همكاری بانك‌ ها در زمینه تسهیلات اشتغالزایی مددجویان كم است

شیراز- ایرنا- رئیس دبیرخانه اشتغال و كارآفرینی بهزیستی كشور گفت: همكاری بانك ها در تامین تسهیلات برای مددجویان بهزیستی كافی نیست.

به گزارش ایرنا ، مهناز كاشی شنبه 10 آذرماه در جمع خبرنگاران در شیراز عنوان كرد: منابع بانكی برای اعطای تسهیلات به مددجویان بهزیستی قرض الحسنه است اما این تسهیلات با روندی واحد به مددجویان داده نمی شود.
وی با اعلام اینكه 15 بانك برای اعطای تسهیلات به مددجویان بهزیستی به عنوان عامل شناخته می شوند، بیان داشت: برخی بانك ها بر اساس رویه مشخصی اقدام به پرداخت وام نمی كنند.
كاشی همچنین با اشاره به خدمات رسانی به مددجویان در سازمان بهزیستی ابراز داشت: بهزیستی در حوزه اشتغال تسهیل‌گر است و وظیفه اش ایجاد شغل نیست.
رئیس دبیرخانه اشتغال و كارآفرینی بهزیستی كشور با بیان اینكه آموزش مهارت‌های فنی، كسب و كار و مهارت های زندگی از جمله وظایف بهزیستی در قبال مددجویان است، افزود: این سازمان سالانه متعهد است 50 هزار شغل برای مددجویان سراسر كشور ایجاد كند كه سهم استان فارس از این رقم 2هزار و 734 شغل است.
این مقام مسئول ابراز داشت: به طور معمول افراد 18 تا 50 سال كه مراحل آماده سازی شغل را طی كرده باشند، در اولویت اشتغال قرار دارند.

** یك و نیم میلیون نفر مددجو جویای كار هستند
وی تعداد متقاضیان اشتغال تحت پوشش این سازمان را یك و نیم میلیون نفر از چهار و نیم میلیون نفر مددجوی این سازمان برشمرد.
كاشی با بیان اینكه همه افرادی كه به نوعی دارای معلولیت هستند، توانمندی های دیگری نیز دارند كه برای كارآفرینی مفید است، گفت: فرهنگ كار و عدم خودباوری معلولین و جامعه درباره توانمندی آنان در موقعیتی است كه نیاز به حمایت دارد و چنانچه افزایش یابد به راحتی می توان معضل اشتغال آنان را حل كرد.
رئیس دبیرخانه اشتغال و كارآفرینی بهزیستی كشور ابراز داشت: مددجویان بهزیستی باید فرایند آماده‌سازی شغلی را طی كنند تا مورد حمایت قرار گیرند و از اعتبار منابع سالیانه این نهاد كه 600 میلیارد تومان در سال جاری است برای ایجاد اشتغال بهره‌مند شوند.
كاشی ادامه داد: یارانه ارتقای كارایی ویژه معلولان است و در اختیار كارفرمایانی قرار خواهد گرفت كه معلولان را به مدت 5 سال استخدام كنند.
وی در همین زمینه افزود: یك تا دو مشوق یارانه‌ای در اختیار این كارفرمایان قرار می‌گیرد تا روند اشتغال‌زایی برای خانواده بهزیستی هموارتر شود.
كاشی اعلام كرد: از منابع صندوق توسعه ملی، 500 میلیارد تومان به بهزیستی اختصاص خواهد یافت كه تا سقف 6 میلیارد تومان به كارفرمایانی كه در استخدام معلولان پیشگام می‌شوند، تعلق می‌گیرد.
رئیس دبیرخانه اشتغال و كارآفرینی بهزیستی كشور اضافه كرد كه با توجه به افزایش آسیب های اجتماعی سالانه 25 تا 30 هزار نفر به جمعیت معلولان افزوده می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد بازارچه های دائمی تولیدات معلولان و مددجویان سازمان بهزیستی اشاره كرد و افزود: سازمان بهزیستی اجازه فعالیت اقتصادی ندارد اما سامانه های مختلف نسبت به بازاریابی و فروش تولیدات مددجویان می‌كنند و هر سال دستكم 300 بازارچه خیریه در كشور برای فروش محصولات مددجویان بهزیستی برپا می‌شود.
همچنین مدیركل بهزیستی فارس با بیان اینكه هفت بانك استان فارس برای پرداخت تسهیلات به مددجویان متعهد شده اند، افزود: برخی از این بانك‌ها همكاری مناسب را در ارائه خدمات به مددجویان ندارند.
سید مرتضی موسوی بیان داشت: مجموع اعتبارات تسهیلات اشتغالزایی امسال بهزیستی استان فارس 59 میلیارد و 400 میلیون تومان است كه از این میزان 32 میلیارد و 400 میلیون تومان آن مربوط به تبصره قانون بودجه و 27 میلیارد تومان آن نیز مربوط تسهیلات اشتغالزایی روستایی است.
وی افزود: استان فارس در سه سال گذشته رتبه نخست كشور را در اشتغالزایی مددجویان داشته است و در این زمینه تنها در سال گذشته با توجه به اینكه تعهد ایجاد دو هزار و 500 شغل را بر عهده داشت، سه هزار و 597 شغل ایجاد كرد.
مدیركل بهزیستی فارس با بیان اینكه این سازمان متعهد است در سال جاری دو هزار و 734 شغل ایجاد كند، گفت: تاكنون بیش از دو هزار شغل محقق شده و پیش‌بینی‌ها حاكی از رسیدن به بیش از سه هزار 600 شغل تا پایان سال است.
موسوی بیان كرد: بهزیستی فارس برای ساماندهی اشتغال مددجویان اقدام به ایجاد موسسه‌های خیریه اشتغالزایی كرده است و در این زمینه این مراكز از سال 1395 نیز در شهرهایی همچون شیراز، داراب، لار، لامرد و فراشبند راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینكه تعداد معلولان استان فارس در حال حاضر 128 هزار معلول است، ابراز داشت: بیش از پنج هزار نفر از معلولان متقاضی اشتغال هستند كه امید است با ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی و طرح‌های حمایتی طی چند سال 80درصد نیاز به اشتغال را تامین كنیم.
موسوی همچنین درباره كارفرمایانی كه مددجویان بهزیستی را استخدام می‌كنند، گفت: در هشت ماه سال 97 دو میلیارد و 180 میلیارد تومان حق بیمه برای سه هزار و 157 مددجو شاغل در این كارگاه‌ها پرداخت شده است.
12 آذرماه مصادف با 3 دسامبر روز جهانی معلولان نامگذاری شده است.
7375 /1876