۲۱ آبان ۱۳۹۵، ۳:۴۰
کد خبر: 82303373
T T
۰ نفر

10نگراني جدي از پيروزي و رياست جمهوري ترامپ

۲۱ آبان ۱۳۹۵، ۳:۴۰
کد خبر: 82303373
10نگراني جدي از پيروزي و رياست جمهوري ترامپ

تهران -ايرنا - تارنماي يك رسانه امريكايي در مطلبي با عنوان « 10نگراني جدي از پيروزي و رياست جمهوري دونالد ترامپ » نوشت: ترامپ رفتارهايي را در دوران كارزار انتخاباتي و قبل از آن نشان داده كه مي‌تواند موجب نگراني بسياري از شهروندان آمريكايي و غيرآمريكايي شود.

به گزارش ايرنا، اين رسانه افزود:سخنان و مواضع وي و اطرافيان و هوادارانش مايه نگراني و ترس بسياري از منتقدان و مخالفان وي است. اين نگراني‌ها ممكن است اجرايي و عملي نشود و ترامپ مثل هميشه نظراتش را تغيير دهد اما همين وضعيت تعليق نيز در تضاد با اطمينان‌يابي است. پيروزي وي چه پيامدهايي براي افراد و گروه‌هايي كه وي آنها را هدف قرار داده خواهد داشت؟
** دموكراسي در مخاطره
ترامپ و بسياري از هواداران او عميقاً به نظريه توطئه باور دارند و هرجا امور بر وفق مراد آنها پيش نرود بدان متوسل مي‌شوند. ادعاي وي بر تقلب در انتخابات چه در دوره مقدماتي و چه در انتخابات نهايي نه در واقعيت بلكه در توهم بنياد داشت.
ترامپ رمز موفقيت كشورها را نه در قدرت مردم و نهادهاي مدني و نهادهاي دمكراتيك و رسانه‌هاي مستقل، بلكه در قدرت قدرتمندان قاهر مي‌داند.
اگر روند اجتماعي و سياسي و نهادها تعيين كننده نباشند (كه در ديدگاه ترامپ تعيين‌كننده نيستند) اين قدرتمندان (مقامات سياسي، سرمايه‌داران، صاحبان و مديران رسانه‌ها، مديران شركت‌ها) هستند كه رويدادها را هدايت مي‌كنند.
بسياري از رهبران اقتدارگرا با خواست عمومي و انتخابات بر سر كار مي‌آيند اما به دشواري مي‌توان با خواست عمومي و انتخابات آنها را بركنار كرد.
** پيش‌بيني‌ناپذيري
ترامپ در دوران كارزارها نشان داده كه پيش‌بيني‌ناپذير است. او به راحتي نظريات خودش را عوض كرده و نقض مي‌كند و سخنان سابقش را پس مي‌گيرد. توجه به اين خصيصه بازارهاي مالي و پولي را در كشورهاي مختلف بي درنگ بعد از انتخاب وي مورد مخاطره قرار داد.
پيش‌بيني‌ناپذيري ترامپ گرچه در محدوده‌هايي متوجه به برخورد با دشمنان ايالات متحده مثل داعش بود اما در مواردي نقض سنت‌هاي سياسي و پيمان‌هاي بين‌المللي را كه ايالات متحده آمريكا امضا كننده آنهاست در بر مي‌گرفته است.
سخنان او در مورد رابطه با روسيه، انكار هك اطلاعات حزب دمكرات توسط روسيه (كه نهادهاي امنيتي آمريكا آن را تأييد كرده‌اند)، و انكار جنايات پوتين عليه روزنامه‌نگاران، براي شهروندان امريكايي شگفت‌انگيز و پيش‌بيني‌ناپذير بود همان طور كه تعرض‌هاي جنسي، مسخره معلولان، و ممنوع كردن مسلمانان غيرآمريكايي از ورود به اين كشور نيز چنين ويژگي‌اي داشت.
**رها كردن متحدان
ترامپ در دوران كارزارهاي انتخاباتي بارها متحدان آمريكا را نسبت به تنها گذاشتن و رها كردن آنها هشدار داده است. او در مصاحبه با نيويورك‌تايمز تعهد ايالات متحده به پيمان آتلانتيك شمالي را منوط به پرداخت حق‌السهم كرده است (بسياري از اعضا آن را به تمامه نپرداخته‌اند) در حالي كه كشورهاي شرق اروپا در سايه تهديد روسيه زندگي مي‌كنند. اروپاييان امروز حق دارند نسبت به شرايط امنيتي خود نگران باشند.
**موفقيت قلدرها
نگراني مهم خانواده‌ها آن است كه چگونه به فرزندان خود بگويند از قلدربازي و بيهودگي آن بپرهيزند در حالي كه فردي با قلدربازي مي‌تواند به رياست جمهوري برسد. همچنين زنان در ايالات متحده نمي‌توانند يك متحد در كاخ سفيد براي مقابله با تعرضات جنسي داشته باشند. وقتي رئيس‌جمهور به صراحت مي‌گويد به زنان تعرض كرده و هزينه‌اي نپرداخته اين امر مي‌تواند مشوق تعرض جنسي در خيابان و محيط كار باشد.
**همراهي نژادپرستان
اين سخن كه همه طرفداران ترامپ يا حتي نيمي از آنها نژادپرست و زن‌ستيز و بيگانه‌ستيز هستند، سخني بيهوده و بي‌پايه است اما طرفداران برتري نژادي سفيدپوست‌ها و افراطيون راست در ميان طرفداران ترامپ جاي داشتند و ترامپ هيچگاه به طور اصولي آنها را طرد و نفي نكرده است.
اين امر مايه نگراني اقليت‌ها بالاخص اقليت آفريقايي‌تبار است كه در چهار سال آينده نمي‌تواند در مقابله با تمايلات نژادپرستانه بر كاخ سفيد اتكا داشته باشد.
** سركوب مخالفان و منتقدان
شعار دائمي ترامپ و هوادارانش «زنداني كردن هيلاري كلينتون» بوده است. هيلاري نه يك فرد بلكه نماد يك جريان سياسي و يك ائتلاف است. بسياري اميد دارند كه او مثل بقيه سخنانش در اين سخن هم جدي نباشد و نظرش را عوض كند اما رهبران اقتدارگرا هميشه بر خلاف اين اميد عمل كرده‌اند.
در سنت سياسي ايالات متحده در دو قرن و نيم گذشته مقامات رقباي خود را در زندان نيفكنده‌اند. او همچنين زناني را كه وي را به تعرض جنسي متهم كرده‌اند به پيگيري قضايي تهديد كرده است.
اين موضوع نيز در تاريخ سياسي ايالات متحده بي‌سابقه است. اين خصيصه فعالان سياسي را نگران كرده است.
**محدود كردن آزادي بيان و رسانه‌ها
ترامپ دشمن جدي رسانه‌هاي آزاد در ايالات متحده است. او چندين بار اين مطالبه را مطرح ساخته كه مجوز برخي از رسانه‌ها بايد لغو و دسترسي به اينترنت محدود شود، و خبرنگاراني را كه سؤال انتقادي از او پرسيده‌اند از كنفرانس مطبوعاتي اخراج كرده است.
او با مصاحبه كنندگاني كه رهيافت انتقادي در برابر وي داشتند برخورد توهين آميز داشته است. (مثل مگان كلي در فاكس نيوز) وي همچنين برخي رسانه‌ها (مثل واشينگتن‌پست) را در فهرست سياه مصاحبه خود قرار داده و آنها را در دوره‌اي به مصاحبه‌هاي مطبوعاتي راه نمي‌داد صرفاً به دليل اين كه اين روزنامه رهيافت انتقادي به وي داشت.
او رسانه‌ها را مسئول بسياري از رويدادها در كشور مي‌داند در حالي كه رسانه‌ها پيام‌آور هستند و به او هم همانند هيلاري كلينتون زمان كافي براي طرح ايده‌هايش دادند.
او خبرنگاران و رسانه‌ها را دروغگو و خنگوله و آكله خوانده است. او همچنين به تهديد و ارعاب خبرنگاران توسط طرفدارانش در گردهمايي‌هاي انتخاباتي واكنشي نشان نداد.
او رسانه‌ها را در صورت پيروزي‌اش به شكايت و پرونده‌سازي تهديد كرده است. مديران و ويراستاران رسانه‌هاي خبري پس از نهم نوامبر 2016 حق دارند نسبت به آزادي بيان و رسانه‌ها در اين كشور نگران باشند.
**بحران اجتماعي
اگر ترامپ به وعده‌هاي انتخاباتي‌اش عمل كند بايد ميليون‌ها مهاجر غيرقانوني را كه داراي فرزند و پدر و مادر در آمريكا هستند، اخراج كند. بدون بحران اجتماعي نمي‌توان ميليون‌ها نفر را از يك كشور بزرگ و چند قومي و چند فرهنگي اخراج كرد. اين يعني زندگي ميليونها نفر در ترس از دولت فدرال. ترامپ در سخنراني پيروزي خود ترس بيشتري را در دل اين افراد نيافكند اما علت ترس باقي است.
لحن او در مورد مهاجران مكزيكي (ناميدن آنها به عنوان متجاوز جنسي و قاچاقچي) در آغاز كارزارهاي انتخاباتي اگر به تصميم‌گيري و سياستگذاري در كاخ سفيد منجر شود طبعاً براي مهاجران و اعضاي خانواده آنها نگران‌كننده است.
**اداره كشور
ترامپ غير از وعده‌هاي توخالي- اين كه همه چيز در دوران رياست جمهوري وي خوب و عالي خواهد بود و مردم از پيروزي خسته خواهند شد - و غيرممكن (منع مسلمانان از ورود به امريكا و وادار كردن مكزيك به پرداخت هزينه ديوار) چيزي در انتخابات مطرح نكرده است. با اين وعده‌هاي توخالي نمي‌توان كشوري را اداره كرد.
نگراني بازارهاي اقتصادي (با سقوط بازار سهام نيويورك در ساعات اوليه پس از اعلام پيروزي او) ناشي از همين وضعيت بي‌تجربگي و بي‌برنامگي ترامپ است. او حتي يك روز در مقام اداره يك نهاد عمومي عمل نكرده است. آيزنهاور نيز قبل از انتخاب چنين ويژگي‌اي داشت اما فرمانده و قهرمان جنگ بود.
غير از بي‌تجربگي، موضوعي كه همه را مي‌تواند نگران كند ادعاهاي ترامپ مبني بر همه‌ چيز داني و حل همه مشكلات به تنهايي است. او در گردهمايي انتخاباتي جمهوري‌خواهان وعده داد كه به تنهايي همه مشكلات را حل خواهد كرد.
**مقابله با اسلامگرايي
ترامپ در كارزارهاي انتخاباتي براي مقابله با خلافت اسلامي، كشتار غيرنظاميان و شكنجه زندانيان و بمباران مراكز آنها را وعده داده است. اگر ايالات متحده بخواهد همان رفتاري را كه عليه هيتلر و متحدانش در دوران جنگ جهاني دوم و كمونيست‌هاي ويتنامي در دوران جنگ ويتنام داشت، اتخاذ كند (بمباران شهرها و روستاها) صدها هزار نفر از شبه نظاميان داعش و مردم عادي كه در قلمرو آن زندگي مي‌كنند، كشته خواهند شد.
اين امر موجب نگراني جدي مسلماناني است كه امروز در خاورميانه آشوب‌زده زندگي مي‌كنند.
شبس **1646*1613* تنظيم كننده: هادي رئيسي **انتشار دهنده: عبدالله غفاري