به گزارش ایرنا، در دیدار ولادیمیر پوتین با شی جین پینگ بر همگرایی روسیه و چین در عرصه های مختلف از جمله اقتصادی و بازرگانی تاكید شد.
دفتر مطبوعاتی كاخ كرملین روز یكشنبه اعلام كرد: رئیسان جمهوری روسیه و چین ضمن بررسی طیف وسیعی از همكاری های دوجانبه بر لزوم تلاش برای تقویت مشاركت راهبردی میان دو كشور تاكید كردند.
پوتین همچنین به روند توسعه همكاری های اقتصادی و بازرگانی و افزایش مبادلات بین دو كشور تاكید كرد.
روسیه و چین همكاری های نزدیكی دارند و به تازگی در دو نشست سران و نخست وزیران 45 سند همكاری امضا كرده اند.
پوتین امروز نیز با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در پایتخت پرو دیدار و گفت وگو كرد.
رئیس جمهوری روسیه در آغاز دیدار گفت كه برخی ساز و كارها برای پیشبرد مذاكرات و حركت در مسیر توسعه روابط سیاسی روسیه و ژاپن بكار گرفته شده است.
وی به رایزنی های وزیران خارجه و دفاع روسیه و ژاپن به عنوان ساز و كارهای مهم در روابط دو كشور اشاره و بر حمایت خود از روند توسعه همكاری ها تاكید كرد.
نخست وزیر ژاپن نیز در این دیدار با اشاره به سفرهای متقابل مقام های دو كشور گفت: مذاكرات سیاسی بین توكیو و مسكو پیشرفت قابل توجهی داشته است.
وی همچنین با اشاره به برنامه سفر پوتین در یك ماه آینده به ژاپن خاطرنشان كرد كه این دیدار، همكاری های اقتصادی و بازرگانی و موضوع موافقت نامه صلح جنگ دوم جهانی در دستور مذاكرات دو كشور قرار دارد.
به گزارش ایرنا، مذاكرات سیاسی برای عقد موافقت نامه صلح میان روسیه و ژاپن كه هنوز با وجود گذشت بیش از هفتاد سال از پایان جنگ دوم جهانی به علت اختلاف ارضی دو كشور بر سر جزایر كوریل جنوبی امضا نشده، از مهمترین مسائل مطرح در روابط توكیو و مسكو است.
با توجه به اینكه روسیه و ژاپن هنوز پیمان صلح مربوط به پایان جنگ دوم جهانی را امضا نكرده اند، ژاپن می خواهد با استفاده از فرصت مذاكرات آن، زمینه بازگشت جزایر كوریل را فراهم كند كه با ثبات مواضع مسكو بی نتیجه مانده است.
وزارت امور خارجه روسیه به تازگی هر گونه امكان بازگشت چهار جزیره كوریل در اقیانوس آرام به مالكیت ژاپن را رد و اعلام كرد: توكیو باید این موضوع را كه در نتیجه جنگ دوم جهانی رخ داده است به عنوان یك واقعیت بپذیرد.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در این باره اعلام كرده است: جزایر كوریل جنوبی به روسیه تعلق دارد كه در نتیجه جنگ دوم جهانی حاصل شده است و حق حاكمیت ما بر این جزایر قابل تردید نیست.
زاخارووا همچنین گفت: بر این باوریم كه شرط قطعی پیشرفت در حل مسائل مربوط به عقد قرارداد صلح بین دو كشور، پذیرفتن واقعیت های موجود از طرف ژاپن از جمله موضوع مربوط به مالكیت ارضی است كه در نتیجه جنگ دوم جهانی به دست آمده است.
اروپام**391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در حاشیه اجلاس سران جامعه اقتصادی آسیا و اقیانوس آرام در لیما پایتخت پرو دیدار و مذاكره كرد.