به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، محققان دانشگاه چونگ شان در تايوان، فلزات سنگين موجود در آلودگي هوا را با افزايش احتمال ابتلاي به سرطان دهان مرتبط مي دانند، ولي هنوز اين مكانيسم به درستي روشن نيست.
در اين مطالعه آمده است برخي از فلزات سنگين موجود در هواي آلوده از جمله سرب، كادميوم، ارسنيك، كروم و نيكل، به اندازه تركيبات ارگانيكي مانند هيدروكربن هاي چند حلقه اي معطر، سرطان زا هستند.
بر اساس بنياد سرطان دهان آمريكا، سالانه حدود 49 هزار و 750 آمريكايي به سرطان دهان مبتلا مي شوند و فقط نيمي از آنان در عرض پنج سال زنده مي مانند. مرگ و مير بالاي اين بيماري به اين دليل است كه معمولا در مراحل پيشرفته تشخيص داده مي شود.
بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محيط زيست آمريكا، ذرات جامد موجود در آلودگي هوا بيشتر ناشي از آلودگي كارخانه ها، صنايع، نيروگاه ها، خودرو و دود حاصل از آتش است كه معضل اصلي جامعه بهداشت محسوب مي شود.
به دليل كوچك بودن ذرات معلق موجود در آلودگي هوا، اين ذرات به راحتي توسط بافت هاي دهان جذب مي شوند و اثرات زيان باري به دنبال دارند. استفده از ماسك در روزهاي آلوده و اجتناب از عبور و مرور غير ضروري و همچنين غربالگري سرطان دهان از جمله موارد مهم در پيشگيري اين عارضه است.
اين مطالعه فقط ارتباط آلودگي هوا با سرطان دهان را تاييد مي كند و به هيچ وجه به منزله رابطه علي و معلولي نيست.
نتايج اين مطالعه در نشريه BMJ منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - اين مطالعه كه در آسياي جنوب شرقي صورت گرفته نشان مي دهد احتمال ابتلا به سرطان دهان در افرادي كه در معرض سطوح بالاي ذرات ريز معلق هوا قرار دارند، 43 درصد بيشتر است