۱۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۲۶
کد خبر: 82293272
T T
۰ نفر
استاندار واسط:مرز مهران-زرباطیه آماده است/برای بازگشت زائران هم تدارك دیده ایم

كوت-ایرنا- استاندار مرزنشین واسط تاكید كرد، واسط به عنوان یكی از مسیرهای حركت زوار ایرانی و زایران عراقی استان های جنوب شرقی عراق، آماده پذیرایی از زایران اربعین حسینی است و گذرگاه مرزی مهران - زرباطیه برای استقبال زوار ایرانی آماده شده است. وی گفت، برای بازگشت زائران هم تدارك دیده ایم.

'مالك خلف الوادی' روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، افزود: آماده سازی ها برای استقبال از زوار ایرانی اربعین حسینی بطور شبانه روز ادامه دارد و تاكنون 50 درصد تمهیدات به اتمام رسیده و گذرگاه مرزی (مهران - زرباطیه) در شهرستان مرزی بدره و نیز شهر كوت مركز استان آماده استقبال از زوار ایرانی و دیگر زایران عراقی است كه از این استان عازم كربلای معلا می شوند.
الوادی گفت كه عبور زایران ایرانی از مرز به سمت كربلای معلا به صورت كاروانی و گروهی خواهد بود و برای انتقال زائران از نقطه صفر مرزی به سمت شهرهای عتبات عالیات در نجف و كربلا خودرو مورد نیاز پیش بینی و فراهم شده است.
وی ادامه داد كه هماهنگی های خوبی با طرف ایرانی صورت گرفته و تلاش مشتركی بین دو طرف برای پذیرایی و استقبال و انتقال گروهی زائران صورت گرفته است.
به گفته وی، موكب های حسینی متعددی در طول مسیر حركت زائران دایر خواهد شد و همه این مواكب برای پذیرایی و استقبال از زوار و خدمت ها زایران جمهوری اسلامی ایران با هم به رقابت خواهند پرداخت.
استاندار واسط درباره تسهیل ورود زایران ایرانی به عراق در گذرگاه مرزی مهران - زرباطیه افزود كه جلسات متعددی برگزار شد و با مدیر گذرگاه مرزی و مسوولان تشریفات گمرگی و اداره گذرنامه واسط و دستگاه امنیت جلساتی برگزار شده و حدود 200 دستگاه رایانه برای مهر و امضای سریع گذرنامه ها در گذرگاه مرزی مهران - زرباطیه فراهم شده است.
وی اضافه كرد كه نیروهای لازم برای كار در بخش مهر و امضای گذرنامه های زوار فراهم شده و نیروهای دیگری نیز پیش بینی شده اند و با دفتر نخست وزیری عراق نیز نامه نگاری شده تا كاركنانی از دستگاه های دیگر در این گذرگاه به كار گرفته شوند تا 200 دستگاه رایانه كنترل گذرنامه ها بطور همزمان فعالیت كرده و بیشترین زوار از این گذرگاه عبور كنند.
وی در عین حال یادآور شد كه گذرگاه مرزی زرباطیه در سمت عراق هنوز پاره ای نواقص و نیازها در زمینه آب ، برق و فاضلاب و مسائل خدماتی و زیربنایی دارد كه فعالیت های تكمیلی شبانه روزی در حال انجام است و در عین حال از همه ادارات فعال خواسته شده است كه این نواقص را برطرف كرده و آماده پذیرایی كامل از زوار در ایام اربعین باشند.
استاندار واسط پیش بینی كرد: گذرگاه مرزی مهران - زرباطیه شاهد ازدحام جمعیت باشد و آن را طبیعی خواند و گفت كه امسال پیش بینی می شود كه تعداد زوار در گذرگاه مرزی مهران - زرباطیه بیش از سال گذشته باشد.
الوادی گفت كه ازدحام جمعیت در مراسم اربعین حسینی در همه جای عراق وجود دارد، زیرا زیارت اباعبدالله الحسین (ع) همواره با ازدحام جمعیت همراه است ولیكن با تدابیر اتخاذ شده حركت روانی در مسیرهای پیاده روی زوار شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد كه طبق توافق انجام شده 500 دستگاه خودرو جمعی و كامیون برای انتقال زوار از سمت مرز ایران و به همین میزان خودرو جمعی برای طرف عراقی جهت انتقال زوار فراهم خواهد شد.
به گفته وی، یك طرح ویژه برای ورود و خروج زوار و كاستن از حجم ازدحام جمعیت در گذرگاه مرزی مهران- زرباطیه طراحی شده است و انتظار می رود با همكاری مشترك دو طرف و اتاق عملیات ویژه ای كه به صورت 24 ساعته فعالیت خواهد كرد، حركت زوار در طول زیارت اربعین در گذرگاه مرزی مهران - زرباطیه روان باشد.
خلف الوادی در باره توقف خودروهای سنگین حامل كمك ها و نیز خودروهای كمكی برای انتقال زائران در نقطه صفر مرزی، گفت كه نخست وزیر عراق دستور داده است، فقط خودروها و كامیون هایی كه برای خدمت زوار و مواكب هستند، از مرز عبور كنند.
وی ادامه داد كه فقط یك مشكل كوچك در این خصوص وجود داشت كه آن نیز برطرف شده است و بر همین اساس استان واسط درهای خود را به روی كمك های جمهوری اسلامی ایران به زوار اربعین حسینی باز كرده و شخصا این گونه مسایل را با مرز پیگیری می كند.
وی درباره تدابیر امنیتی گفت كه یك طرح ویژه امنیتی جامع و شامل برای حمایت از زوار پیش بینی شده است كه از نقطه صفر مرزی و حوزه استحفاظی استان شروع می شود و تا استان بابل ادامه دارد.
خلف الوادی تاكید كرد كه حضور امنیتی بسیار گسترده خواهد بود و نیروهای امنیتی در طول مسیر زائران حضور خواهند داشت و مسوولیت امنیت مسیر حركت زائران را بر عهده دارند و همزمان مواكب حسینی، در این مسیرها از زائران پذیرایی خواهند كرد.
وی اضافه كرد كه مواكب حسینی مسوولیت پذیرایی و اقامت زوار و تامین غذا و خوراك لازم برای زایران را برعهده دارند و همزمان با همكاری جمهوری اسلامی ایران یك بیمارستان مجهز صحرایی برای انجام تمامی خدمات بهداشتی و حتی عمل جراحی در كوت مركز استان واسط دایر می شود.
استاندار واسط یكی از مشكلات استان را در سال های گذشته، نبود خدمات در حین بازگشت زائران ایرانی عنوان كرد و گفت، با توجه به اینكه عراقی ها به محض پایان مراسم اربعین موكب ها را جمع آوری می كردند، مشكلاتی در راه بازگشت زائران از جمله خدمات و غذا و ... وجود داشت كه امسال یك طرح ویژه برای بازگشت زوار ایرانی تدارك دیده شده است و با همكاری استان واسط و طرف ایرانی تعدادی از مواكب برای پذیرایی و استراحت زوار حین بازگشت از زیارت اربعین، تا چند روز بعد از مراسم دایر خواهند ماند.
به گفته وی، باید این واقعیت را پذیرفت كه هرچه آماده سازی ها بالا باشد، باز هم پوشش كامل خدمات رسانی و پذیرایی از این حجم بالای زوار از عراق و ایران و دیگر كشورها ممكن نیست، اما به بركت امام حسین و امام عصر (عج) و عنایت پروردگار مسئله پذیرایی از این همه زوار سهل و آسان می شود.
خلف الوادی تاكید كرد: بخشش و سخاوت و از خودگذشتگی و همكاری كه در ایام زیارت اربعین تجلی می یابد آن را تبدیل به یك زیارت معنوی و فرشته وار در جهان كرده است، در حالی كه تمامی افراد شركت كننده در این زیارت از انسان های عادی هستند كه شاید در زندگی طبیعی مرتكب اشتباه هم بشوند، اما در ایام اربعین، تمامی اصول و ارزش های اسلامی و جوانمردی و انسانیت و اخلاق در آنها تجلی می یابد كه همه اینها به بركت امام حسین (ع) و عنایت امام عصر (عج) و توفیقات الهی است.
خاورم *4*353*1770*
انتشار دهنده ** مریم شفیعی