به گزارش ایرنا، وی امروز در سخنرانی هفتگی خود در جمع نمایندگان حزب حاكم عدالت و توسعه (آك) در مجلس تركیه، گفت: به رغم ادعای كسانی كه می گفتند تركیه نمی تواند در عملیات موصل باشد، اكنون نیروی هوایی تركیه در عملیات شركت كرده است.
او گفت: نیروهای موسوم به محافظان نینوا كه در پایگاه بعشیقه از سوی نیروهای تركیه آموزش دیده اند، به همراه پیشمرگان كُرد، در صف اول جبهه بوده اند.
اظهارات یلدریم در جمع نمایندگان به طور زنده از تلویزیون پخش شد. رسانه های مكتوب نیز این اظهارات را با كد فوری مخابره كردند.
بعد از این نشست خبرنگاران از یلدریم پرسیدند؛ اظهارات شما در مجلس طوری برداشت شد كه گویا تركیه در عملیات هوایی شركت كرده است، منظور شما چه بود؟
یلدریم گفت: در خصوص حضور تركیه در نیروی ائتلافی توافق اصولی وجود دارد و در صورت لزوم مشاركت هم خواهد داشت.
خبرنگاری پرسید، یعنی اكنون تركیه در عملیات حضور ندارد؟
وی گفت: من جزئیات عملیات را نمی دانم ولی مهم آن است كه ما در داخل نیروی ائتلافی باشیم.
او در حالی از اظهار نظر صریح در خصوص مشاركت در عملیات آزاد سازی موصل خود داری كرد كه در رسانه های این كشور مشاركت نیروی موسوم به محافظان نینوا كه گفته می شود وابسته به نجیفی استاندار پیشین موصل با شماری از نیروهای خود و به رغم مخالفت های بغداد شركت كرده است. رسانه ها این مشاركت را با توجه به اینكه نیروهای شركت كننده در واقع در پایگاه بعشیقه در شمال موصل و توسط نیروهای تركیه آموزش و تجهیز شده اند، به عنوان مشاركت غیر مستقیم در عملیات موصل و قبول دید مشاركت تركیه از سوی نیروهای ائتلافی ارزیابی كرده اند.
فكرت بیلا نویسنده و روزنامه نگار سرشناس تركیه در گفت و گو با شبكه خبر ان.تی.وی در تحلیل اظهارات پوشیده و غیر صریح مقامات تركیه در خصوص چگونگی مشاركت این كشور در عملیات موصل گفت: چنین دیده می شود كه آنكارا از سویی با اعزام ارتشبد خلوصی آكار رئیس ستاد فرماندهی ارتش به آمریكا و اعزام هیاتی به سرپرستی امید یالچین قائم مقام وزارت خارجه تركیه به بغداد، از چند جبهه رایزنی های دیپلماتیك و نظامی برای ایفای نقش در این عملیات و كاهش تنش با بغداد را دنبال می كند.
نعمان كورتولموش معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت آنكارا روز گذشته به دنبال نشست هیات دولت به خبرنگاران گفت: یك هیات به بغداد اعزام شده است.
مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه تركیه نیز امروز در تاشكند به خبرنگاران گفت: هیات تركیه متشكل از قائم مقام وزارت خارجه و نماینده ای از سازمان اطلاعات و ارتش تركیه می باشد. وی گفت: قرار است هیات عراقی نیز در پاسخ به این سفر اواخر هفته جاری به آنكارا سفر كند.
او گفت: دو طرف اراده لازم را دارند كه از طریق گفت و گو اختلاف نظرها را حل كنند.
در محافل خبری آنكارا گفته می شود كه گفت و گوهای رئیس ستاد فرماندهی ارتش تركیه در آمریكا و تبادل هیاتهای سیاسی، نظامی و اطلاعاتی بین دو كشور در دوره اخیر، به رغم اظهارات بسیار تند رهبران این كشور در خصوص مساله موصل، آنكارا در صدد تبیین دیدگاهها و نگرانی های خود از عملیات موصل و به ویژه تحولات محتمل در بعداز آزاد سازی موصل به مخاطبان خود می باشد.
كارشناسان گمانه زنی كرده اند كه در گفت و گوهای رئیس ستاد ارتش تركیه در آمریكا، احتمالا آمریكا به موضوع مشاركت نیروی هوایی تركیه در عملیات چراغ سبز نشان داده و این به نوعی می تواند با كسب موافقت عراق، موجب كاهش التهاب بین آنكارا – بغداد باشد.
همین كارشناسان با اشاره به مشاركت نیروهای به اصطلاح محافظ نینوا در این عملیات كه به نوعی نیروی وابسته به تركیه محسوب می شوند، در واقع اصرارهای اردوغان در خصوص اینكه تركیه در میدان جنگ و میز مذاكره نیز حضور خواهد داشت، عملی شده محسوب خواهد شد.
خاورم/2011**1144* انتشار دهنده: علیرضا جباری
اظهارات ضد و نقیض بینالی یلدریم در خصوص مشاركت تركیه در عملیات موصل
۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۶
کد خبر:
82271615
آنكارا – ایرنا – بینالی یلدریم نخست وزیر تركیه روز سه شنبه در آنكارا ابتدا مدعی مشاركت نیروی هوایی تركیه در عملیات علیه موصل شد، ولی ساعتی دیگر از توافق اصولی در خصوص مشاركت تركیه در نیروی ائتلاف بین المللی سخن گفت.