتها اشاره کرد و گفت: زکات میتواند در رفع نیازهای محرومان و تقویت زیرساختهای توسعهای استان نقشی بیبدیل ایفا کند که با برنامهریزی دقیق و شفافیت در مصرف منابع زکات، اعتماد مردم به این فریضه الهی بیشتر خواهد شد.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به حجم بالای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در هرمزگان گفت: تعداد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی در استان هرمزگان نگران کننده است.
احمد مرادی افزود: مجلس شورای اسلامی به عنوان یک قوه و مرکز قانونگذاری تلاش دارد نیازهای مردم بهویژه قشر آسیبپذیر جامعه را در تفاهم با دولت تامین کند.
وی ادامه داد: برای ترویج فریضه زکات، دستگاههای اجرایی نقش دارند و همه باید کمک کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) هرمزگان در این همایش گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال زکات در استان جمعآوری شده که بیشترین آن مربوط به شهرستانهای پارسیان و قشم است.
حمید باسره اظهار کرد: میزان پرداخت زکات در هرمزگان ۲۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است و پیشبینی میشود تا پایان سال میزان زکات پرداختی به یکهزار میلیارد ریال برسد.
وی در آیین تجلیل از مودیان زکات در هرمزگان بیان کرد: این افراد بر اساس شاخصهایی مانند تشویق شهروندان به پرداخت زکات واجب، جمع آوری زکات و هزینه کرد آن در روستاها، برتر شناخته شدند.
نظر شما