كارشناس ارشد امور بین المللی روسیه روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در مسكو افزود: در طول چهار سال گذشته بازار نفت دچار تلاطم در تولید و سقوط شدید بها شد كه برای بسیاری از كشورهای تولید كننده زیان بار بود.
وی افزود: متاسفانه این سیاست نادرست با افزایش عرضه فرآورده های نفتی به بازار از جمله محموله های بی مشتری، سبب شد قیمت جهانی نفت از بیش از 100 دلار تا كانال 40 و حتی 30 دلار هم سقوط كند.
كولاكوف ادامه داد: با وجود این فشار، ایران و روسیه كه پس از امضای برجام همگرایی های نزدیك تری در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی و نفتی برقرار كردند، در صدد ایجاد ثبات در بازار جهانی نفت برآمدند.
كارشناس روس تاكید كرد: راهبرد تهران و مسكو به ویژه مذاكره اخیر تلفنی ولادیمیر پوتین و حسن روحانی رئیسان جمهوری روسیه و ایران پیش از نشست سازمان كشورهای صادر كننده نفت (اوپك)، سبب شد رایزنی های به بن بست رسیده به نتیجه نامنتظره و موفقیت بزرگ كاهش یك میلیون و 200 هزار بشكه در تولید اوپك و 600 هزار بشكه برای غیراوپك منجر شود.
كولاكوف در پایان تاكید كرد: رویكردهای سه سال گذشته ایران در عرصه های منطقه ای و بین المللی سبب شده است این كشور پس از رسیدن به برجام، قدرت دوباره خود را در اوپك نیز شاهد باشد و از سوی دیگر، تهران و مسكو هم با افزایش همكاری ها در عرصه های مختلف، می توانند در برابر فشارهای بیرونی از جمله در زمینه نفتی قدرت واكنش بیشتری پیدا كنند.
اروپام 391 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - سرهنگ اولگ كولاكوف مشاور و كارشناس ارشد مركز انرژی و امنیت روسیه گفت: تهران و مسكو با همگرایی سیاست های خود در تولید و عرضه جهانی نفت، توانستند روند سقوط قیمت ها در این بخش را متوقف كنند.