دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس ملی ویتنام/ رایزنی برای توسعه همكاری های پارلمانی و اقتصادی

كوالالامپور – ایرنا – 'صالح ادیبی' سفیر جمهوری اسلامی ایران در ویتنام و 'نگوین تی كیم نگان' رئیس مجلس ملی این كشور جنوب شرق آسیا روز جمعه دیدار و راه های تقویت همكاری های پارلمانی دو كشور را بررسی كردند.

به گزارش ایرنا، تقویت دیپلماسی پارلمانی، تبادل هیات های عالی رتبه، ملاقات روسا و اعضای كمیسیون های تخصصی و همچنین گروه های دوستی پارلمانی محور اصلی مذاكرات بلندپایه ترین دیپلمات ایران در هانوی و رئیس مجلس ملی ویتنام در این دیدار و مذاكرات بود.
'صالح ادیبی' و 'نگوین تی كیم نگان' همچنین بر تقویت مناسبات در سال 2017 و پیگیری توافقات و دستاوردهای سفر متقابل روسای جمهوری دو كشور در سال 2016 به تهران و هانوی تاكید كردند.
رئیس مجلس ملی ویتنام در این دیدار با تاكید بر افزایش دیدارها و مذاكرات مقام های دو كشور در تمام سطوح، تصریح كرد كه كشورش درپی پیشبرد دوستی و همكاری با ایران است.
وی همچنین از ایران خواست از پیشنهاد ویتنام برای عضویت غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل برای سال 2020 تا 2021 حمایت كند.
وی همچنین خواستار اولویت توسعه تجارت بین دو كشور برای تحقق مبادلات دو جانبه تا 2 میلیارد دلار در آینده نزدیك شد.
'نگوین تی كیم نگان' همچنین از ایران خواست مشاركت گروه مخابراتی راه دور 'ویتل' و گروه نفت و گاز ویتنام برای اجرای پروژه هایی در كشورمان تسهیل شود.
اجرای طرح كاشت برنج ایرانی در ویتنام برای صادرات به كشورمان از دیگر درخواست های رئیس مجلس ملی ویتنام در دیدار با سفیر كشورمان در هانوی بود.
در سفر مهر ماه امسال دكتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه به ویتنام دو طرف ایده همكاری در مزارع برنج در ویتنام برای صادرات به ایران را مورد بحث قرار دادند.
'صالح ادیبی' سفیر ایران نیز در این دیدار ابراز امیدواری كرد كه همكاری های دو جانبه پارلمانی دو كشور توسعه یابد.
وی با تاكید بر اینكه سیاست خارجی ایران توسعه همكاری با ویتنام است، خواستار همكاری دو كشور در بخش بیوتكنولوژی و فناوری نانو كه ایران در آن توسعه یافته است، شد.
بلندپایه ترین دیپلمات ایران در ویتنام همچنین با تشریح ظرفیت های گسترده دو طرف برای توسعه روابط دو جانبه، ابراز امیدواری كرد در آینده نزدیك شاهد تحولات جدید در روابط میان ایران و ویتنام باشیم.
'صالح ادیبی' اواخر آبان نیز با 'نگوئن سی كوآنگ' معاون كمیسیون روابط خارجی مجلس ویتنام دیدار و دو طرف بر تقویت همكاری های پارلمانی دو كشور تاكید كردند.
چهاردهمین دوره مجلس ملی ویتنام یا مجمع ملی مرداد ماه سال جاری در هانوی پایتخت این كشور جنوب شرق آسیا فعالیت خود را آغاز كرد. 500 نماینده این دوره از مجلس ملی ویتنام برای یك دوره از سال 2016 تا سال 2021 میلادی انتخاب و به مجلس راه یافته اند.
قانونگذاران ویتنامی براساس قانون، رئیس جمهوری، معاون رئیس جمهوری، نخست وزیر و برخی دیگر از مقامات بلندپایه را تعیین و انتخاب می كنند.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی