به گزارش ايرنا محمدمهدي مروج الشريعه شامگاه دوشنبه در نشست شوراي معادن استان خراسان جنوبي افزود: استان هاي ديگر بهترين سرمايه گذاران را جذب مي كنند اما در نهبندان، ظرفيت سيليس قبل از بهره برداري متوقف مي شود.
وي گفت: يك كارخانه بزرگ توليد جام و شيشه در نهبندان خالي است و برنامه ريزي ها بايد به گونه اي باشد كه مديركل منابع طبيعي خودش به دنبال سرمايه گذار برود.
مقام عالي دولت در استان تصريح كرد: اگر سرمايه گذار با قد و قامت وارد شود، ده ها هكتار زمين را در بعد فضاي سبز آماده و آباد مي كند.
** استان با هم افزايي همه دستگاه ها رشد مي كند
وي اظهار كرد: استان با همكاري و هم افزايي همه دستگاه ها رشد مي كند و هر جا كاري انجام شده با همكاري بوده، در استان هاي كوچك و محروم به اندازه كافي معضل وجود دارد و دستگاه ها بايد نگاه همكاري با يكديگر داشته باشند.
مروج الشريعه گفت: هماهنگي ها در حوزه تفكرات بنيادي و نرم افزاري بايد بهتر شكل گيرد و اگر در ديگر استان هاي كشور معادن مشابه اين استان فعال هستند بحث ركود بازار دليل مناسبي براي توقف فعاليت ها در اين حوزه نيست.
وي افزود: توقف فعاليت هاي معدن براي يك استان، شاخص خوبي نيست و اين توقف صرفا مربوط به شرايط اضطرار و خاص است.
وي اظهار كرد: توقف معادن به دليل ركود بازار و مسائلي از اين دست در خراسان جنوبي مناسب نيست بلكه بايد بررسي شود كه به چه شكل مي توان مشكل سرمايه گذار را رفع كرد.
استاندار خراسان جنوبي بيان كرد: 2.6 ميليارد تن ذخيره قطعي معدني كشف شده يا در حال اكتشاف تكميلي در استان هنوز نتوانسته نقش موتور محركه توسعه استان را كه بالاترين مزيت آن معدن است به دست گيرد.
وي خواهان اين شد كه مشكلات سرمايه گذاران معدني در ستاد تسهيل بررسي شود و در ارائه امكانات، معادن و صنايع معدني در اولويت باشند.
مروج الشريعه گفت: در نهبندان كه محروم ترين نقطه و از لحاظ ظرفيت هاي معدني زرخيزترين نقطه استان است، راي به تعطيلي چند واحد معدني داده شد و اين نشان مي دهد كه برنامه ريزي در اين بخش مناسب نيست.
وي يادآور شد: مردم و مسئولان بايد احساس كنند كه اين موتور محركه توسعه خراسان جنوبي كه بخش معدن است با همه وجود در حال فعاليت است.
وي گفت: اگر سرمايه گذار با قد و قامتي وارد استان نشود و سرمايه گذار با بي مهري مواجه شود، خام فروشي و استخراج ادامه پيدا كرده و بيغوله هاي باقي مانده آن نصيب منابع طبيعي خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبي بيان كرد: حفظ و نگهداشت آب و خاك روي زمين و بهره برداري از معادن خدادادي زير زمين منشا اشتغال، حفظ طبيعت، محيط زيست و زندگي انسان است و اداره كل منابع طبيعي با همكاري دستگاه هاي مربوط مشكل سرمايه گذار در بخش معدن را رفع كند.
** تجديدنظر در قانون لازم است
وي تجديدنظر در قانون را لازم دانست و افزود: بايد بررسي شود كه چه چيز براي كشور مهم است و اگر سرمايه گذار متعهد شد درخت ممنوع القطع بنه را با روش هاي علمي به ازاي قطع آن در مكان ديگر با مشورت منابع طبيعي گسترش دهد بايد با او همكاري شود.
وي اضافه كرد: كسي كه امروز معدن دستش باشد به بهانه هاي واهي آن را تعطيل نمي كند و اگر فردي چنين كاري كرد سرمايه گذار مناسبي نيست.
مروج الشريعه گفت: وقتي سرمايه گذار با مشكل منابع طبيعي مواجه مي شود، مسئولان اداره كل منابع طبيعي با بهره گيري از قانون و با نگاه رفع مشكل، كميته تعاملي خود را گسترش دهند.
وي تصريح كرد: گونه هاي گياهي نادر و باارزش براي استان مهم است اما با مشاركت سرمايه گذار عرصه ها را شناسايي و گسترش دهيد تا سرمايه گذار به يك محيط بان تبديل شود.
استاندار خراسان جنوبي گفت: از سرمايه گذار خواسته شود اگر عرصه اي تخريب شود به جاي آن در بخش ديگري جايگزين شود و با همكاري سرمايه گذار بخش خصوصي را وادار كنيد كه در توليد عرصه فضاي سبز مشاركت كند.
7559*3028
بيرجند - ايرنا - استاندار خراسان جنوبي گفت: سرمايه گذار هيچ وقت معطل نمي ماند و سرمايه گذاران حوزه معدن بايد با آسان ترين شرايط ممكن جذب شوند.