۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۱۸
کد خبر: 82577755
T T
۰ نفر
چالش های داخلی و خارجی پیش روی محمد بن سلمان ولیعهد جدید عربستان

تهران- ایرنا- پایگاه خبری المانیتور آمریكا در خصوص اقدام اخیر پادشاه عربستان سعودی در تغییر ولیعهد این كشور نوشت: ولیعهد جدید عربستان باید خود را برای دست و پنجه نرم كردن با تنش های داخلی و خارجی پیش روی عربستان آماده كند.

به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری ادامه داد: محمد بن سلمان در مقام وزیر دفاع عربستان پروژه جنگ در یمن را كلید زد. جنگی كه دو و نیم سال از آغاز آن می گذرد و آن طور كه از شواهد پیداست عربستان در آن به بن بست رسیده است. نیروهای ارتش این كشور توان مقابله با شورشیان یمن كه تجهیزات نظامی كمتری در اختیار دارند، را نداشته و حوثی ها و متحد آن ها علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن، همچنان كنترل پایتخت این كشور و بیشتر مناطق شمالی آن را در اختیار دارند، بسیاری از روستاهای مرزی عربستان را تخریب كرده و به شهرهای آن موشك پرتاب می كنند. این جنگ شهروندان یمنی را نیز با مشكلاتی از جمله قحطی گسترده و بیماری وبا روبه رو كرده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد بر اثر این جنگ هر 10 دقیقه یكی از كودكان یمنی جان خود را از دست می دهند، این نهاد بین المللی از آن با عنوان فاجعه بارترین مصیبت انسانی از سال1945 تاكنون نام برده است، با این وجود، عربستان میلیاردها دلار برای تداوم چنین جنگی در فقیرترین كشور در دنیای عرب، هزینه می كند.
‌ 'عربستان حمایت متحدان خود را در این جنگ از دست داده است. پاكستان از فرستادن نیرو به یمن برای مقابله با حوثی ها سرباز زده و عمان نیز سیاست بی طرفی را در این باره اتخاذ كرده است. در این میان تنها مصر با شعاع محدودی از همكاری ها به سعودیها كمك می كند.
در ادامه این مطلب تصریح شده است؛ علاوه بر این، دیپلماسی های سعودی در خصوص اعمال تحریم ها بر قطر ومنزوی كردن این كشور در منطقه، كه پس از برگزاری نشست سران ریاض از جانب این كشور مطرح شد، شورای همكاری های خلیج(فارس) را با بحران هایی روبه رو كرده است. متحدان سنتی عربستان از سیاست های این كشور درباره تحریم قطر، حمایت نكردند. تركیه از قطر جانبداری كرده و در این میان پاكستان و عمان سیاست بی طرفی را در پیش گرفته اند.
این تارنمای خبری در ادامه مطلب خود آورده است؛ با این وجود، ولیعهد جدید عربستان تحصیل كرده و بلندپرواز بوده و از حمایت جوانان عربستانی برخوردار است. وی سیاست اصلاح اقتصادی را در سر دارد و در نظر دارد تا از میزان وابستگی اقتصاد عربستان به درآمدهای نفتی بكاهد. محمد بن سلمان مؤلف «چشم انداز 2030 عربستان» است كه طرح احداث یك شركت نفت ملی با عنوان آرام كو (Aram co.) را در افق خود دارد تا بدین طریق با جذب سرمایه های داخلی، اقتصاد این كشور را بهبود بخشد. محمد بن سلمان برنامه های سازنده ای را نیز برای بخش فرهنگی عربستان در سر دارد. وی وعده داده است كه مجوز برگزاری كنسرت ودیگر برنامه های سرگرم كننده و تفریحی در این كشور اسلامی را صادر خواهد كرد؛ وعده ای كه با واكنش ها و انتقادات تندی از جانب ارگان های دینی بانفوذ این كشور مواجه شد.
این تارنمای خبری نوشت:از آنجایی كه ‌عربستان سعودی یك حكومت دینی مطلق است و پادشاه قدرت و تسلط تام را در این كشور در اختیار دارد، در نتیجه تغییر ولیعهد اگرچه با اعتراضات و نارضایتی درمیان خاندان سلطنتی و درباریان همراه است اما هیچ كدام از این اعتراضات چالش جدی برای پادشاه نخواهند بود. آن چه كه نگرانی ها را در این باره افزایش داده است اتخاذ این تصمیم در زمانی است كه قیمت نفت سقوط كرده و تنش ها در خاورمیانه بالا گرفته اند.این پادشاه جوان دیر یا زود سكان قلمرویی را به دست خواهد گرفت كه هم در سطح داخلی و هم بین المللی با مشكلات زیادی روبه رو خواهد بود.
به گزارش تارنمای المانیتور: پادشاه عربستان تاكنون دو بار دست به تغییر ولیعهد خود زده است اقدامی كه در تاریخ این كشور بی سابقه است. دو سال پیش، وی برادر ناتنی خود مقرن بن عبدالعزیز را بدون هیچ توضیحی از مقام ولیعهدی خلع كرد و محمد بن نایف را جایگزین وی كرد. و در اقدامی قابل پیش بینی این بار پسر محبوب خود محمد بن سلمان سی و یك ساله را به عنوان ولیعهد جدید معرفی كرده است. به گزارش دربارعربستان، اكثریت خاندان آل سعود كه به عنوان اعضا «شورای بیعت» شناخته می شوند، موافقت خود با این تصمیم را اعلام كرده اند.
'محمد بن نایف ولیعهد پیشین عربستان، در مقام ده ساله خود به عنوان وزیر كشور، به بهترین نحو عمل كرده و تاكنون میلیون ها نیروی دولتی را به مبارزه با عاملان تروریسم و منافقان گماشته است. اما در مورد سلامت جسمانی وی نگرانی هایی وجود دارد. وی در سال 2009 از نقشه ترور القاعده جان سالم به در برد اما این واقعه تاثیرات روانی مخربی را برای وی به همراه داشت تا جایی كه در سال گذشته در حدود یك ماه تمامی مسؤلیت های خود در دولت را معلق كرده و به الجزایر سفر كرد.'
'نگرانی هایی نیز در مورد سلامت شخص پادشاه وجود دارد. این پیرمرد 81 ساله سال جاری بافعالیت هایی از جمله سفر یك ماهه به آسیا، شركت در نشست سران در كشور عمان و میزبانی آمریكا و 50 رهبر كشورهای مسلمان در نشستی در ریاض، خود را سخت مشغول كرده است. وی به زوال عقل مبتلاست و معمولا به تعطیلات های طولانی می رود.'
اروپام**9418 ** 1908
مترجم:‌آیدا شجاع** ناشر : افشار دارابی
۰ نفر