۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۲:۴۷
کد خبر: 82749223
T T
۰ نفر
گفت و گوي تلفني وزيران دفاع آمريكا و ژاپن درباره آزمايش موشكي كره شمالي

نيويورك- ايرنا- سخنگوي پنتاگون از گفت و گوي نيم ساعته تلفني وزيران دفاع آمريكا و ژاپن درباره آزمايش موشكي اخير كره شمالي خبر داد.

به گزارش روز جمعه خبرنگار ايرنا، دانا وايت افزود: جيمز متيس و اينونوري اونودرا در اين گفت و گو تلفني بر حفظ امنيت مردم خود و همچنين صلح و ثبات منطقه هند-آسيا پاسفيك تاكيد و شليك موشك قاره پيماي 28 نوامبر كره شمالي را قويا محكوم كردند.
وي ادامه داد: وزيران دفاع آمريكا و ژاپن با حساسيت زياد بر مسايل امنيتي به صورت متفق القول رفتارهاي مخاطره آميز كره شمالي را خودخواهانه و ضد قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد دانستند.
سخنگوي پنتاگون ادامه داد: متيس بار ديگر تعهدات آمريكا در پيمان امنيتي آمريكا-ژاپن را مورد تاكيد قرار داد و گفت ايالات متحده با توجه خاص، به فراهم كردن طيف وسيعي از توانايي هاي بازدارنده براي ژاپن پايبند است.
وايت افزود: متيس و اونودرا گفت وگوي خود را با توافق در مورد نياز به همكاري امنيتي چند جانبه براي حل اين تهديد رو به رشد و تهاجمي كره شمالي و حفظ ثبات در منطقه آسيا و اقيانوس آرام به پايان رساندند.
كره شمالي در 28 نوامبر(7 آذر) موشكي را آزمايش كرد كه به گفته مقام هاي پنتاگون بالاترين برد نسبت به همه موشك هاي آزمايش شده اين كشور بوده است.
به دنبال اين اقدام، شوراي امنيت سازمان ملل متحد به پيشنهاد آمريكا، ژاپن و كره جنوبي تشكيل جلسه داد اما به نتيجه روشني دست نيافت. روسيه معتقد است كه آمريكا هم بايد رزمايش هاي خود را در شبه جزيره كره متوقف كند.
تيلرسون وزير خارجه آمريكا هم در اين باره تاكيد كرد كه راه حل ديپلماتيك و افزايش فشارهاي اقتصادي و سياسي مي تواند كره شمالي را به ميز مذاكره بازگرداند. او همچنين از چين خواست تا محدوديت هاي نفتي بيشتري را عليه كره شمالي به كار گيرد.
از طرف ديگر، نيكي هيلي سفير آمريكا در سازمان ملل متحد در نشست اضطراري شوراي امنيت سازمان ملل اگرچه بر رويكرد ديپلماتيك تاكيد كرد اما در عين حال تهديد كرد كه در صورت وقوع جنگ، كره شمالي نابود خواهد شد.
اين اظهارات در شوراي امنيت سازمان ملل متحد كه بايد جهان را به سوي صلح و آرامش هدايت كند، مورد انتقاد مقامات كشورهاي زيادي قرار گرفت.
ژاپن كه رياست دوره اي شوراي امنيت در ماه دسامبر را به عهده گرفته هم معتقد است بحران كره شمالي راه حل نظامي ندارد و بايد تلاش هاي ديپلماتيك همراه با تحريم هاي بيشتر ادامه يابد.
شبد**1429 **1010
انتشار:حسن معظمي