۲۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۶:۵۶
کد خبر: 82433089
T T
۰ نفر
اعلام موضع ایران در نشست آستانه/ تمامیت ارضی و حق انتخاب مردم سوریه اصول اساسی است

مسكو - ایرنا - حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در نشست سوری آستانه 3 در پایتخت قزاقستان گفت: تمامیت ارضی، حفظ حاكمیت ملی و حق مردم سوریه برای تعیین سرنوشت این كشور، از اصول حل بحران است.

به گزارش ایرنا،رئیس هیات جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در اجلاس عمومی مذاكرات سوری با حضور نمایندگان دولت سوریه و مخالفان مسلح، هیات های ایران، روسیه و تركیه به عنوان بانیان مذاكرات، افزود: هدف گفت وگوهای آستانه تسهیل مذاكرات سوری-سوری برای رسیدن به تامین صلح و امنیت سوریه است.
وی با اشاره به سابقه دو دور نشست برگزار شده آستانه، اظهار كرد: موفقیت های قابل توجهی برای مهار بحران سوریه داشته ایم. در هفته ها و روزهای گذشته، مذاكرات فشرده ای كارشناسی بین هیات های سه كشور ضامن آتش بس برای نهایی كردن آئین نامه كاری كمیته مشترك نظارت بر پیمان پایان درگیری ها برگزار شده است.
جابری انصاری گفت: موارد بروز نقض آتش بس كمتر شده است. هزاران نفر از آوارگان به شهرهای محل زندگی خود از جمله حلب بازگشته اند و جمهوری اسلامی ایران همراه جامعه بین المللی موفق شده كمك های بشردوستانه بیشتری به شهروندان سوری برساند.
مقام ایرانی ادامه داد: در برخی مناطق از جمله حلب، بازسازی ها آغاز شده و مردم سوریه به خاتمه بحران كنونی امید پیدا كرده اند كه بی سابقه است.
جابری انصاری همچنین گفت: تلاش های ایران، روسیه و تركیه (برای ابتكار مذاكرات آستانه) جایگزین اقدام های پیشین جامعه بین المللی نبوده و نیست، بلكه كامل كننده آن به شمار می رود و ارزش های افزوده دارد.
وی تاكید كرد: روند مذاكرات آستانه با همت سه كشور، گام های اولیه در مسیر حل بحران را برداشته است ولی برای تكمیل این حركت، به كوشش و تلاش بیشتری نیاز است.
جابری انصاری گفت: جمهوری اسلامی برای كمك به پایان درگیری ها متعهد است و این باور را دارد كه مهم ترین وظیفه اجلاس آستانه تسهیل گفت وگو های سوری-سوری با هدف تامین صلح و امنیت سوریه است و سازمان ملل در تحقق این هدف نقش مهمی دارد.
وی تاكید كرد: اصول ما در این زمینه، تاكید بر تمامیت ارضی، حاكمیت ملی و حق تعیین سرنوشت برای ملت سوریه است. ایران از همه گروههای سوری دعوت می كند به گفت وگوهای مسالمت آمیز با دولت روی آورند و سرنوشت آینده فرزندان خود را در دست گیرند.
معاون وزارت خارجه ایران در پایان گفت: كودكان و زنانی كه در چند سال اخیر با زندگی در خون و آتش بیشترین پیامدهای بحران سوریه را تحمل كرده اند، اكنون چشم انتظار تلاش مشترك ما و نتایج روند آستانه هستند.
در نشست آستانه 3 كه بدون حضور خبرنگاران برگزار می شود، افزون بر هیات های سه كشور بانی مذاكرات، قزاقستان به عنوان میزبان و اردن، آمریكا نیز به عنوان ناظر شركت دارد.
تشكیل گروه كاری برای بحث در باره پیش نویس قانون اساسی جدید سوریه، تداوم و تقویت آتش بس فراگیر در این كشور و تسهیل در مذاكرات دولت سوریه و نمایندگان 9 گروه مسلح مخالف پذیرنده پیمان پایان درگیری ها در این نشست پیگیری می شود.
آلكساندر موسیینكو دبیر اول سفارت روسیه در قزاقستان در مورد نشست آستانه 3 گفت كه كشورهای ایران، روسیه و تركیه بیانیه پایانی را امضا می كنند.
وی در گفت وگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا افزود كه در شرایط ایده آل هیات های دولت سوریه و مخالفان مسلح نیز این سند را امضا می كنند، اما امضای بانیان مذاكرات برای آن كافی است.
جابری انصاری در دو روز گذشته چند دیدار دوجانبه با سایر شركت كنندگان نشست آستانه داشت كه ملاقات با الكساندر لاورنتیف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه، از آن جمله بود كه در آن مسائل مطرح و در دستور كار سومین نشست سوری آستانه بررسی شد.
هیات های ایران و روسیه همچنین در این نشست آخرین رایزنی ها را در باره همگرایی مواضع برای مذاكرات عمومی فردا با هدف برقراری آرامش در سوریه بررسی كردند.
روز سه شنبه نیز هیات های ایران و روسیه در مذاكرات نخست، مسائل مختلف مربوط به دستور مذاكرات را بررسی كردند.
همچنین دومین دور گفت وگوهای هیات های ایران و سوریه روز چهارشنبه در آستانه برگزار شد.
جابری انصاری و بشار جعفری سفیر و نماینده دائم سوریه نزد سازمان ملل متحد و سرپرست هیات اعزامی این كشور به آستانه در دور دوم رایزنی های خود آخرین تحولات و روند مذاكرات آستانه و برنامه اجلاس را مورد تبادل نظر قرار دادند.
نخستین دور مذاكرات چندجانبه آستانه روزهای چهارم و پنجم بهمن ماه به ابتكار ایران، روسیه و تركیه با حضور نمایندگان دولت و گروههای مسلح برگزار شد و برای اولین بار نمایندگان دولت قانونی سوریه رودرو با نمایندگان معارضان مسلح مذاكره كردند.
10 روز پیش هم هیات های كارشناسی روسیه، ایران، تركیه و نمایندگان سازمان ملل نشست دوم را در آستانه برگزار كردند كه در آن اجرای توافق های مربوط به برقراری آتش بس، ساز و كار نظارت موثر بر آن و تدابیر اعتمادساز بررسی شد.
آتش بس فراگیر كنونی از 10 دی ماه با طراحی ایران، روسیه و تركیه سه كشور پشتیبان مذاكرات آستانه برقرار شده كه در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تائید قرار گرفته است.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
اطلاع از آخرین اخبار جهان در كانال ایرنا بین الملل.
@IRNAInternational
https://telegram.me/joinchat/DSEp_0AtzWwBxLcJd5MPjg