۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۳۶
کد خبر: 82534684
T T
۰ نفر
رسانه های لبنانی یك روز مانده به انتخابات ایران چه نوشتند؟

بیروت – ایرنا – در فاصله تنها یك روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، تحلیل ها و گمانه زنی ها درباره ابعاد و نتایج این انتخابات در روزنامه های لبنان اوج گرفت.

به گزارش ایرنا از بیروت، رسانه های لبنان در ادامه پوشش تحولات انتخابات ریاست جمهوری، با نقل آخرین موضع گیری های نامزدها در ساعت های پایان تبلیغات ریاست جمهوری تحلیل هایی درباره این رویداد مهم ارائه دادند.
روزنامه «الاخبار» امروز پنجشنبه در مطلبی با عنوان «كارزار بین سید و شیخ» نوشت: پس از هفته ها تبلیغات داغ، نامزدها از امروز وارد مرحله سكوت انتخاباتی می شوند تا فردا كه صندوق های رای حرف آخر را خواهد زد.
این روزنامه با مرور روند تبلیغات ریاست جمهوری، ضمن عادلانه خواندن تبلیغات نامزدها در رسانه های رسمی كشور اعم از دیداری و شنیداری و نوشتاری، به جدال داغ انتخاباتی بین طرفداران نامزدها در شبكه های ارتباط جمعی اشاره كرد و نوشت: اهمیت شبكه های ارتباط جمعی به عنوان یك ابزار تبلیغاتی تاثیرگذار بر كسی پوشیده نیست به ویژه اینكه بیش از 30 میلیون نفر در داخل ایران از برنامه تلگرام استفاده می كنند و تبادل اطلاعات از طریق آن به اوج خود رسیده است.
الاخبار با وجود غیر دقیق و جانبدارانه خواندن نظرسنجی های غیر رسمی، روحانی را جلوتر از رقیبان دانست و ریشه آن را در عرف موجود در ایران مبنی بر دو دوره ای بودن رئیسان جمهوری دانست.
روزنامه «النهار» با اشاره به سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب و تاكید ایشان بر مشاركت حداكثری در انتخابات نوشت: (آیت الله) خامنه ای گفت كه مردم ایران دشمنانی دارند، برای همین نیز باید یك بار دیگر با عزم راسخ خود در انتخابات شركت كرده و امنیت و ثبات و آرامش موجود در كشور را به رخ دنیا بكشند.
النهار افزود: در آستانه انتخابات مسئولان آمریكایی در اقدامی پرمعنا اعلام كردند كه دولت ترامپ به موجب توافق هسته ای تعلیق تحریم ها را تمدید خواهد كرد.
روزنامه «المستقبل» در مطلب انتخاباتی خود به سخنان روحانی در مشهد پرداخت كه در آن از سپاه و نیروهای بسیج خواسته بود در انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه دخالت نكند.
المستقبل با بی سابقه خواندن این انتقادهای علنی از سپاه از سوی رئیس جمهوری نوشت: روحانی در سخنان خود به موضع امام خمینی رهبر فقید جمهوری اسلامی استناد كرد كه نیروهای مسلح را از دخالت در سیاست منع كرده بود.
المستقبل همچنین به اتهام زنی های متقابل نامزدها در تبلیغات انتخاباتی و پخش مستقیم آن از رسانه های كشور اشاره كرد و آن را بدترین تبلیغات در طول دوره نزدیك به چهل ساله تاریخ جمهوری اسلامی نامید.
این روزنامه در ادامه به انتقاد مقام معظم رهبری از سخنان انتخاباتی برخی نامزدها پرداخت و به نقل از ایشان نوشت: برخی سخنان مطرح شده در مناظره های انتخاباتی در شان مردم ایران نبود، اما مشاركت مردم آن را جبران خواهد كرد.
المستقبل در پایان افزود: ابراهیم رئیسی مهمترین رقیب روحانی در تبلیغات خود روحانی را تهدید كرده بود كه نوار صوتی از سخنان او را پخش خواهد كرد، اما به محتوای این نوار اشاره ای نكرد.
به نوشته المستقبل، رئیسی از سیاست روحانی در حوزه خارجی را «ابراز شیفتگی به بیگانگان» عنوان كرد و با انتقاد از آن گفت: توافق هسته ای هیچ سودی برای ایران نداشت.
روزنامه «البناء» در مطلبی به قلم «امین حطیط» تحلیلگر و كارشناس مسائل راهبردی، به ساختار نظام جمهوری اسلامی و الگوی «دموكراسی بالغ» در آن و عواملی كه مانع از ورق خوردن اوضاع علیه اصل نظام می شود پرداخت و نوشت: دو جریان اصلی در انتخابات با یكدیگر رقابت دارند؛ جریان اول اصلاح طلبان هستند كه قائل به نرمش در برابر غرب و رابطه با آن و پرهیز از درگیر شدن با آن هستند. در طرف مقابل، جریان اصولگرا قرار دارد كه عمل بر اساس اصول انقلاب را سرلوحه خود قرار داده و فایده ای در برقراری ارتباط با كشورهای استعمارگر نمی بیند چرا كه معتقد به دروغگویی و فریبكاری آنهاست.
حطیط افزود: بر همین اساس، دو نامزد اصلاح طلب و اصولگرا یعنی روحانی (رئیس جمهوری كنونی) و رئیسی كه هر دو روحانی و معمم هستند با یكدیگر رقابت دارند. سلاح روحانی در این انتخابات دستاورد توافق هسته ای است اما رقیب وی معتقد است كه روحانی در تامین منافع نظام عملكرد موفقی از خود نشان نداده است.
این تحلیلگر لبنانی در پایان با مبهم خواندن فضای انتخاباتی، احتمال پیروزی اصلاح طلبان در دور اول را وارد دانست با این توضیح كه در صورت عدم دستیابی یكی از نامزدها به اكثریت آرا، رای گیری به دور دوم كشیده خواهد شد كه در صورت وقوع این احتمال، پیروزی برای اصلاح طلبان دشوارتر از دور اول خواهد شد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه 29 اردیبهشت 1396 برگزار خواهد شد.
در این دوره سیدمصطفی آقامیرسلیم، سید ابراهیم رئیسی، حسن روحانی و سیدمصطفی هاشمی طبا با هم به رقابت می پردازند.
56 میلیون و 410 هزارو 234 نفر واجدان شرایط حضور در انتخابات 29 اردیبهشت هستند كه از این تعداد 1 میلیون و 350 هزارو 294 نفر رأی اولی خواهند بود.
خاورم*390*2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی