۳۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۱۳
کد خبر: 82236976
T T
۰ نفر
رهبر مخالفان تركيه با پيشروي نيروهاي كشورش در شمال سوريه مخالفت كرد

آنكارا - ايرنا - 'كمال قليچدار اوغلو' رهبر حزب جمهوريخواه خلق سياست داخلي و خارجي دولت آنكارا به ويژه بعداز كودتاي نافرجام 25 تيرماه را به باد انتقاد گرفت و ضمن مخالفت با پيشروي نيروهاي تركيه در شمال سوريه، گفت: پاكسازي هاي گسترده دولت موجب مظلوميت بيش از يك ميليون نفر در تركيه شده است.

به گزارش ايرنا، 'قليچدار اوغلو' رهبر بزرگترين حزب مخالف در مجلس تركيه اين مطلب را در برنامه تلويزيوني مشهور «منطقه بي طرف» كه به طور زنده از شبكه خبر سي.ان.ان.ترك پخش شد، عنوان كرد.
'قليچدار اوغلو' سياست خارجي دولت آنكارا را مهمترين عامل بروز بحران سوريه و ورود 3.5 ميليون آواره سوري به تركيه عنوان كرد و ضمن حمايت مشروط از عمليات برون مرزي ارتش تركيه در شمال سوريه با عنوان 'سپر فرات' از اظهارات روز گذشته رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري تركيه مبني بر اينكه تركيه به پيشروي خود در شمال سوريه ادامه خواهد داد، انتقاد كرد.
وي گفت: در شرايط فعلي نيروهاي تركيه تا 10 سال هم نمي توانند از اين منطقه خارج شوند.
وي پيش روي بيش از اين نيروهاي تركيه در شمال سوريه را به مفهوم فرو رفتن هرچه بيشتر در باتلاق خاورميانه قلمداد كرد و ابراز اميدواري كرد دولت آنكارا از خطاهاي گذشته خود درس عبرت گرفته و بيش از اين تركيه را وارد ماجراهايي كه چشم انداز تركيه را تيره و تار مي كند، نسازد.
'رجب طيب اردوغان' رئيس جمهوري تركيه روز گذشته پيش از عزيمت به آمريكا در كنفرانس مطبوعاتي گفت: غرب از ما مي خواهد بيش از اين پيشروي نكنيم. اما تركيه اين عمليات را ادامه خواهد داد و تا الباب به پيش مي رود. الباب به عنوان دومين قلعه داعش در سوريه، بعداز رقه شناخته مي شود.
اردوغان مي گويد تركيه ضمن جلوگيري از شكل گيري كريدور ترور توسط گروه هاي حزب اتحاد دمكراتيك سوريه و يگان هاي مدافع خلق (پ.ي.د/ي.پ.گ) در طول مرزهاي خود با سوريه، مي خواهد يك منطقه امن 5000 كيلومتر مربعي در داخل خاك سوريه براي اسكان آوارگان ايجاد كند.
'قليچدار اوغلو' با انتقاد از سياست خارجي تركيه به ويژه در خصوص سوريه گفت: دولت آنكارا گويا به خطاهاي بزرگ خود در قبال سوريه واقف شده ولي نمي تواند به يك باره تغيير دهد. او گمانه زني كرد كه در دوره پيش رو همانند عذرخواهي از روسيه، با بشار اسد نيز سر يك ميز مذاكره خواهند نشست.
وي گفت: با سياست هاي اشتباه تركيه 3.5 ميليون نفر آواره سوري به تركيه آمدند، هزاران نفر در آبهاي درياي مديترانه و اژه براي فرار به اروپا غرق شدند. اين نتيجه سياست هاي اشتباه تركيه بوده و بايد پاسخگو باشد.
قليچدار اوغلو گفت: كساني كه مي گفتند يك هفته ديگر در مسجد اموي دمشق نماز خواهند خواند، مجبور به فراري دادن مقبره سليمان شاه به تركيه و پذيراي ميليون ها آواره سوري شدند.
رهبر اپوزيسيون تركيه راه حل بحران سوريه را پيگيري جدي مذاكرات ژنو خواند و گفت: در مذاكرات خود در بروكسل نيز به اروپائيان تاكيد كرده است كه حل مساله سوريه و بحران سوريه نتيجه گرفتن از مذاكرات ژنو و در ادامه مشاركت جدي در بازسازي سوريه براي زمينه سازي به بازگشت آوارگان سوري به موطن خود مي باشد.
وي با مشاركت تركيه در عمليات رقه و موصل به بهانه مبارزه با داعش مخالفت كرد و گفت: در گذشته ارتش اشتباهات دولت را كم و بيش بيان مي كرد ولي بعد از كودتاي نافرجام، نيروهاي مسلح به طور كامل مطيع امر حزب حاكم شده است و اين براي تركيه خطر بزرگي است.
وي گفت: ارتش بايد جسارت اين را داشته باشد كه خطر عمليات را به صراحت به دولت تبيين كرده تا تركيه وارد ماجراهاي جديد نشود.
رهبر اپوزيسيون تركيه گفت: هيچ كس حق ندارد تركيه را در مجامع بين المللي به اين اندازه تحقير كند. در گذشته جنگنده روسي را ساقط كردند و وقتي به خطاي خود پي بردند، به دست بوسي پوتين رفتند. همان خطا را در خصوص ماجراي كشتي مرمره با اسراييل داشتند. ابتدا رجزخواني كردند و شرط و شروط بستند و آخر هم اين شد كه همه اعتبار تركيه را به 20 ميليون دلار فروختند.
قليچدار اوغلو از سياست هاي داخلي به ويژه آموزشي و وضعيت بسيار آشفته قضايي در تركيه و مداخله رئيس جمهوري در قوه مجريه به شدت انتقاد كرد و گفت: در طول سالها با كنار زدن افراد متخصص، دستگاه هاي دولتي را تسليم جماعات و گروه هاي مختلف و طريقت ها كردند.
خاورم/2011**1392
انتشار دهنده : ابوالفضل بابايي