۲۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۴۸
کد خبر: 82184335
T T
۰ نفر
نشست ائتلاف ضد داعش در بغداد با حضور حامیان تروریست ها !

بغداد-ایرنا- بعد از روزها تبلیغات درباره كنفرانسی از سوی ائتلاف بین المللی ضد داعش، این كنفرانس سرانجام دیروز چهارشنبه، با حضور نمایندگان و كارشناسان 50 كشور، سازمان ملل و مقام های امنیتی عراق در بغداد، برگزار شد؛ در حالی در این نشست چالش های رسانه ای و روانی جنگ علیه تروریسم بحث می شود كه برخی از عوامل اصلی آن (حامیان تروریسم) نیز در همین كنفرانس حضور دارند.

به گزارش ایرنا، در این كنفرانس دو روزه، نمایندگان دولت های عرب خلیج فارس همانند سعودی هم حضور دارند؛ دولت هایی كه متهم به همكاری با تروریست ها بویژه داعش در عراق هستند و حالا در بغداد دور هم جمع شده اند تا به دولت عراق جهت بالا بردن روحیه نیروهای عراقی و سرویس های امنیتی این كشور كمك كنند.
احمد الصحاف سخنگوی رسمی این كنفرانس در گزارشی از روز اول این نشست، هدف برگزاری آن را ارتقای سطح بین المللی جنگ روانی و رسانه ای علیه داعش دانست و در خصوص نتایج كنفرانس قبلی در سال گذشته گفت: آموزش گروه های مدنی، جوانان، نظامی و امنیتی در حوزه عملیات روانی و رسانه و ارتقای سطح آگاهی ها از جمله دستاوردهای كنفرانس قبلی بوده است.
این كنفرانس قرار است با توصیه هایی در خصوص ارائه یك برنامه عمل و تشكیل اتاق عملیات مشترك در روز جاری به كار خود پایان دهد، اما درباره نتایج چنین كنفرانس هایی گویا سخنگوی آن نیز اذعان دارد كه عراقی ها چندان به آن امید نبسته اند، بطوری كه الصحاف اظهار داشت: مردم درباره نتایج و حاصل این نشست ها می پرسند و ما می گوییم آنچه عراق از كنفرانس سال گذشته كسب كرده، آمادگی ایجاد فضایی سالم از نظر روانی و روحی و جامعه ای پویاست.
وی این را هم اضافه كرد كه سال گذشته ما در عملیات روانی در موضع دفاعی قرار داشتیم اما امسال در وضعیت هجومی قرار داریم، بطوری كه منعكس كننده سطح روحی بالای رزمندگان عراقی است.
اما در این كنفرانس حیدرالعبادی بی پرده تر سخن گفت و از برخی رسانه ها و شبكه های تلویزیونی به شدت انتقاد و از عملكرد آنان به عنوان برخورد دوگانه یاد كرد.
وی گفت این رسانه ها در جنگ علیه داعش، از یكسو مدعی مبارزه با داعش و از طرفی بر طبل اختلافات می كوبند.
العبادی همچنین بیان كرد: هنوز برخی رسانه ها با اهداف سیاسی، تلاش دارند مانع نابودی داعش شوند، اما نامی از این رسانه ها كه بویژه هنگام عملیات آزادسازی فلوجه تلاش زیادی برای توقف عملیات كردند، نبرد.
فعالان رسانه ای در عراق می گویند، دولت سعودی از ابتدای سال 2016 بر حجم خبرسازی ها از طریق شبكه ای بزرگ از سایت های بی هویت افزوده است كه در آن روند سیاسی و عملیات نظامی در عراق را هدف گرفته است.
ازجمله عملیات روانی رسانه های محور سعودی، حمله علیه حشدالشعبی بود كه همگام با آن عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان و ثامر السبهان سفیر این كشور در عراق بی پرده به آن پرداختند و حتی رسما خواستار انحلال این گروه ضد تروریستی و حامی اصلی ارتش عراق شدند؛ موضوعی كه بارها العبادی نخست وزیر و جعفری وزیر خارجه عراق را مجبور به واكنش كرد.
در روز چهارشنبه، اما حشدالشعبی هم نظر خود را به كنفرانس ارائه كرد، و 'فالح فیاض' رییس تشكیلات حشد الشعبی به اهمیت جنگ رسانه ای در كنار جنگ نظامی علیه داعش اشاره كرد.
با اینحال، كریم النوری سخنگوی حشدالشعبی در بیانیه ای رسانه ای از 50 كشور حاضر در كنفرانس بغداد خواست با حشدالشعبی برخورد واقع بینانه داشته باشند كه در جنگ علیه تروریسم قربانیان زیادی تقدیم كرده و تجربه بالایی در جنگ علیه داعش كسب كرده است؛ وی همچنین از این كنفرانس خواست، از برخوردهای احساسی اجتناب كنند.
اما در عین حال 'جورج بوستن' معاون نماینده سازمان ملل در عراق، نسبت به تغییر شیوه داعش در عملیات روانی هشدار داد و گفت این گروه از نظر راهبردی تضعیف نشده است.
وی خواستار ایجاد طرحی جهانی برای مقابله با افراط گرایی شد و با اشاره به حملات اخیر داعش در نقاط مختلف جهان گفت كه این گروه از نظر راهبردی هنوز تضعیف نشده است.
بوستن با بیان اینكه داعش وارد فاز جدیدی شده و هنوز هم یك تهدید به شمار می آید، گفت: مهمترین دلایل افراط گرایی، فقدان فرصت های اجتماعی و اقتصادی و ضعف نظام های حاكم و همچنین نقض حقوق بشر است.
ناظران و فعالان رسانه ای معتقدند كه این همایش ها و كنفرانس ها بیش از آنكه عملیاتی باشد، نمایشی است و تاثیری در روند جنگ علیه تروریسم نخواهد داشت چنانچه در بعد نظامی نیز این 50 كشور تاكنون عملكرد قابل توجهی برای ارائه در جنگ علیه داعش نداشته اند.
این كارشناسان یكی از دلایل عدم نتیجه ائتلاف آمریكایی ضد داعش را حضور كشورهایی می دانند كه خود متهم به حمایت از گروه های تروریستی هستند. بطوری كه هنوز رسانه های این كشورها بویژه رسانه های خلیجی از گروه های تروریستی حمایت می كنند و سران كشورهایشان نیز علیه نیروهای مقاومت كه در خط مقدم نبرد با تروریست ها و از جمله داعش حضور دارند، بصورت مستمر در حال توطئه هستند.
در عین حال این كارشناسان اعتقاد دارند كه دولت عراق در همكاری و تعامل با ائتلاف بین المللی اهداف مختلفی را دنبال می كند كه از جمله آن اتمام حجت با جامعه جهانی است و همچنین هنوز امیدوار است كه بتواند كشورهای حامی تروریست ها و یا بی طرف ها را متقاعد كند كه شعله های آتش تروریسم در عراق و سوریه باقی نخواهد ماند و سرانجام به خانه هایشان خواهد رسید.
این كنفرانس امروز پنجشنبه به كار خود پایان خواهد داد.
خاورم*1*1770*1275