به گزارش ایرنا سید احمد حسینی فر شنبه در نشست هم امدیشی اتاق بازرگانی با خبرنگاران رسانه ها در خرمشهر اظهار داشت:با پیگیری ها و برگزاری نشست با اعضای اتاق بازرگانی استان بصره عراق، استاندار این استان، رئیس مجلس و سفیر عراق و سركنسولگری عراق در اهواز، مجوز صدور روادید شش ماهه برای 100 بازرگان و تاجر ایرانی اخذ شد.
وی اضافه كرد:برای اخذ روادید تجار ایرانی طبق قوانین جدید كشور عراق، تاجر ایرانی علاوه بر انعقاد قرارداد با شركت عراقی 200 دلار پرداخت كرده و به استناد آن، روادید تاجر صادر می شود و با پیگیری توانستیم، این مجوز را برای بازرگانان اخذ كنیم.
حسینی فر اظهار داشت:هم اكنون این موضوع به صورت موقت از سوی طرف عراقی مورد توافق قرار گرفته و قرار است این مهم با مقامات عراقی مطرح شود تا این مجوزها به صورت رسمی برای تجار ایرانی صادر شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خرمشهر به تعرفه های گمركی عراق اشاره كرد و گفت:طبق قوانین بین المللی، هیچ كشوری حق دخالت در تعرفه های گمركی كشور دیگر را ندارد و ما نیز نمی توانیم دخل و تصرفی در تعرفه های كالای وارداتی عراق داشته باشیم، ولی پیشنهاد و راهكارهایی از جمله یكسان شدن میزان تعرفه های ترجیحی عراق با كشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران از این پیشنهادات است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خرمشهر در ادامه سخنانش، تاسیس آزمایشگاه برای آزمایش كالاهای وارداتی را از دیگر پیشنهادات به طرف عراقی عنوان كرد و گفت:به طرف عراقی پیشنهاد دادیم كه آزمایشگاهی برای تست كالاهای وارداتی به كشور عراق در مرز یا در بصره راه اندازی كنند كه بر اساس نتایج آزمایشات صاحبان كالا بتوانند كالاهای خود را ترخیص كنند.
حسینی فر، نبود مدیریت یكسان و واحد در محدوده منطقه آزاد را از مشكلات عمده مرز شلمچه دانست و گفت:تا وقتی كه مدیریت واحد در این مرز حل نشود بخش خصوصی قادر به سرمایه گذاری و كار این منطقه نیست.
وی همچنین با بیان احداث بزرگترین بندر تجاری جهان در بصره، گفت:این بندرگاه از سال 2007 به شكل پیوسته در حال احداث بوده و هم اینك به دست انگلیسی ها در حال راه اندازی است.
حسینی فر گفت:اروندكنار نیز ظرفیت احداث این بندر را دارد و می توان با كمك بخش خصوصی و حمایت های سازمان منطقه آزاد اروند در این خصوص اقدام كرد تا دسترسی به آب های آزاد و دریا بیش از گذشته فراهم شود.
حسینی فر تصریح كرد:استان بصره با داشتن 3.5 میلیون نفر جمعیت به كالا نیاز دارد و هیچكدام از مناطق هفت گانه آزاد و تجاری كشور به اندازه منطقه آزاد اروند به آب های آزاد دسترسی ندارد.
حسینی فر همچننی با بیان تشكیل اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: در حال حاضر اتاق مشترك بازرگانان ایران و عراق فعال بوده و استان ها نیز می توانند اتاق مشتركی با انعقاد تفاهم نامه همكاری داشته باشند.
وی از اتاق بازرگانی خرمشهر به عنوان موتور محرك اقتصادی و نماد تجارت در استان خوزستان و این شهر یاد كرد و گفت:اتاق بازرگانی خرمشهر هم اینك در بین 34 اتاق بازرگانی كشور در شاخص های مختلف رتبه قابل توجهی دارد.
حسینی فر افزود: اتاق بازرگانی خرمشهر علاوه بر تشكیل اتاق فكر با همكاری دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، برای نخستین بار در كشور و خرمشهر با فراكسیون مناطق آزاد جهان تفاهمنامه علمی امضا كرد.
***اعمال قوانین بانكی مناطق آزاد در منطقه آزاد اروند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خرمشهر در ادامه سخنانش همچنین با بیان اخذ مجوز اعمال قوانین بانكی مناطق آزاد در منطقه آزاد اروند، گفت:خرمشهر در محدوده جغرافیایی منطقه آزاد اروند قرار دارد و به تبع آن مشمول قوانین مناطق آزاد است و مكاتباتی با بانك مركزی در راستای یكپارچه سازی و جلوگیری از تداخل قوانین و آسان شدن روند تجارت انجام شد كه بانك مركزی نیز با درخواست اتاق موافقت كرد.
حسینی فر همچنین با بیان ظرفیت های منطقه آزاد اروند در سرمایه گذاری ایمن و سودده، گفت:واگذاری زمین، فراهم بودن زمینه واردات كالا و مواد اولیه و خط تولید بدون پرداخت حقوق عوارض گمركی و معافیت های گمركی 20 ساله سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی از این مزیت هاست.
این مسئول در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن خرمشهر در پایان سخنانش بر لزوم همكاری و تعامل بین بخشی سازمان ها به ویزه سازمان منطقه آزاد اروند با اتاق های بازرگانی آبادان و خرمشهر تاكید كرد.
7100/6125
موافقت صدور روادید شش ماهه برای 100 بازرگان ایرانی در عراق صادر شد
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۱۸
کد خبر:
82074098
خرمشهر - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خرمشهر گفت:با تعامل مسئولان ایرانی و عراقی، موافقت صدور روادید شش ماهه برای 100 بازرگان ایرانی در كشور عراق صادر شد.