گزارش حاكی است: شهر تلعفر آخرین پناهگاه داعش در استان نینوا است. این شهر در منطقه ای میان موصل و مرز سوریه قرار دارد كه هنوز بخش هایی از آن در دست داعش است، همین امر این شهر را به یك نقطه كانونی برای بازپس گیری سایر مناطق باقیمانده و نیز قطع خطوط مواصلاتی و امدادی داعش تبدیل كرده است.
آزادسازی تلعفر كه نیروهای مشترك عراق از روز یكشنبه عملیات بزرگ را به این منظور آغاز كردند، یك پیروزی جدید در نبرد (میان دولت عراق و داعش ) و بازپس گیری سرزمین هایی است كه از سال 2014 بدست داعش افتاده است.
به همین دلیل تلعفر به نطقه كانونی در بازی پشت پرده بر سر نفوذ منطقه ای ، تبدیل شده است. تلعفر كه تاریخ آن به 1000 سال قبل باز می گردد بخشی از امپراطوری آشوری بوده كه دربرگیرنده قلعه ای از دوران عثمانی است كه برخی از دیوارهای آن در سال 2014 توسط داعش تخریب شد.
جمعیت تلعفر قبل از حمله داعش در ژوئن ( خرداد) 2014 بالغ بر 200 هزار تن بود.
تلعفر كه یك شهر اغلب شیعه نشین وساكنان آن تركمن است از سه سال پیش در كنترل داعش بوده است.
پیش از آغاز عملیات زمینی، جنگندههای ارتش عراق در چند روز گذشته بارها مواضع داعش در این شهر را هدف قرار داده بودند و صبح یكشنبه حیدر العبادی، نخست وزیر عراق رسما آغاز 'عملیات آزادسازی تلعفر' را اعلام كرد.
نیروهای عراقی در ژوئیه ( تیر) گذشته پس از 9 ماه جنگ، توانستند داعش را در موصل شكست دهند.
داعش در ژوئن ( خرداد) 2014 از تلعفر به عنوان مركز تجمع برای حمله به موصل وبه دست گرفتن كنترل یك سوم خاك عراق استفاده كرد .
خاورم** 1453**380
مترجم: آمنه دهقان
تهران- ایرنا- پایگاه خبری فرانس 24 در گزارشی همزمان با آغاز عملیات آزادسازی تلعفر در استان نینوا در شمال غربی عراق، به اهمیت راهبردی این منطقه در مبارزه با داعش پرداخت.