«عباس چمنيان» امروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: وقتي باشگاه نگاهي حرفه اي تر به رده هاي سني ارائه دهند بازيكنان با كيفيتي به تيم هاي ملي راه مي يابند. البته باشگاه هايي مانند فولاد خوزستان، سپاهان اصفهان، پيكان و سايپا تهران عملكرد قابل دفاعي در تيم هاي پايه دارند ولي همچنان تيم هايي هستند كه به رغم برخورداري از اسم بزرگ، در تيم هاي پايه با كيفيت كار نمي كنند.
وي گفت: شايد بعضي از تيم هاي بزرگسالان باشگاه ها در آسيا هم مطرح شوند، ولي در تيم هاي پايه قوانين كنفدراسيون فوتبال آسيا را هم به خوبي اجرا نمي كنند. يكي از قوانيني كه اي اف سي براي باشگاه هاي آسيا در نظر مي گيرد توجه به تيم هاي پايه است و حتي ميزان هزينه هايي كه باشگاه ها براي آكادمي هاي خود بايد در نظر بگيرند از طرف اين نهاد مشخص شده است. ولي در ايران بعضي از اين باشگاه ها از استانداردهاي نهاد بين المللي فوتبال و مسئوليتي كه براي آنها ترسيم شده، شانه خالي مي كنند و اين به آينده فوتبال كشور لطمه مي زند.
سرمربي تيم فوتبال نوجوانان درباره برنامه هاي فدراسيون فوتبال براي استعداديابي در تيم هاي پايه اظهار داشت: خوشبختانه پراكندگي استعدادهاي فوتبال در كشور قابل توجه است، اما با توجه به اينكه بعضي از استان ها امكانات بهتري دارند، در پرورش بازيكن و دعوت آنها به تيم هاي رده سني موفق ترعمل مي كنند.
چمنيان ادامه داد: كار خوبي كه كميته جوانان فدراسيون انجام داده، استقرار استعدادياب هاي فدراسيون در مناطق 9 گانه در نظر گرفته شده كشور است تا عملكرد بازيكنان در رده هاي هاي مختلف رصد شود.
سرمربي تيم فوتبال نوجوانان در خصوص برنامه هايي كه براي اين رده سني در نظر گرفته شده است، افزود: برنامه ها تا آخر سال به فدراسيون داده شده و در صورتي كه پيشنهادي از ديگر كشورها ارائه شود، براي اردوهاي برون مرزي اقدام مي شود ولي بايد در نظر بگيرم براي موفقيت در رقابت هاي قهرماني آسيا، انجام بازي هاي تداركاتي از اهميت بالايي برخوردار است.
وي ادامه داد: رئيس فدارسيون فوتبال به همراه اعضاي كميته فني هميشه از راه و شيوه اين تيم حمايت كرده اند و به جلوگيري از توقف اين مسير تاكيد دارند. بر همين اساس تيم نوجوانان خود را براي رقابت هاي قهرماني آسيا كه قرار است اواخر تابستان 98 برگزار شود، آماده مي كند.
چمنيان در پاسخ به اين سوال كه چرا با توجه به رسيدن سن تيم نوجوانان فعلي به جوانان، سرمربيگري تيم جوانان ايران را به عهده نمي گيرد؟ پاسخ داد: اين پرسش فقط مربوط به كشور ايران نيست و براي همه كشورهايي كه به تيم هاي پايه بها كامل مي دهند، مطرح است.
وي ادامه داد 2 روش براي اين مهم در نظر گرفته شده است، نخست اينكه يك مربي كه در يك رده كار مي كند با توجه به شناخت او از بازيكنان و ديدگاه هايي كه بازيكنان با آن آشنا هستند، همراه با آن رده سني به رده بالاتر برود كه اين روش در بعضي از كشورهاي صاحب نام فوتبال دنبال مي شود. اما تفكر دوم نگاه تخصصي است و مي گويد يك كادر حرفه اي متخصص در يك رده سني، به دليل اينكه در همان رده تخصص دارند، فعاليت خود را به رده سني ديگري تغيير ندهند.
سرمربي تيم ملي نوجوانان خاطرنشان كرد: شرايط سني تيم هاي نوجوانان و جوانان با يكديگر فرق مي كند و در دو دوره كه سرمربيگري تيم نوجوانان را بر عهده داشتم اعتقاد دارم روش دوم براي جلوگيري از هدر رفت سرمايه و زمان بهتر جواب مي دهد و اميدوارم اين همكاري با فدراسيون و تيم نوجوانان ادامه يابد.
ورزشي**9029**1584
سرمربي تيم نوجوانان:
آكادمي فوتبال باشگاه ها عملكرد مناسبي ندارند
۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۵
کد خبر:
83112901
تهران - ايرنا - سرمربي تيم فوتبال نوجوانان ايران گفت: به صورت ميانگين بيشتر باشگاه ها، رسالت خود را درباره آكادمي ها و تيم هاي پايه به خوبي انجام نداده اند و دليل آن توجه صرف به تيم هاي بزرگسالان است.