۲۷ آبان ۱۳۹۶، ۲۰:۳۳
کد خبر: 82735223
T T
۰ نفر
آزادسازي بيشتر محله هاي بوكمال/رويدادها و تحولات سوريه در يك نگاه/27آبان

تهران - ايرنا - آزادسازي بيشتر محله هاي بوكمال؛ قطعنامه هاي سازمان ملل مبني بر خروج رژيم صهيونيستي از بلندي هاي جولان سوريه؛ درگيري شديد ارتش سوريه و تروريست ها در غوطه شرقي؛ تروريست ها مانع ورود كمك هاي هلال احمر سوريه به شمال حلب؛ بمباران مراكز تروريست ها در سوريه از سوي روسيه؛ 20شهروند آواره سوري قرباني حمله انتحاري داعش؛ و تروريسم سلاح برخي كشورها در برابر مخالفان خود؛ از رويدادهاي مهم روز شنبه كشور سوريه است.

** نيروهاي مقاومت با ورود به محله هاي داخلي شهر بوكمال بيشتر محله هاي آن را از گروه تروريستي داعش پاكسازي كردند و همچنان درحال پاكسازي محله هاي باقيمانده اين شهر از عناصر فراري گروه تروريستي تكفيري داعش هستند.
اين شهر مرزي در مجاورت شهر القائم عراق تنها پايگاه بزرگ داعش در شرق سوريه است.

** كميته دوم سازمان ملل با تصويب هشت قطعنامه از رژيم صهيونيستي مي خواهد كه به اشغال بلندي هاي جولان در سوريه و همچنين بيت المقدس شرقي خاتمه دهد.
از سوي ديگر مجمع عمومي سازمان ملل نيز از رژيم صهيونيستي خواسته است كه بر اساس قوانين بين المللي، حق حاكميت فلسطينان در سرزمين هاي اشغالي شامل شرق اورشليم و بلندي هاي جولان در سوريه را به رسميت بشناسد و بهره داري وسوء استفاده از قلمروها را متوقف كند.

** درگيري شديد ميان ارتش سوريه و گروه هاي تروريستي در منطقه حرستا در شرق پايتخت سوريه براي پنجمين روز متوالي همچنان در جريان است و هواپيماهاي جنگي نيروي هوايي سوريه و يگان هاي توپخانه اي ارتش اين كشور امروز مواضع تروريست ها در غوطه شرقي را به شدت زير آتش هوايي و توپخانه اي قرار دادند.
گروه هاي تروريستي احرارالشام و فيلق الرحمن از روز سه شنبه به پادگان ادوات يا مركز اداره المركبات بزرگ ترين پادگان نظامي ارتش سوريه
در منطقه حرستا در بخش غربي غوطه شرقي يورش بردند و بخش هايي از آن را اشغال كردند.

** روزنامه روسي 'ار ب كا' در يادداشتي با اشاره به يكسره شدن كار تروريست ها در سوريه و آغاز دوره پساتروريسم در اين كشور به مسئله راهبردي ساختار سوريه پس از جنگ مي پردازد و بيانيه مشترك پوتين و ترامپ را تلاش بزرگي براي آغاز تعامل دو طرف در سوريه مي داند.
به نوشته اين منبع خبري، در بخش ديپلماتيك مسكو توانست آمريكايي‌ها را به اتخاذ اقدامات مهم قانع كند؛ هرچند محتواي اين بيانيه به طور كامل منتشر نشد، اما از بخش هاي منتشر شده آن، چنين برمي‌آيد كه دو طرف آماده ادامه فعاليت در مركز نظارت بر اوضاع سوريه هستند و در مورد ضرورت از ميان برداشته شدن حضور خارجي در سوريه نيز سخن مي‌گويند.
اين رسانه با ارزيابي بيانيه مشترك روسيه و آمريكا از احتمال ظهور حلقه رابط مهمي براي تبديل دو گروه شكل گرفته (روسيه – تركيه – ايران و روسيه – آمريكا – اردن) به يك گروه واحد خبر مي دهد.

** بيانيه صادره توسط رسانه هاي سوري از جلوگيري ورود كمك هاي هلال احمر سوريه به مناطق شمال استان حلب از سوي تروريست هاي زير مجموعه اتاق عمليات سپر فرات با ترس از نفوذ اطلاعاتي دولت سوريه به مناطق تحت تسلط مخالفان در شمال اين كشور خبر دادند.
تلاش روز جمعه دولت سوريه براي رساندن كمك هاي انساني از طريق هلال احمر اين كشور براي نيازمندان شهر الباب و ديگر مناطق شمال اين كشور با مخالفت ارتش آزاد روبرو شد.

** برخي از گروه هاي تروريستي از جمله ارتش آزاد از سوم شهريور 1395 (24 آگوست 2016) عملياتي را تحت عنوان سپر فرات در شمال سوريه آغاز و بخش هاي وسيعي از اين منطقه را اشغال كردند.

** براساس بيانيه منتشره از سوي وزارت دفاع روسيه، هواپيماهاي نيروي هوافضاي اين كشور طي هفته اخير بيش از 1250 مركز تروريست ها را در سوريه بمباران و نابود كرده اند.
پهپادهاي روسيه طي يك هفته اخير با بيش از 300 پرواز در سوريه، 432 مركز تروريست ها را در اين كشور شناسايي كردند.
روسيه از مهر ماه سال 94 به درخواست دمشق در سوريه عمليات ضدتروريستي اجرا مي كند.

** امجد قاسم آقا در كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل متحد در پاسخ به اتهامات عبدالله المعلمي نماينده عربستان سعودي كه حضور ايران در سوريه را حمايت از تروريسم دانسته بود، گفت: آيا پيشنهاد سلمان فارسي در جنگ خندق هم دخالت ايران در امور اعراب بود؟
قائم مقام نماينده سوريه در سازمان ملل با تاكيد بر دفاع مشترك ميان كشورش و ايران؛ همچنين افتخار به چنين روابط گرمي، ادامه داد: در جنگ خندق كه قبايل اسلامي در محضر رسول خدا(ص) در مدينه منوره جمع شده بودند، سلمان فارسي پيشنهاد داد تا اطراف مدينه را خندق حفر كنند. اين پيشنهاد سلمان فارسي، مسلمانان را از دست كفار نجات داد؛ حال بايد از سعودي ها پرسيد در اين جا هم ايران در امور اعراب دخالت كرد؟ آيا در زمان رسول خدا، فرمانده سپاه، ايراني نبود؟

** شوراي امنيت سازمان ملل با مخالفت روسيه نتوانست براي ادامه فعاليت كميته تحقيق استفاده از سلاح هاي شيميايي در سوريه قطعنامه اي تصويب كند.
وزارت امور خارجه روسيه ديروز با صدور بيانيه اي با اعلام اين موضوع كه آمريكا از كميته حقيقت ياب سازمان ملل درخصوص حوادث شيميايي سوريه براي پيشبرد اهداف سياسي خود استفاده مي كند و مسئوليت عدم تمديد ماموريت اين كميته بر عهده واشنگتن است؛ تاكيد كرد كه در نشست بررسي مساله تعيين سرنوشت كميته تحقيق استفاده از سلاح هاي شيميايي در سوريه در شوراي امنيت، آمريكا و متحدانش پيش نويس قطعنامه پيشنهادي روسيه و چين در مورد تمديد ماموريت اين كميته را رد كردند.
به اين ترتيب، بر اثر اقدامات غيرمسئولانه كشورهاي فوق، فعاليت كميته تحقيق استفاده از سلاح هاي شيميايي در سوريه كه از دو سال پيش براي يافتن عاملان و مسئولان جنايات شيميايي در سوريه به وجود آمد، از امروز متوقف مي شود.

** انفجار خودرو بمب گذاري شده گروه تروريستي تكفيري داعش در جمع آوارگان سوري در منطقه اي ميان ميدان هاي نفتي الجفره و الكونيكو در استان ديرالزور، جمعه شب 20 كشته و 30 زخمي برجاي گذاشت.
شمار زيادي از كشته ها و زخمي هاي اين حمله تروريستي كودكان و زنان هستند.

** گروه هاي تروريستي موجود در غوطه شرقي با نقض توافق مناطق كاهش تنش، سوق الهال (بازار ميوه و تربار) در منطقه الزبلطاني در شرق دمشق را با خمپاره هدف قرار دادند كه در جريان اين حملات سه شهروند سوري كشته و هفت تن ديگر زخمي شدند.

** ايران، روسيه و تركيه، در روز 14 ارديبهشت 96 و در چهارمين دور از مذاكرات حل بحران سوريه در آستانه قزاقستان، توافق ايجاد مناطق امن در سوريه را با هدف كاهش خشونت ها امضا كردند كه يكي از اين مناطق غوطه شرقي بود.

** نماينده دائم سوريه در سازمان ملل بامداد جمعه در جلسه شوراي امنيت اين سازمان درباره بحران خاورميانه، ضمن تاكيد بر اين كه برخي كشورها از تروريسم و پشتيباني آن به عنوان سلاحي در برابر مخالفان سياست هاي مداخله جويانه خود استفاده مي كنند، گفت: سه كشور عضو دائم شوراي امنيت (آمريكا، فرانسه و انگليس) سياست تسلط را در پيش گرفته اند و به سازمان ملل و شوراي امنيت فقط به عنوان دفتر كار و شركتي تجاري براي عملي كردن اهداف خود نگاه مي كنند.
بشار الجعفري با اشاره به اين كه سوريه به عنوان عضو موسس سازمان ملل متحد بر اين اعتقاد است كه اين سازمان نقش اساسي در يافتن راه حل براي بحران ها دارد، گفت: آمريكا، فرانسه و انگليس، از زماني كه تصميم گرفتند از تروريسم به عنواني سلاحي در راستاي مقابله با كشورهاي مخالف سياست هاي مداخله گرايانه خود استفاده كنند، گروه تروريستي جبهه النصره را بوجود آوردند.

** كشورهاي غربي-عربي ضدسوري به پيشگامي آمريكا از شش سال پيش با راهبرد سرنگوني حكومت سوريه، كارزاري را در اين كشور به راه انداختند كه باعث شد ده ها هزار تروريست افراطي از كشورهاي مختلف جهان به سوريه گسيل شوند و از جنگ افزارهاي پيشرفته، پول و حمايت هاي اطلاعاتي غرب براي مقابله با دولت بشار اسد استفاده كنند.
خاورم**7074**3404**خبرنگار: مينا غفراني آذر**انتشار: محسن اسماعيلي
۰ نفر