به گزارش ایرنا، نیویورك تایمز روز دوشنبه در این مقاله افزود: در مجموع آنكه در سراسر این رقابت، سراسر تنفر بود كه عرضه شد.
'دونالد ترامپ' با رویه ای كه در این رقابت انتخاباتی در پیش گرفت ثابت كرد كه می توان موضوعاتی همچون نژادپرستی، تعصب یا تنفر از زنان را بكار گرفت و با آنها انرژی لازم برای یك رقابت انتخاباتی را تامین كردد.
ترامپ ثابت كرد می توان با جمع آوری نیرو از جمله جنبش جدا شده از جریان اصلی محافظه كاران كه اصطلاحا به alt-right مشهور است و طرح تئوری های توطئه، برتری نژاد سفید پوست و یهودی ستیزی، متحدانی درنده خو برای خود جفت وجور كند بدون آنكه دشمنی رای دهندگان قابل اتكای جمهوریخواه را برانگیزد .
نیویورك تایمز تصریح كرد: اما نگرانی اصلی همچنان، اقتصاد است. آمریكایی ها با هر پیشینه و اصالتی كه باشند اعم از سفید پوست، سیاه پوست، لاتین تبار، مرد و زن، روستایی و شهرنشین، همه و همه در این نظر هم عقیده اند كه نگران آینده اقتصادشان هستند .
كشور اخیرا طولانی ترین دوران ركود را از زمان 'ركود عظیم' تجربه كرده است. سطح درآمدها سالیان متمادی است كه یا تنزل كرده یا راكد مانده و نابرابری درآمدها در سالهای اخیر بدتر از هر دوره دیگر از دهه 1920 تاكنون بوده است. همه نامزدها اعم از جمهوریخواه و دمكرات به دنبال آن بوده اند كه این موضوع را محور مبارزه انتخاباتی شان قرار دهند .
اما ترامپ در دامن زدن به این نگرانی حتی از 'برنی سندرز ' جلوتر عمل كرد. در مقطعی كه در تمام حوزه های مختلف كشور از حیث جمعیتی نگرانی از بابت وضعیت اقتصاد كشور وجود دارد، ترامپ آمد و از نگرانی های حقیقی مردم سوء استفاده كرد و از قبل آن به مهاجران و پیمان های تجاری كشور تاخت و در مقابل هیچ سیاست جایگزینی برای بهبود وضع اشتغال كشور و بالا بردن سطح دستمزدها ارائه نداد.
طرح های پیشنهادی او برای اقتصاد و مالیات به كارگران عادی آسیب خواهد رساند و حفره ای در بودجه فدرال ایجاد خواهد كرد. برعكس او، 'هیلاری كلینتون' ایده های عملی دارد كه می تواند موجب رونق اوضاع اقتصادی همه آمریكایی ها شود.
رسانه ها هم در یاری رساندن به رویه های غلط نامزدها آنها را همراهی كردند و احزاب هم آنقدر شكننده اند كه نمی توانند جلوی آنها را بگیرند. رسانه های اجتماعی و شبكه های تلویزیونی هر دشنام و توهین مطرح شده در 18 گذشته را منتقل كردند. اما در تمام اخبار این رسانه ها ابدا هیچ بحث سازنده ای پیرامون موضوعاتی همچون تغییرات آب و هوایی یا عدالت كیفری مطرح نشد .
برای دمكراتیزه كردن رسانه ها، شبكه های 'توئیتر' و 'فیسبوك' هم وارد گود شدند و این امكان را برای آمریكایی ها فراهم كردند تا منحصرا شنوای پیامی نباشند كه رسانه های سنتی آن را القا می كنند.
در این میان، شبكه های خبری فاكس نیوز و سی ان ان و سایر شبكه ها كه از دسته بندی كردن مردم نومید شده بودند، از همان ابتدای امر میكروفونی در اختیار ترامپ قرار دادند . رهبران جهوریخواهان كه سالیان متمادی است شعله های جانبداری افراط گرایانه را باد می زنند؛ در دور مقدماتی این رقابت قدرت آن را نداشتند جلوی ظهور ترامپ را بگیرند و بعد هم از آن ترسیدند كه مبادا با مخالفت كردن با او، باعث دشمنی هواداران ترامپ در روز انتخابات شوند.
ترامپ هم به نحو احسن از زیركی اش نسبت به رسانه ها و احاطه ای كه بر عالم تفریحات و سرگرمی دارد، استفاده كرد و همه نگاهها را به خود كرد. تصور كنید یك آدم عوامفریب كه ظاهرش را خوب موجه نشان می دهد تا چه اندازه می تواند با این فرمول پیش برود.
حال با همه این فراز و نشیب ها، در این انتخابات، اسپانیایی زبان ها به جنبش و جوش افتاده اند و ظهور كرده اند. آرای پیش از موعد چند روز گذشته در ایالت های نوادا و فلوریدا بیانگر مشاركت بی سابقه این قومیت در انتخابات امسال است كه قابل مقایسه با دوره های قبلی انتخابات نیست. رای این قومیت می تواند برای باختی كه ترامپ لایق آن است، اثر گذار باشد.
این انتخابات فرصتی است برای میلیون ها رای دهنده تا سرنوشتشان را تعیین كنند و زندگی و جوامع خود را بر اساس آن تغییر دهند.
این انتخابات در 9 ایالت تكلیف طرح های بلاتكلیف از قبیل جنگ شكست خورده با قاچاق مواد مخدر یا استفاده درمانی و تفننی از ' ماری جوانا' را مشخص خواهد كرد .
در بعضی از شهرها رای مردم تكلیف تامین اعتبار برای گسترش دادن خطوط راه آهن و سایر پروژه های حمل و نقل را كه امیدی به حل آنها نبود مشخص خواهد كرد. ایالت واشنگتن هم تكلیفش برای حل معضل مالیات بر آلودگی كربن روشن خواهد شد.
سایر ایالت ها هم سرنوشت شان در مورد اعمال سیاست های قوی تر برای كنترل اسلحه و بالا بردن حداقل دستمزدها مشخص خواهد شد .
این پیشنهادها پاسخی قوی به متعصبان ضد دولت است كه دست و پای كنگره را برای اقدام در هر زمینه ای بسته اند به جز انجام تحقیقات بی فایده جانبدارانه. برای مردمی كه عمیقا از این انتخابات سرخورده اند؛ این پایان ناكارآمدی سیاسی؛ شاید تنها راه برای پیش بردن كشور رو به جلو باشد.
اروپام**1591**
مترجم: اقدس السادات حسینی ** انتشار دهنده: زهرا هژبری
تهران - ایرنا - روزنامه نیویورك تایمز نوشت: سال انتخاباتی آمریكا پس از یك رژه خسته كننده و طولانی از زشتی ها به پایان رسید. این رقابت توانفرسای انتخاباتی پاره ای از واقعیت های اصولی انتخابات 2016 را روشن كرد؛ درس های عبرت آموزی كه رهبران سیاسی كشور باید در فردای انتخابات آن را اخذ و از زشتی های آن پروا كنند.