۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۶:۳۹
کد خبر: 82951518
T T
۰ نفر
كنفرانس تسليحات شيميايي لندن بايادآوري حمله شيميايي بعثي ها

لندن – ايرنا – دولت انگليس در آستانه برگزاري كنفرانس بين‌المللي تسليحات شيميايي لندن، با يادآوري حملات شيميايي رژيم بعثي صدام حسين در جريان جنگ ايران و عراق كه منجر به شهادت صدها تن از رزمندگان كشورمان شد، اين حوادث را يك تراژدي خوانده است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، دفتر نمايندگي سازمان منع سلاح‌هاي شيميايي انگليس طي روزهاي اخير، پيام‌هاي متعددي را در باره آثار مخرب حملات شيميايي در توييتر منتشر و در چندين مورد به حوادث تلخ جنگ ايران و عراق اشاره‌ كرده است.
در پيامي كه از سوي وزارت خارجه انگليس نيز بازنشر شده است تصاوير زنان ايراني را نشان مي‌دهد كه خود را براي مقابله با حملات شيميايي بعثي‌ها آماده مي‌كنند. در اين پيام كه با هشتگ 'نه به تسليحات شيميايي' منتشر، يادآور شده است كه هزاران سرباز (ايراني) در جريان جنگ ايران و عراق موردحمله شيميايي قرار گرفتند.
همچنين درپيام ديگري به حمله شيميايي شهر حلبچه كردستان عراق اشاره و ضمن انتشار تصاويري از قربانيان اين حادثه تلخ نوشته است:حلبچه صحنه فاجعه‌بارترين حمله شيميايي عليه غيرنظاميان است. دست‌كم 5 هزار تن جان‌باخته و 7 هزار نفر دچار بيماري‌هاي مزمن شدند.
بمباران شيميايي حلبچه در 25 اسفند 1366 توسط رژيم بعث عراق صورت گرفت. اين بمباران بخشي از عمليات گسترده‌اي به نام ˈعمليات انفالˈ بود كه بر ضد ساكنان مناطق كردنشين عراق انجام گرفت.
درپي پيروزي‌هاي رزمندگان ايران در مقابله با ارتش بعث در اين منطقه كه به عمليات ˈوالفجر 10ˈ نام‌گذاري شد ، صدام حسين و ˈعلي حسن المجيدˈ معروف به ˈعلي شيميايي ˈ در واكنش به اين پيروزي‌ها ، دستور بمباران شيميايي شهر حلبچه را صادر كردند.
در پي اين حمله حدود پنج هزار نفر از شهروندان اين شهر كه غيرنظامي بودند، كشته شدند.
حملهٔ شيميايي حلبچه كه به ˈكشتار حلبچهˈ يا ˈجمعه خونينˈ نيز شناخته مي‌شود، يك نسل‌كشي توسط رژيم صدام اعلام‌شده و در روزهاي پاياني جنگ تحميلي عراق عليه ايران صورت گرفت.
انگليس در واكنش به آنچه حمله شيميايي عليه 'سرگئي اسكريپال' جاسوس اسبق روس در انگليس مي‌خواند، از روز سه ‌شنبه به مدت دو روز ميزبان كنفرانس بين‌المللي تسليحات شيميايي خواهد بود.
وزارت خارجه انگليس دربيانيه‌اي هدف از برگزاري اين كنفرانس را درادامه محكوميت مسموميت اسكريپال و حفاظت از آرمان‌هاي كنوانسيون سلاح ‌هاي شيميايي اعلام كرد.
بوريس جانسون وزير خارجه انگليس دراين‌باره اظهار داشت: دنيا در سال 1997 متحد شد تا توسعه، نگهداري و استفاده از تسليحات شيميايي را در چارچوب كنوانسيون سلاح‌هاي شيميايي منع كند. اما طي سال‌هاي اخير همچنان شاهد حملات شيميايي توسط داعش در سوريه و عراق و حتي در انگليس هستيم.
دولت انگليس، مسكو را به دست داشتن در حادثه مسموميت اسكريپال با استفاده از ماده سمي «نوويچوك» متعلق به دوره جنگ جهاني دوم متهم كرده و به ‌موجب آن 23 تن از ديپلمات‌هاي روسي را اخراج كرده است.
اين كشور همچنين از زمان وقوع اين حادثه اصرار دارد كه ازعبارت 'حمله شيميايي' عليه اسكريپال در تشريح اين رويداد استفاده كنند. اين در حالي است كه روسيه هرگونه دخالت در اين رابطه را رد و لندن را به لاپوشاني مشكلات داخلي خود در جريان خروج از اتحاديه اروپا متهم كرده است.
اسكريپال پيش‌تر مأمور اطلاعاتي روسيه بود كه به دليل جاسوسي براي دولت انگليس درسال 2006 ( 1385)به 13 سال حبس در مسكو محكوم شد. او متهم بود كه هويت جاسوسان روس را در اروپا به سازمان جاسوسي‌ام.آي.6 گزارش داده است.
او پس از گذراندن نزديك به دو ماه بيهوشي، اخيراً از بيمارستان مرخص شده است. بااين‌حال مقامات انگليس هيچ اطلاعاتي را درباره موقعيت مكاني وي درز نداده‌اند.
اروپام ** هـ ن **1590