۱۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱:۵۷
کد خبر: 82412317
T T
۰ نفر
معاون استاندار: خسارت 13 هزار ميلياردي حوادث طبيعي در خوزستان هنوز جبران نشده است

اهواز- ايرنا- معاون استاندار خوزستان گفت: 13 هزار ميليارد ريال خسارت حوادث طبيعي به خوزستان كه در طول دو سال گذشته واقع شدند، هنوز پرداخت نشده است.

به گزارش ايرنا «فرامند هاشمي زاده» شامگاه چهارشنبه در نشست مديران و تشكل هاي زيست محيطي خوزستان با رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس، در هتل نيشكر، اظهار كرد: از سال 93 تاكنون خوزستان با انواع بحران ها اعم از سيل، تگرگ، طوفان و گرد و غبار مواجه بود اما هيچ اعتباري به ستاد بحران اين استان اختصاص داده نشد.
وي ادامه داد: خسارت ناشي از حوادث طبيعي به خوزستان 13 هزار ميليارد ريال برآورد شده كه هيچ مبلغي از آن پرداخت نشده است.
هاشمي زاده همچنين گفت: مشكلات اجتماعي در گذشته فقط در محافل خصوصي مطرح مي شد اما به دليل تشديد اين معضلات، اكنون در مجامع عمومي نيز طرح مي شوند كه نمونه آن افزايش بيماران سرطاني در بيمارستان شفاي اهواز است.
وي با بيان اينكه هيچ جامعه اي بي نياز از توسعه نيست، افزود: در صورتي كه توسعه هدايت شده نباشد، شاهد اين مشكلات خواهيم بود؛ به طوري كه اغلب طرح هاي ملي در استان بدون توجيه اجرا شده اند.
هاشمي زاده در ادامه تصريح كرد: از اعتبارات امسال استان تنها 20 درصد تخصيص داده شده اند كه مشكلات زيادي براي دستگاه هاي اجرايي از جمله بدهكار شدن به پيمانكاران را در پي داشته اند.
وي اضافه كرد: زماني كه كشور از شش استان تشكيل شده بود، خوزستان يكي از استان ها بود و اكنون كه 31 استان در كشور داريم نيز خوزستان يكي از آنهاست و تغييري در جغرافياي آن بوجود نيامده و هميشه منبع خوبي براي تأمين منافع ملي بوده است، اين در حالي است كه بودجه اين استان بسيار اندك و نامتناسب با نيازها ديده مي شود و تخصيص ها نيز بسيار پايين است.
معاون استاندار خوزستان نسبت به مهاجرت نخبگان از خوزستان هشدار داد و گفت: در صورت مهاجرت گسترده مردم، ناچار مي شويم تعداد زيادي از افراد را به زير پوشش كميته امداد ببريم و اين مسأله، مشكلات امنيتي ايجاد مي كند.
وي با بيان اينكه 12 سال از شروع پديده گرد و غبار در خوزستان مي گذرد، افزود: اگر هر كدام از دولت ها يك گام براي مقابله با اين پديده برداشته بودند، اكنون اين مشكل در خوزستان مرتفع شده بود.
به گفته وي، كانون هاي گرد و غبار در خوزستان نيازمند پوشش پنج تا 10 متري آب هستند و اين مسأله تنها با مديريت صحيح بر منابع آب محقق مي شود.
هاشمي زاده با انتقاد از مديريت منابع آب در كشور تصريح كرد: رودخانه زهره در هنديجان كاملاً خشك شده و حتي آب براي شرب نيز در آن وجود ندارد و استاندار خوزستان براي محقق شدن حقابه خوزستان از سد كوثر 20 روز در حال تردد به هنديجان بوده است.
وي اضافه كرد: مزارعي كه قبلاً كشاورزي داشتند اكنون خشك شده اند و زمين هايي در بالادست خوزستان كه باير بودند اكنون به مزارع تبديل شده اند و اين مسأله نشانه مديريت ناصحيح بر منابع ملي آب است.

** افزايش دما و بيابان زايي
مديركل مديريت بحران خوزستان نيز در اين نشست نسبت به افزايش دما و بيابان زايي در استان هشدار داد و گفت: حل اين مشكلات در خوزستان نيازمند عزم ملي است.
هاشم بالدي افزود: 350 هزار هكتار كانون توليد گرد و غبار پارسال در خوزستان شناسايي شد كه اين كانون ها علاوه بر 280 هزار هكتار كانون فرسايش بادي است.
وي تصريح كرد: كانون هاي گرد و غبار در خوزستان سال به سال روبه افزايش بوده و اين كانون ها بيشتر در اطراف اهواز است.
بالدي با اشاره به طوفان اخير گرد و غبار در روز جمعه اظهار كرد: با قطع آب، برق و تلفن به مدت طولاني، كلانشهر 1.5 ميليون نفري اهواز با تنش اجتماعي و سياسي و حتي امنيتي روبرو شد.
وي گفت: امسال در خوزستان دماي بيش از 53 درجه را تجربه كرديم كه براي مديريت برق منجر به تعطيلي ادارات شد و اين مسأله هزينه هاي هنگفتي به استان تحميل كرد.
بالدي تأكيد كرد: علاوه بر اين مشكلات، خوزستان در يك سال اخير با مشكل تنفسي نيز مواجه بود و حادثه سيل رودخانه دز را نيز داشت كه باعث تخريب زيرساخت ها شد.
به گزارش ايرنا، محمدرضا تابش رئيس فراكسيون محيط زيست و توسعه پايدار مجلس شوراي اسلامي براي شركت در برنامه روز جهاني تالاب ها به اهواز سفر كرده است.
شبد**7151**1504**خبرنگار: نادره وائلي زاده**ناشر: علي پاينده
۰ نفر