به گزارش ايرنا، محمد، احمد و محمود از جمله نام هايش، ابوالقاسم كنيه اش و خاتم، رسول الله و رسول الرحمه از جمله ي القاب وي است. فرزند عبدالله و آمنه كه پدر را پيش از به دنيا آمدن و مادر را در حدود 6 سالگي از دست داد. در 25 سالگي ازدواج كرد و در 40 سالگي به نبوت رسيد. او برترين مخلوق خداوند و فرستاده اي است كه با آمدنش حجت پروردگار را بر عالميان تمام كرد.
اوست كه براي نخستين بار واژه ي معصوم را عينيت بخشيد؛ در اخلاق خوش گوي سبقت را از ديگر انسان هاي اين كره ي خاكي ربود و معجزاتش يكي پس از ديگري حقانيتش را اثبات كرد. شق القمر، سايه انداختن ابر بر سرش، ناله كردن ستون مسجد ازفراقش، تسبيح سنگريزه در دستانش و پيش از هر چيز كتاب آسماني اش از جمله ي نشانه هاي پيامبري اوست.
*** پيامبر اكرم (ص) در كلام بزرگان
شاعران، نويسندگان و انديشمندان بسياري در جهان اسلام درباره رسول گرامي (ص) آثاري از خود به يادگار گذاشته اند كه در ميان آن ها، شاعران پارسي گوي به بهترين و زيباترين شكل، پيرامون اين شخصيت بزرگ سخن گفته اند.
بقول سعدي شيرازي، ماه فروماند از جمال محمد
سرو نباشد به اعتدال محمد
قدر فلك را كمال و منزلتي نيست
درنظر قدر با كمال محمد
وي در جاي ديگر با اين بيت معروف خود به زبان عربي براي توصيفش لب به سخن مي گشايد:
بلغ العلي بكماله كشف الدجي بجماله
حسنت جميع خصاله صلو عليه و آله
مولانا نيز ارادتش را نسبت به پيامبر مهرباني اينگونه بيان مي كند:
نام احمد نام جمله انبياست
چون كه صد آمد نود هم پيش ماست
*** پيامبر اسلام و متفكران غربي
اما در ميان اين همه عرض ارادت مسلمانان به فخر كائنات، حضرت محمد مصطفي (ص) كم نيستند انديشمنداني كه در بستري غير اسلامي زاده شده و رشد يافتند اما پس از شناخت وي، به جمع عاشقان و تحسين كنندگانش پيوستند.
لئون تولستوي، نويسنده سرشناس روسي و خالق آثاري چون 'جنگ و صلح' و 'آناكارنينا'، از جمله افرادي است كه بسيار پيرامون تعاليم دين محمدي مطالعه كرده و حتي به عقيده عده اي اسلام آورده اما هيچگاه نتوانسته از تيغ تيز سانسور كشورش بگريزد.
او مي نويسد: محمد هر زمان بالاتر از عقايد مسيحيان سخن مي گويد. او انسان را خدا نمي داند و خود را نيز با خدا و مقامش يكي نمي كند. مسلمانان به غير از الله، خدايي ديگر ندارند و محمد پيغمبر 'الله' است. در اين هيچ معما و سري وجود ندارد.
'نغمه ي محمد' نيز عنوان شعري است كه گوته، اديب و فيلسوف آلماني براي پيامبر رحمت سروده است. وي از جمله افرادي است كه دل در گرو مهر رحمت للعالمين داده و در نوشتارش از شاعران مسلمان بخصوص حافظ تأثير گرفته است. در اين شعر، گوته نبي مكرم اسلام را به رودي تشبيه ميكند كه جويبارهاي بسياري را با خود همراه كرده و در نهايت به اقيانوس جاودانگي ميپيوندد.
*** نام آوراني كه به دين محمد (ص) گرويدند
با جستجويي كوتاه مي توان فهرستي بلند بالا از اسامي افراد معروفي را يافت كه پس از آشنايي با پيامبر خوبي ها و تعاليمش، اسلام آورده اند. ورزشكاران، هنرمندان و حتي سياستمداراني كه اين تغيير عقيده آنان در صدر اخبار زمان خود قرار گرفته است. از 'آرتور واگنر' و 'آرنو فان دورن' اعضاي 2 حزب اسلام ستيز آلمان و هلندگرفته تا 'مايك تايسون' بازيكن بوكس، 'ديو چپل' بازيگر و 'جرمين جكسون' خواننده در آمريكا در اين فهرست جاي مي گيرند. 'فرديناند لوييس آلسيندور جي.آر' يا همان كريم عبدالجبار و محمد علي كلي هم كه جاي خود را دارند.
آري تمامي اين اتفاقات در گوشه و كنار اين دنيا رخ نمي دهد مگر با شناخت پيام آور مهرباني، صلح و دوستي كه با آمدنش كائنات را به مباهاتش واداشت. امروز سالروز زميني شدن سلطان العارفين، قطب السالكين، خير الموجودين، رحمت للعالمين، رسول الحق حجه المومنين، حضرت محمد مصطفي (ص) و فرزند پاكش امام جعفر صادق (ع) است. ميلادشان بر همگان مبارك باد.
7359/6167
شاهرود- ايرنا- روز جمعه 17 ربيع الاول سال 570 ميلادي، جهاني تاريك به نور ستاره اي روشن شد كه 14 قرن پس از ولادت او، نامش همچنان پرتعدادترين نام ها در بين جهانيان است.