به گزارش روز سه شنبه ایرنا، دونالد ترامپ به تازگی با صدور دو فرمان، ورود اتباع هفت كشور مسلمان از جمله ایران را به مدت 90 روز به خاك آمریكا ممنوع كرد. وی همچنین ورود پناهجویان سوری را برای همیشه به آمریكا ممنوع ساخت و پناهجویان دیگر كشورها نیز تا 120 روز دیگر نمی توانند به خاك آمریكا وارد شوند.
رویترز دیروز نوشت كه انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) كه 265 شركت هواپیمایی عضو آن هستند، روز دوشنبه خبر داد كه این فرمان بدون هماهنگی یا هشدار قبلی صادر و موجب سردرگمی مسافران و اعضای آن شده است.
مدیر یكی از شركت های هواپیمایی خلیج فارس كه خواست نامش فاش نشود، با شكایت از مقام های مرزبانی و گمرك آمریكا در منطقه گفت كه آنان همزمان با رسانه ای شدن این فرمان ها اطلاع رسانی به فرودگاهها و شركت های هواپیمایی را آغاز كردند. هواپیمایی نروژی 'ایر شاتل' نیز اعلام كرد كه از طریق رسانه ها از این فرمان ها آگاه شده است.
شركت های هواپیمایی دیگر نیز گفتند كه خبر این دو فرمان را از طریق كنفرانس تلفنی با مسئولان آمریكایی دریافت كردند. هواپیمایی هلندی 'كی ال ام' روز شنبه هفت مسافر را از پرواز منع و از اینكه مسافران این شركت با چنین تغییرات ناگهانی مواجه شدند، ابراز ناراحتی كرد.
به نوشته رویترز، اگر كشوری جلوی ورود مسافری را بگیرد معمولاً شركت هواپیمایی موظف است تا وی را به مبدأ بازگرداند. شركت های هواپیمایی باید از مقررات مهاجرتی پیروی كرده و مدارك مسافرتی مسافران را پیش از سوار شدن یا هنگام تهیه بلیط هواپیما چك كنند.
با این حال ابهام موجود در مقررات جدید موجب به زحمت افتادن شركت ها برای تطبیق با اوضاع جدید شده است.
به عنوان مثال، وزارت امور خارجه انگلیس اعلام كرد كه دولت آمریكا به آن وزارتخانه اطلاع داده كه محدودیتهای مسافرتی شامل افرادی كه از انگلیس به آمریكا سفر می كنند نمی شود و ملیت و مكان تولد آنها نقشی در این میان ندارد.
اما صبح روز دوشنبه تارنمای سفارت آمریكا در انگلیس خبر داد كه صدور ویزا برای اتباع هفت كشور و افرادی كه دارای تابعیت دوگانه یكی از این كشورها هستند تعلیق شده است. ساعاتی بعد این صفحه پاك شد و وزارت امور خارجه انگلیس تكرار كرد كه این محدودیتها شامل دارندگان گذرنامه انگلیسی نمی شود.
مدیر هواپیمایی خلیج به رویترز گفت كه مقام های آمریكایی به صورت شفاهی به این شركت گفته اند كه مسافران كشورهای ممنوعه می توانند سوار هواپیما شوند منوط به اینكه حائز روادیدی خاص باشند، اما هنوز دستورالعمل یا بیانیه مكتوبی در این زمینه صادر نشده است.
اروپام**3092**مترجم: سیّد منصور جاوید**انتشار دهنده: فریبا مدنی
تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت كه شركت های هواپیمایی واكنشی خشم آلود به تغییر ناگهانی سیاست مهاجرتی آمریكا نشان داده اند و با نامشخص خواندن مقررات جدید، اعلام كردند كه هزینه های غیرمترقبه اضافی بر آنان تحمیل شده و از این در هراسند كه در صورت بروز خطا جریمه شوند.